כיכר השבת

מתכון לכנאפה בשר עסיסי, פריך ונימוח של מלי יהודיוף

מאפה מדהים מהמטבח הערבי בגרסה מלוחה של שכבות בשר נימוח, צנוברים, עשבי תיבול ושערות קדאיף קראנצ'יות. מנה מושלמת לאירוח שתפיל לכולם את הלסת. מלי יהודיוף עם מתכון לכנאפה בשר (מתכונים, אוכל)

4
מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | י"ד בתמוז | 24.06.21
כנאפה בשר עסיסי, פריך ונימוח
כנאפה בשר עסיסי, פריך ונימוח (צילום: מלי יהודיוף)
זמן הכנה90 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 400 גרם שערות קדאיף (חפשו בסופרים באזור המקפיאים)
  • 1/4 כוס + 2 כפות שמן

למלית הבשר:

  • 1/4 כוס שמן
  • 2 בצלים, קצוצים  
  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 500 גרם בשר טלה טחון
  • 3 שיני שום, כתושות  
  • 1 כף פפריקה
  • 1 כפית כמון
  • 1 כף מלח
  • 1/2 כפית תבלין ראס אל חנות
  • פלפל שחור טחון, לפי הטעם
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה  
  • 100 גרם צנוברים, קלויים במחבת יבשה

אופן ההכנה:

1. במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה, מחממים 1/4 כוס שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות.

2. מוסיפים את שני סוגי הבשרים ומבשלים אותם עד שהם מחליפים את צבעם.

3. מוסיפים את השום, התבלינים, הפטרוזיליה והכוסברה, מערבבים יחד במשך דקה, מוסיפים את הצנוברים, מבשלים הכל תוך כדי ערבוב לעתים קרובות במשך 10 דקות ומסירים מהאש.

הרכבת הכנאפה:
4. קוצצים את שערות הקדאיף כדי למנוע גושים ויוצקים לסיר טפלון רחב 1/4 כוס שמן. מרפדים את תחתית הסיר במחצית מכמות הקדאיף ומהדקים היטב לתחתית.

(צילום: מלי יהודיוף)

5. שופכים מעל את כל מלית הבשר ומחליקים את החלק העליון.

6. מכסים במחצית הנותרת של הקדאיף ומהדקים היטב עד לשולי הסיר. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית במשך 30 דקות.

7. מעבירים סכין לאורך שולי הסיר כדי להפריד את הכנאפה מהדפנות והופכים בזהירות לצלחת רחבה. מוסיפים 2 כפות שמן לסיר ומחזירים את הכנאפה על הצד שלא התבשל. מבשלים 30 דקות נוספות.

מסירים מהאש, מצננים מעט ומגישים עם סלט ירוק וטחינה.

(צילום: מלי יהודיוף)
4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
4
מושלם מהמם , ניראה טעים בטרוף
ללא שם29.06.21
3
תודה מלי על מתכונים נהדרים !
שג24.06.21
2
מגרההההה
לאה 24.06.21

הצגת כל התגובות

1
מתכון מעולה!!, כל הבית שלי ריח משכר
לימור13.07.21
בשר

פתיתים בולונז בסיר אחד: בריא ופיקנטי 

ורד כהן | 16.01.24

ללקק את האצבעות

מוקפץ בשרי זריז עם ברוקולי בסיר אחד

ורד כהן | 09.01.24

מנה בצ'יק צ'אק

שווארמה בטורטיה שניצל- קריספי, יוקרתי וטעים!

אוראל בראל | 16.11.23
ש

מיוחד לפורים

מתחת ללחם מסתתר תבשיל בשר מושלם

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

וואו: "מלפוף" - כרוב שלם ממולא בשר ואורז

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ספיישל לחג

אפילקציה חדשה למהדרין: מטיילים חוויתי בירושלים

כיכר בשיתוף הרל"י | מקודם
ש

מיוחד

כך תכינו סטייק מהיר במחבת עם נתח דנבר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

רביולי אסאדו: כיסוני פסטה במילוי בשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

מה תגישו היום? סופגניית המבורגר כמובן

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד

אסאדו קרוקטס: כדורים פריכים במילוי מענג

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

משחקים חינם ונהנים

משועממים? נחים מהנקיונות? כנסו למשחק מלא אנרגיה >>

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו "קציצות אבוחצירא" מושלמות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

מאפה שהוא ארוחה שלמה: לחמניות בשר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

לא התבלבלנו - וזה גאוני: שווארמה מופלטה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

בול להיום: תבשיל נקניקיות מרגז ופתיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

בריאות זה הכול

מלחמה? אזעקות? דואגים לנפש הילדים!

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כמה שזה טעים: לחמניות באן ובשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

הכי טעים שיש: ספגטי ברוטב בולונז עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ל"ג בעומר

מה אוכלים ליד המדורה? אנטריקוט בטורטיה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

ארוחה לכל המשפחה: לזניה בשרית טעימה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

דואגים ליופי שלך

מלחמה?- זה לא אומר שאת צריכה להישאר עם שיער מיותר

כיכר בשיתוף אפילוגיק | מקודם
ש

מדריך וידאו מפורט

כך תתקתקו "על האש" שווה כמו מקצוענים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

"לוליפופ" על האש: שיפודי בשר עסיסיים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

המבורגר מהיר וטעים של וול דאן, התוספות - עליכם

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם