כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לצ'ילי קון קרנה עם טוויסט קליל יותר וטעים לא פחות

צ'ילי קון קרנה זה תבשיל מקסיקני פיקנטי ומזין שמכינים עם בשר בקר, אך כאן הוא מוחלף בבשר הודו טחון - טוויסט קליל יותר למנה המסורתית. הכי טעים להגיש את הצ'ילי עם קוביות אבוקדו וכוסברה קצוצה (מתכונים, אוכל)

2
כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | י"ד בחשוון | 20.10.21
צ'ילי קון קרנה עם בשר הודו טחון
צ'ילי קון קרנה עם בשר הודו טחון (צילום: Taylor Kiser on Unsplash)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 2 כפות שמן אבוקדו או שמן זית
  • 450 גרם בשר הודו טחון
  • 1 בצל ספרדי גדול או בצל לבן, חתוך לקוביות
  • 2-3 שיני שום, קצוצות
  • 1 כפית מלח
  • 3 כפות אבקת צ'ילי
  • 2 כפות כמון
  • 1 כף פפריקה מעושנת
  • 1 כפית פלפל צ'ילי צ'יפוטלה טחון
  • 2 כפיות חומץ בן יין אדום (אפשר להחליף בכל חומץ אחר)
  • 800 גרם עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים
  • 425 גרם שעועית אדומה מקופסת שימורים, מסוננת ושטופה
  • 1/3 כוס סירופ מייפל

להגשה:

  • 1 אבוקדו, חתוך לקוביות
  • 1 כוס כוסברה קצוצה
  • חופן גרעיני דלעת קלויים

אופן ההכנה:

1. בסיר גדול עם תחתית כבדה על אש גבוהה, מחממים כף שמן. מוסיפים את ההודו הטחון ומטגנים תוך פירוק בעזרת כף עץ, עד להשחמה מלאה. מעבירים את כל תכולת הסיר לצלחת.

2. מנמיכים לאש בינונית-גבוהה, מוסיפים לסיר כף שמן, את הבצל, השום והמלח ומטגנים יחד תוך ערבוב לעתים קרובות במשך 6-10 דקות, עד שהבצל רך ושחום.

3. מתבלים באבקת צ'ילי, כמון, פפריקה, צ'יפוטלה ומבשלים תוך ערבוב במשך 30-90 שניות עד שהתבלינים ארומטיים. מוסיפים את החומץ, מערבבים במשך 30-60 דקות, עד שרוב הנוזלים מתאדים.

4. יוצקים לסיר כוס מים, מביאים לרתיחה ומגרדים את החלקים השחומים בתחתית הסיר. מוסיפים עגבניות מרוסקות, שעועית, סירופ מייפל ואת ההודו שבושל כבר ומערבבים לאיחוד. מגבירים לאש גבוהה, מביאים לרתיחה ואז מנמיכים לאש בינונית-נמוכה כדי לשמור על בעבוע עדין. מבשלים במשך 10-14 דקות תוך ערבוב מדי פעם, עד שההודו והבצל רכים ומסירים מהאש.

מגישים חם ומפזרים מעל קוביות אבוקדו, כוסברה קצוצה וגרעיני דלעת קלויים.

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
בחיים לא ראיתי בחנויות
בצל ספרדי?? מה זה 20.10.21
1
זהו לא מתכון מכסיקני, אלא מטקסס…. וזה מאכל נהדר
ללא שם21.10.21
בשר

פתיתים בולונז בסיר אחד: בריא ופיקנטי 

ורד כהן | 16.01.24

ללקק את האצבעות

מוקפץ בשרי זריז עם ברוקולי בסיר אחד

ורד כהן | 09.01.24

מנה בצ'יק צ'אק

שווארמה בטורטיה שניצל- קריספי, יוקרתי וטעים!

אוראל בראל | 16.11.23
ש

מיוחד לפורים

מתחת ללחם מסתתר תבשיל בשר מושלם

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

וואו: "מלפוף" - כרוב שלם ממולא בשר ואורז

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

יום פתוח בזום

בוגרי תואר ראשון? זו הדרך שלכם להתקדם לקריירה מצליחה

כיכר בשיתוף העברית | מקודם
ש

מיוחד

כך תכינו סטייק מהיר במחבת עם נתח דנבר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

רביולי אסאדו: כיסוני פסטה במילוי בשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

מה תגישו היום? סופגניית המבורגר כמובן

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד

אסאדו קרוקטס: כדורים פריכים במילוי מענג

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

האיש שחלם חלום:

לא תאמינו מה הוצע לדוד (60) שחלם כל חייו להרוויח מנדל"ן

כיכר בשיתוף סיני השקעות | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו "קציצות אבוחצירא" מושלמות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

מאפה שהוא ארוחה שלמה: לחמניות בשר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

לא התבלבלנו - וזה גאוני: שווארמה מופלטה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

בול להיום: תבשיל נקניקיות מרגז ופתיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מודל מנצח

להיות בעל עסק בינלאומי בלי סחורה ושילוח

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כמה שזה טעים: לחמניות באן ובשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

הכי טעים שיש: ספגטי ברוטב בולונז עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ל"ג בעומר

מה אוכלים ליד המדורה? אנטריקוט בטורטיה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

ארוחה לכל המשפחה: לזניה בשרית טעימה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

אביב הגיע ואיתו ההוצאות:

 קבלו הלוואה שתחסוך לכם זמן וכסף עם תנאים מעולים!

כיכר בשיתוף בנק הפועלים | מקודם
ש

מדריך וידאו מפורט

כך תתקתקו "על האש" שווה כמו מקצוענים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

"לוליפופ" על האש: שיפודי בשר עסיסיים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

המבורגר מהיר וטעים של וול דאן, התוספות - עליכם

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם