כיכר השבת

מארחים בחנוכה

מתכון לטָמָלֶה פאי: פשטידת בשר עם ציפוי פריך מלמעלה

מדובר בשכבה עסיסית של תבשיל בשר, שעועית שחורה ותירס מכוסה בציפוי פריך ומעט מתקתק שדומה לטורטיה קראנצ'ית - המנה המושלמת לאירוח או לארוחה משפחתית כיפית. תוך שעה על שולחנכם (מתכונים, אוכל)

2
כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | כ"ו בכסלו | 30.11.21
טָמָלֶה פאי: פשטידת בשר עם ציפוי פריך מלמעלה
טָמָלֶה פאי: פשטידת בשר עם ציפוי פריך מלמעלה (צילום: Michael Kraus on Shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • שמן / תרסיס שמן
  • 450 גרם בשר בקר טחון / בשר הודו טחון / עוף טחון
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 1 כוס שעועית שחורה מקופסת שימורים / שעועית שחורה שהושרתה לילה קודם
  • 1 כוס תירס מקופסת שימורים / תירס קפוא (ומופשר)
  • 1 כוס רוטב עגבניות מוכן
  • 1 כוס ציר בקר / ציר עוף / מים + אבקת מרק
  • 1/2 כוס פלפל ירוק חתוך לקוביות (לא חובה)
  • 1 כף אבקת צ'ילי / פפריקה חריפה
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 1 כפיות מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 3/4 כוס קמח תירס
  • 1 כף קמח לבן
  • 1 כף סוכר
  • 1/2 1 כפיות אבקת אפייה
  • 1 ביצה
  • 1/3 כוס חלב על בסיס צמחי / מים
  • 1 כף שמן צמחי

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-220 מעלות ומשמנים תבנית גדולה עם דפנות גבוהות.

2. במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה, מחממים מעט שמן ומטגנים את הבשר הטחון והבצל במשך 10 דקות, עד שהבשר שחום והבצל שקוף.

3. מסננים ושוטפים היטב את השעועית השחורה והתירס ומוסיפים אותם למחבת יחד עם רוטב העגבניות, ציר הבקר או מים עם אבקת מרק, הפלפל הירוק, אבקת הצ'ילי או הפפריקה, הכמון, 1 כפית מלח ו-1/4 כפית פלפל שחור. מבשלים במשך 15 דקות ומכבים את האש.

4. בקערה בינונית, מערבבים את קמח התירס עם הקמח הלבן, הסוכר, אבקת האפייה וכפית המלח. בקערה קטנה נפרדת, טורפים את הביצה עם החלב הצמחי או המים והשמן, יוצקים את התערובת הרטובה לתערובת קמח התירס ומערבבים ביחד עד לקבלת תערובת אחידה.

5. משטחים את תבשיל הבשר בתבנית המוכנה ומורחים מעל את תערובת ציפוי קמח התירס - בתחילה שכבת קמח התירס תתמזג עם תבשיל הבשר, אך תוך כדי אפייה היא תעלה ותהפוך לשכבה פריכה.

6. אופים במשך 20-25 דקות עד שהשכבה העליונה מקבלת גוון זהוב-שחום יפה. מגישים מיד, חם, לצד פרוסות אבוקדו וסלסת עגבניות חריפה.

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
אהבתי את הציפוי
ללא שם02.12.21
1
בישול של שעועית שחורה 15 דק לא מספיק אפילו עים עוד 25 דק בתנור זה מאוד גבולי. גם לבשר זה לא מספיק. בקר טחין צריך בישול ארוך להוציא טעמים להפוך מבשר לתבשיל
ללא שם02.12.21
בשר

פתיתים בולונז בסיר אחד: בריא ופיקנטי 

ורד כהן | 16.01.24

ללקק את האצבעות

מוקפץ בשרי זריז עם ברוקולי בסיר אחד

ורד כהן | 09.01.24

מנה בצ'יק צ'אק

שווארמה בטורטיה שניצל- קריספי, יוקרתי וטעים!

אוראל בראל | 16.11.23
ש

מיוחד לפורים

מתחת ללחם מסתתר תבשיל בשר מושלם

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

וואו: "מלפוף" - כרוב שלם ממולא בשר ואורז

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם
ש

מיוחד

כך תכינו סטייק מהיר במחבת עם נתח דנבר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

רביולי אסאדו: כיסוני פסטה במילוי בשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

מה תגישו היום? סופגניית המבורגר כמובן

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד

אסאדו קרוקטס: כדורים פריכים במילוי מענג

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

הרי אתה מקדש!

מאות כבר הוכשרו: קורס מקיף לעריכת חופה וקידושין

כיכר בשיתוף למען ילמדו | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו "קציצות אבוחצירא" מושלמות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

מאפה שהוא ארוחה שלמה: לחמניות בשר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

לא התבלבלנו - וזה גאוני: שווארמה מופלטה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

בול להיום: תבשיל נקניקיות מרגז ופתיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

תנופת פיתוח אדירה

הדרך הנכונה לדירה משלכם: עפולה הופכת ליעד נדל"ן אטרקטיבי למשפחות

כיכר בשיתוף ויסל נדל"ן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כמה שזה טעים: לחמניות באן ובשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

הכי טעים שיש: ספגטי ברוטב בולונז עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ל"ג בעומר

מה אוכלים ליד המדורה? אנטריקוט בטורטיה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

ארוחה לכל המשפחה: לזניה בשרית טעימה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מרגש • צפו בראיון

התפילין של הזולת: סיפורים מרגשים מפרויקט החיבור בין יהודים

אסף מגידו | מקודם
ש

מדריך וידאו מפורט

כך תתקתקו "על האש" שווה כמו מקצוענים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

"לוליפופ" על האש: שיפודי בשר עסיסיים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

המבורגר מהיר וטעים של וול דאן, התוספות - עליכם

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם