כיכר השבת

מתכון לשבת: חמין בטעם שלא הכרתם

קיימות כמה דרכים להכין את אחד התבשילים המסורתיים של שבת - החמין. המתכון הבא הוא אולי לא הדרך המסורתית, אך התוצאה מופלאה (מתכונים לשבת)

3
צ´ יעקובסון | כיכר השבת | כ"ו באדר | 12.03.10
מתכון לשבת: חמין בטעם שלא הכרתם
(פלאש 90)

יש כמה דרכים להכין את אחד התבשילים המסורתיים של שבת - החמין. המתכון הבא הוא אולי לא הדרך המסורתית, אבל הוא מבטיח חגיגה של טעמים.

החומרים:

בצל גדול, קצוץ קטן,

מקל סלרי אחד קצוץ,

שלושה שיני שום חצויים. לאדות בשמן חם בסיר עם תחתית עבה.

להוסיף כוס שעועית מעורבת,

נתח בשר שמן, או קוביות גולש, גרונות הודו וכדומה.

חצי כוס גריסי פנינה,

תפוח אדמה לכל סועד,

פפריקה חריפה ומתוקה,

כף גדושה של סוכר חום,

מלח לפי הטעם

אופן ההכנה

מאדים בשמן את הבצל, הסלרי ושום עד שהופכים שקופים,

מוסיפים את הבשר ונותנים לו להיטגן במשך כעשר דקות.

מוסיפים את השעועית, מכסים במים, ומבשלים עד שכל הרכיבים התבשלו היטב. שימו לב לאידוי המים והוסיפו שוב לפי הצורך.

כאשר הבשר די רך, מוסיפים את תפוחי אדמה. טיפ: אפשר לקלוף אותם מראש ולתת להם להשחים באוויר (עם פיזור מעט מלח עליהם). זה מעניק להם צבע חום עמוק וטעם מיוחד.

הסוד של הצ'לונט הוא הבישול הארוך, עד שהוא כמעט אפוי. כל המרבה הרי זה משובח.

מוסיפים תבלינים: מלח, פפריקה מתוקה וחריפה, וסוכר חום. יש שמוסיפים סילאן, קטשופ וכל עוד מה שעולה על רוחכם.

חצי שעה לפני שבת, מרתיחים את הסיר שוב, מוסיפים את הגריסים, ונותנים להם להתבשל עד כניסת שבת. שימו לב שיש מספיק מים למשך הלילה ועד הסעודה.

תוכן שאסור לפספס
3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
3
אני אבדוק את זה, א"כ זה טיפ ממש גדול/ גאוני.
שף13.03.10
2
זה ממש דומה לצ'ולנט שלנו מהבית!! מעדן. גוט שבת ותודה!!
חסידה12.03.10
1
טיפ לא להוריד את הסיר מהאש עד ההגשה>כדי שתפוחי אדמה לא יתקשו
hellen12.03.10
אולי גם יעניין אותך
חמין
ש

מבשלים עם וול דאן: קציצת "סרה" עולמית לחמין

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

מבשלים עם וול דאן: חמין מרוקאי חגיגי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת: חמין עם נקניקיות בשר וקישקע

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 20.05.21

לכבוד שבת

קישקע פרווה: מושלם לצ'ולנט בשבת חורפית

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 28.01.21
ש

שבת עם וול דאן

עתידות: לשבת הקרובה תכינו צ'ולנט חורפי משובח

שף דודו אסרף בשיתוף וול דאן | מקודם
ש

בצל הכלכלה המעורערת

מקצוע תורני מפרנס: כך תהפוך לדיין מומחה

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

ליל שישי בכיכר

מגיעים בשביל הצ'ולנט, נשארים לנייעס

מורן פינטו וחיה כהן | 21.12.17

ליל שישי בכיכר

צפו: לכאן באים בוגרי צ'ולנטיות אפופות עשן

מורן פינטו וחיה כהן | 14.12.17

ליל שישי בכיכר

צפו: צ'ולנט נדיב באווירה של עיירה חסידית

מורן פינטו וחיה כהן | 07.12.17

חמין נשיאותי

לכבוד שבת: הצ'ולנט שאיוונקה טראמפ מבשלת

כיכר אוכל | 16.02.17
ש

חווית הלידה

מלון או מחלקת יולדות? תקראו ותחליטו

כיכר בשיתוף מעיני הישועה | מקודם

לכבוד שבת

הגרסה היוונית לצ'ולנט: סטיפאדו בשר ובצל

כיכר אוכל | 14.01.16

מנה לשבת: החמין הלוהט של צביקה

כיכר השבת | 06.11.14

חמין לשבת, הגירסה המרוקאית

איטל קציר | 18.06.10