כיכר השבת

לכבוד שבת

קישקע פרווה מסורתי שתמיד מצליח!

המתכון של הקישקע הזה עובר אצלנו מדור לדור. המתכון מכיל קילו קמח, כך שלרב המשפחות זה מספיק לכמה שבתות. היתרון בהכנת כמות גדולה היא חיסכון בעבודה. פעם בכמה שבתות הכינו את העיסה והקפיאו בשקיות כשהן לא מבושלות. כך תשלפו בכל שבוע שקית קישקע מוכנה לבישול וכל שיוותר לכם זה לזרוק אותו לסיר הטשולנט. 

10
בעריכת טובה אור | כיכר השבת | י"ד באלול | 31.08.23
קישקע פרווה מסורתי שתמיד מצליח!
(צילום: שאטרסטוק)

המצרכים

2 בצלים גדולים

2 כוס שמן מורתח

קילו קמח

כף שטוחה מלח

קורט פלפל שחור

שן שום כתושה/ כפית שום כתוש

2 כפות אבקת מרק בצל

2 כפות פפריקה

3 כוס מים רותחים

הוראות הכנה

הרתיחו שמן, גרדו את הבצלים או קצצו אותם במעבד מזון, שפכו את השמן הרותח על הבצל, הוסיפו את שאר החומרים ועבדו לעיסה אחידה בעזרת כף. חלקו את העיסה לפי הכמות הנאכלת אצלכם בכל שבת. הכניסו כל חלק לשקית הקפאה וגבשו לצורת נקניק רחב. הכניסו לחמין את החלק שתאכלו בשבת זו ואת השאר הקפיאו. עד לשבוע הבא...

10 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
9
מכניסים לסיר את הקישקע קפוא עם הניילון?
נועה31.08.23
בלי ניילון אפשרי רק אם הצ'ולנט מבעבע אפשרי עם ניילון רק ניילון מרשרש
אהרן06.11.23
8
הקישקע ללא ביצים?
אילנה01.09.23
7
אני עושה ככה עם פחות קמח וביצה אחת
יהודיה31.08.23

הצגת כל התגובות

6
לא צריך ניילונים, פשוט תכינו קציצות עגולות או ארוכות מהעיסה ותוסיפו לחמין. יאמי.
אני12.09.23
5
מה זה שמן מורתח?
אני15.09.23
4
תודה רבה גדולה למי שחשפה את המתכון, עשינו אותו והוא ממש נהדר . מפיצים אותו עכשיו לחברות. בכבוד !!!!
בשם החברות 20.09.23
3
אחרי אינספור מתכונים אני יכולה לומר שהקישקע הכי מוצלח הוא של גלאט עוף😂
יהודי05.10.23
2
רשום במתכון פפריקה. איזו - מתוקה או חריפה ???
רחל16.10.23
1
הכנתי את התערובת לקישקע על פי המתכון - זה מאד קל ומהיר. אבל יוצאת תערובת נוזלית מדי - מאד רכה - נראה לי שכמות המים מוגזמת או שגויה.
רחל02.11.23
חמין
ש

מבשלים עם וול דאן: קציצת "סרה" עולמית לחמין

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

מבשלים עם וול דאן: חמין מרוקאי חגיגי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת: חמין עם נקניקיות בשר וקישקע

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 20.05.21

לכבוד שבת

קישקע פרווה: מושלם לצ'ולנט בשבת חורפית

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 28.01.21
ש

שבת עם וול דאן

עתידות: לשבת הקרובה תכינו צ'ולנט חורפי משובח

שף דודו אסרף בשיתוף וול דאן | מקודם
ש

הזדמנות שלא רואים בכל יום

"פוטנציאל רווח עצום" • הזדמנות להשקעה במרכז גוש דן

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

ליל שישי בכיכר

מגיעים בשביל הצ'ולנט, נשארים לנייעס

מורן פינטו וחיה כהן | 21.12.17

ליל שישי בכיכר

צפו: לכאן באים בוגרי צ'ולנטיות אפופות עשן

מורן פינטו וחיה כהן | 14.12.17

ליל שישי בכיכר

צפו: צ'ולנט נדיב באווירה של עיירה חסידית

מורן פינטו וחיה כהן | 07.12.17

חמין נשיאותי

לכבוד שבת: הצ'ולנט שאיוונקה טראמפ מבשלת

כיכר אוכל | 16.02.17
ש

 באורח חרדי

ישיבת טל חרמון - הבחירה המושלמת לנוער חרדי המעוניין להשכלה מקצועית

כיכר בשיתוף שניר חרמון שיאון | מקודם

לכבוד שבת

הגרסה היוונית לצ'ולנט: סטיפאדו בשר ובצל

כיכר אוכל | 14.01.16

מנה לשבת: החמין הלוהט של צביקה

כיכר השבת | 06.11.14

חמין לשבת, הגירסה המרוקאית

איטל קציר | 18.06.10

מתכון לשבת: חמין בטעם שלא הכרתם

צ´ יעקובסון | 12.03.10
ש

האם הגאולה קרובה?

"בספרא דא יפקון מן גלותא" • אתגרי המלחמה בראי הזוה"ק

כיכר בשיתוף מכון המאו"ר | מקודם