כיכר השבת

לפתוח את הצום עם מרק ברוקולי וחציל פרמז'אן

גם מי שלא נוהגת לצום, צריכה להכין משהו מיוחד לסוף היום הזה. מי תעז להכין ארוחת ערב פשוטה - חביתה וסלט - לפתיחת הצום? הבעלים והילדים יפטרו אותנו לאלתר! אבל בגלל שלגמרי מגיעה לנו הנחה במטבח, ארגנתי לכן שני מתכונים קלים באופן מצחיק וטעימים באופן בלתי ייאמן

שלומית רובין | כיכר השבת | כ"ג בטבת | 01.01.70
תלמדו את המתכון, הוא יהפוך להיות קבוע
תלמדו את המתכון, הוא יהפוך להיות קבוע

יש איזו תחושה בסוף צום כאילו אנחנו צריכים לפצות את עצמנו על יום שלם בו מנענו מעצמנו לאכול. בסה"כ שעון חורף, לא אכלנו עד חמש בערב. בינינו, זה לא קצת מוגזם?

לא! זה לא מוגזם! גם בלי קשר לצום, מגיע לנו, למשפחה שלנו, להנות מארוחת ערב חמה ומלכדת. ולך, בשלנית מסורה, יהיה נחמד להפתיע את כל הטועמים הנלהבים בשאלה: נחשו כמה זמן לקח לי להכין את כל זה? ולצפות בפרצופי ה: "מה, ברצינות?! רק כמה דקות?" בהנאה...

מרק ברוקולי מוקרם

כמות: 6 מנות, זמן עבודה: 5 דקות, זמן בישול: 30 דקות

מצרכים:

חצי ק"ג ברוקולי

3 שיני שום

4 כוסות מים

2 כפות שמן זית

מלח

1 מכל שמנת לבישול

אופן הכנת מרק ברוקולי

שוטפים היטב את עצי הברוקולי, ומפרקים אותם לפרחים. מקפיצים בשמן זית חמים את שיני השום פרוסות ומיד מוסיפים את הברוקולי. ממליחים. כשהברוקולי מקבל את ברק השמן, מוסיפים את המים. מרתיחים על אש בינונית כ-20 דק', או עד שהברוקולי מקבלים בקלות דקירה ממזלג. זהירות, שלא יהפכו לרכים מדי!

כשהם במרקם שמוצא חן בעיניכם, מוסיפים את מכל השמנת ומביאים לרתיחה עדינה. מסירים מיד מהאש.

יש איזו תחושה בסוף צום כאילו אנחנו צריכים לפצות את עצמנו על יום שלם בו מנענו מעצמנו לאכול. בסה"כ שעון חורף, לא אכלנו עד חמש בערב. בינינו, זה לא קצת מוגזם?,לא! זה לא מוגזם! גם בלי קשר לצום, מגיע לנו, למשפחה שלנו, להנות מארוחת ערב חמה ומלכדת. ולך, בשלנית מסורה, יהיה נחמד להפתיע את כל הטועמים הנלהבים בשאלה: נחשו כמה זמן לקח לי להכין את כל זה? ולצפות בפרצופי ה: "מה, ברצינות?! רק כמה דקות?" בהנאה...,מרק ברוקולי מוקרם,כמות: 6 מנות, זמן עבודה: 5 דקות, זמן בישול: 30 דקות,מצרכים: ,חצי ק"ג ברוקולי,3 שיני שום,4 כוסות מים,2 כפות שמן זית,מלח,1 מכל שמנת לבישול,אופן הכנת מרק ברוקולי,שוטפים היטב את עצי הברוקולי, ומפרקים אותם לפרחים. מקפיצים בשמן זית חמים את שיני השום פרוסות ומיד מוסיפים את הברוקולי. ממליחים. כשהברוקולי מקבל את ברק השמן, מוסיפים את המים. מרתיחים על אש בינונית כ-20 דק', או עד שהברוקולי מקבלים בקלות דקירה ממזלג. זהירות, שלא יהפכו לרכים מדי!,כשהם במרקם שמוצא חן בעיניכם, מוסיפים את מכל השמנת ומביאים לרתיחה עדינה. מסירים מיד מהאש. ,,מכינים קרוטונים של קרעי פיתה מטוגנת,פותחים פיתה לשניים, קורעים לפיסות בגודל לפי טעמכם. מושחים משני הצדדים בשמן זית, שום וזעתר. מטגנים בשמן עד פריכות.,,מתכון לחציל בנוסח פרמז'ן בגירסא מהירה,זה מתכון של אמא שלי, שקיבלה בירושה מסבתא שלה. הואפינוק אמיתי, ולמרות שאני יודעת להכין אותו בעצמי, כיף יותר לקבל צלחת מהבילה ממנה. כמה פרוסות לחם לספוג את הרוטב המשובח - ואתן מסודרות. , כמות: 6 מנות, זמן עבודה: 10 דק', זמן בישול: 20 דק',מצרכים: ,חציל גדול פרוס,3 שיני שום פרוסות,2 כפות שמן זית או קנולה,1/2 כוס רסק עגבניות,מים,זעתר,2 עלי דפנה יבשים,גבינה צהובה או מוצרלה מגוררת בכמות לפי הטעם,אופן הכנת חציל בנוסח פרמז'ן
מרק חם, קל להכנה ומשביע מאוד

מכינים קרוטונים של קרעי פיתה מטוגנת

פותחים פיתה לשניים, קורעים לפיסות בגודל לפי טעמכם. מושחים משני הצדדים בשמן זית, שום וזעתר. מטגנים בשמן עד פריכות.

מנת חצילים עם גבינה מענגת (צילום:shutterstock.com)

מתכון לחציל בנוסח פרמז'ן בגירסא מהירה

זה מתכון של אמא שלי, שקיבלה בירושה מסבתא שלה. הואפינוק אמיתי, ולמרות שאני יודעת להכין אותו בעצמי, כיף יותר לקבל צלחת מהבילה ממנה. כמה פרוסות לחם לספוג את הרוטב המשובח - ואתן מסודרות.

כמות: 6 מנות, זמן עבודה: 10 דק', זמן בישול: 20 דק'

מצרכים:

חציל גדול פרוס

3 שיני שום פרוסות

2 כפות שמן זית או קנולה

1/2 כוס רסק עגבניות

מים

זעתר

2 עלי דפנה יבשים

גבינה צהובה או מוצרלה מגוררת בכמות לפי הטעם

אופן הכנת חציל בנוסח פרמז'ן

בוחרים חציל ארוך ומוצק, בעל קליפה שחורה ומבריקה. פורסים אותו לפרוסות בעובי 1 וחצי ס"מ. מניחים כל פרוסה על מגש וממליחים משני הצדדים. מחכים שהחציל "יזיע". בסיר רחב וכבד מחממים את השמן על להבה גדולה, מוסיפים את השום. סוחטים קלות את פרוסות החציל מהנוזלים ומטגנים בשמן והשום לזמן קצר מאוד. מדללים את רסק העגבניות במים, מערבבים היטב ומוסיפים לסיר. ממליחים (זכרו שהחציל ספג כבר מלח), מתבלים בזעתר ועלה דפנה. מכסים את הסיר ולהנמיך את הלהבה. לאחר שהחצילים רכים, מוסיפים את הגבינה עד להמסה, מכבים את האש ומגישים מיד.
תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
אוכל

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

"הזמן קצר והמלאכה מרובה"

לעסוקים: טיפים קולינריים לחיסכון זמן במטבח

טובה אור | 02.01.24

שוחרי בריאות

משתוקקים לעוד סופגניה?- שימו לב מה היא מכילה!

טובה אור | 07.12.23

ניצול משאבים

מה תעשו עם האורז שנותר מארוחת הצהריים? • צפו

ורד כהן | 29.11.23

לאפות בכיף!

שבעה טיפים חיוניים להצלחת אפייה לאופים מתחילים

טובה אור | 02.11.23
ש

לשמוע ללמוד ו.. להצליח:

 משכפלים הצלחות; ככה גם אתה תהיה טוען רבני >>

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

לכבוד שבת

כך קליעת חלות מ-6 רצועות תהפוך לאפשרית •צפו

בעריכת טובה אור | 23.08.23

יפה וטעימה!

עקיצת הדבורה - העוגה החלבית המנצחת

אוראל בראל (בעריכת טובה אור) | 19.07.23

מבשלות בכיכר

קוצר המחמאות: מתכון יוקרתי לסלט עוף חם - קר

כיכר אוכל | 12.07.23

את מבשלת רק כי אין לך ברירה? זה בשבילך

תהילה אלטמן | 26.12.21
ש

בזמן המסוגל

הם יהיו שם לבד ביער, במשך כל החג, רק בשביל להתפלל עליכם  במקום הקדוש

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם
ש

הטרנד:

שמחות ואירועים עושים ברשת 'קפה גרג'

כיכר בשיתוף קפה גרג | מקודם
ש

סודות הלישה: לא מצליחים ללוש את הבצק?

kikar.co.il בשיתוף דאבו אנקרסרום | מקודם

רוצה לרדת במשקל? נסי דיאטה של יום אחד

מאמע | 09.04.18

לקראת החג: תפריט כשר למהדרין לפסח בקפה גרג

kikar.co.il בשיתוף קפה גרג | 27.03.18
ש

פריחתו של יישוב

הפיכתה של גבעת זאב - מפרבר לעיר מתפתחת

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם
ש

לאניני טעם יש מהדרין במסעדת רוזה גם בפסח

kikar.co.il בשיתוף מסעדת רוזה | מקודם
ש

מנה שלישית לילד – חינם בביגה בקניון TLV

kikar.co.il בשיתוף קפה ביגה | מקודם
ש

קבלו את הג'דגטים שאי אפשר בלעדיהם במטבח

kikar.co.il בשיתוף סולתם | מקודם
ש

ההרשמה בעיצומה:

השפית הבאה של סולתם - יש לך את הבישול המנצח?

kikar.co.il בשיתוף סולתם | מקודם
ש

טכנולוגיה חסכנית

כך תתחילו את הקיץ עם עו"ש מאוזן- חודש ראשון חינם>>> 

כיכר בשיתוף רייז אפ | מקודם
ש

יכנסו לתמיד: כלי המטבח שהגיע הזמן שתכירו

kikar.co.il בשיתוף סולתם | מקודם
ש

קורס בשרים מזורז עם השף אלי מנחם מסעדת רודריגז

kikar.co.il בשיתוף רודריגז | מקודם
ש

מתחתנים? עושים שמח גם במטבח

kikar.co.il בשיתוף סולתם | מקודם