כיכר השבת

מיוחד לתשעת הימים

מתכון לבצלים ממולאים בריזוטו וגבינות ברוטב פטריות, ערמונים ויין לבן

אין מצווה להיות רעבים בתשעת הימים. נכון, אין עופות ובשר, אבל יש דברים אחרים והם לא מסתכמים רק בדגים. הנה עוד מתכון מבית היוצר של אושרית אברג'יל שהוא נעים גם בעין וגם בפה (מתכונים, אוכל)

אושרית אברג'יל | כיכר השבת | ד' באב | 05.08.19
בצלים ממולאים בריזוטו ברוטב פטריות וערמונים
בצלים ממולאים בריזוטו ברוטב פטריות וערמונים (צילום: מתוך האינסטגרם oshritabergil@)
זמן הכנה90 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 5 בצלים קלופים

למילוי הריזוטו:

  • 1 כוס אורז
  • 25 גרם חמאה
  • 4 כפות סלק קצוץ (לא חובה)
  • 2.5 כוסות מים
  • 80 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
  • 1 כף גדושה גבינת ריקוטה
  • 1 כרישה קטנה קצוצה גס ומטוגנת עד להזהבה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

לרוטב:

  • 6 פטריות פורטבלו פרוסות דק
  • 7 ערמונים חצויים
  • 25 גרם חמאה
  • 1/2 כוס יין לבן יבש
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה
  • 1 כוס מים
  • מלח
  • פלפל שחור
  • קורט אגוז מוסקט
  • 80 גרם גבינת גרנה פדנו מגוררת
  • 4 כפות סילאן

אופן ההכנה:

1. מסירים את תחתית הבצלים וחורצים אותם לאורך, עד האמצע. מבשלים במים כ-40 דקות / עד שהבצל מתרכך. מסננים ומפרידים את הגלדים בעדינות.

2. מטגנים את הסלק בחמאה עד כ-5 דקות ומוסיפים את האורז, מטגנים כדקה ומוסיפים את המים החמים. כשהסיר מבעבע, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 15 דקות. מכבים ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 10 דקות. פותחים את האורז בעדינות.

3. מוסיפים את שאר מרכיבי המילוי, מערבבים, טועמים ומשפרים תיבול.

4. ממלאים את הבצלים: מניחים כף אורז בקצה הגלד וסוגרים את הבצל (מגלגלים לצורה אובלית), מניחים בתבנית כשהסגירה כלפי מטה.

5. מטגנים את הפטריות בחמאה במשך כ-4 דקות, מוסיפים את הערמונים וממשיכים בטיגון עוד כדקה. מוזגים את היין הלבן ומבשלים, עד לצמצום. מוסיפים את השמנת המתוקה, המים, אגוז המוסקט והתבלינים ומבשלים עד להסמכת הרוטב.

6. יוצקים את הרוטב על הבצלים, מפזרים גרנה פדנו מגוררת ומזלפים סילאן בנדיבות.

7. מכסים בנייר אלומיניום, מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים במשך שעה וחצי. פותחים את התבנית לעוד כ-15 דקות / עד שהבצלים מקבלים צבע מקורמל.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
ממולאים
ש

אף אחד לא ירגע עד שהסיר הזה לא יחוסל

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

בצלים ממולאים נפלאים שכל אחד יכול להכין

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

אוכל של בית

פלפלים ממולאים בשר ואורז ברוטב עגבניות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מה אוכלים היום?

ריח של בית: פלפלים ממולאים בבשר ואורז

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 27.10.21

לכבוד שבת

כרוב ממולא בבשר ואורז ברוטב עגבניות

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 18.03.21
ש

בריאות זה הכול

מלחמה? אזעקות? דואגים לנפש הילדים!

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

מה אוכלים היום?

לכבוד הסערה: כך תכינו קובה סלק מושלם

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 16.02.21

מתכונים לשבועות

שבועות - התחלנו: בצלים ממולאים חלומיים

מורן פינטו | 25.05.20

מה נאכל היום?

פלפלים ממולאים בקינואה ושעועית שחורה - בסגנון מקסיקני

כיכר אוכל | 26.11.19

הארוחה החשובה ביום

סירות אבוקדו אפויות עם ביצת עין וסלמון מעושן

כיכר אוכל | 12.11.19
ש

חובה בכל בית

"יצאנו בנס בריאים ושלמים": סוד הקמיע של ר' ישעיה מקרסטיר

כיכר בשיתוף, ברכת ישעיה | מקודם

מה נאכל היום?

מתכון לקנלוני במילוי עוף ובטטה - ברוטב עגבניות

אושרית אברג'יל | 04.09.19

מה נאכל היום?

מפרום בתוספת בצלצלים

אושרית אברג'יל | 02.09.19

מה נאכל היום?

בסיר אחד: קישואים ממולאים וקציצות ברוטב עגבניות

אושרית אברג'יל | 02.07.19

מה אוכלים היום?

מה אוכלים היום? עגבניות ממולאות בכל טוב

כיכר אוכל | 22.11.15
ש

חצי מחיר מת"א

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף ברטניה ישראל | מקודם

סירות חצילים עם גבינות ועשבי תיבול

כיכר השבת | 31.08.14

סירות חצילים במילוי עגבניות וגבינות

כיכר השבת | 28.08.14

סירות קישואים במילוי ירקות מוקפצים

כיכר השבת | 19.08.14

ארוחה ל-2 סועדים

ממולאים עסיסיים כמו של סבתא

כיכר אוכל | 14.06.14
ש

הזדמנות להשפעה ולהובלת שינוי

להשפיע: תוכנית הצוערים לשלטון המקומי מגייסת מועמדים

כיכר בשיתוף עתודות לישראל | מקודם

ארוחה ל-6 סועדים

ממולאים עסיסיים כמו של סבתא

מורן פינטו | 04.06.14