כיכר השבת

מה נאכל היום?

מתכון לקנלוני במילוי עוף ובטטה - ברוטב עגבניות

קנלוני זהו סוג של פסטה המגיע בצורת צינורות שאליהם מכניסים מילויים שונים ומצפים ברוטב. הוורסיה הזו טעימה מאד ופשוטה להכנה - בתנור או על הגז, אתם תחליטו (מתכונים, אוכל)

אושרית אברג'יל | כיכר השבת | ד' באלול | 04.09.19
קנלוני במילוי עוף ובטטה
קנלוני במילוי עוף ובטטה (צילום: מתוך האינסטגרם oshritabergil@)
זמן הכנה55 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 200 גרם קנלוני

למילוי:

  • פרפר חזה עוף, טחון גס
  • 1 בצל קצוץ
  • שמן לטיגון
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1 בטטה גדולה, מגורדת גס
  • מלח
  • פלפל שחור
  • קורט כורכום
  • קורט פפריקה גרוסה
  • קורט תבלין גריל עוף

לרוטב:

  • 6 עגבניות קלופות וקצוצות
  • 5-6 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ
  • 5 שיני שום כתושות
  • פטרוזיליה קצוצה
  • 3 כפות גדושות של רסק עגבניות
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כף סילאן
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 כף פפריקה גרוסה

אופן ההכנה:

1. מכינים את המילוי: מטגנים את הבצל עד להשחמה, מוסיפים את חזה העוף ומערבבים במשך 3-4 דקות. מוסיפים את הפטרוזיליה, התבלינים והבטטה וממשיכים בטיגון עוד 4 דקות בערך (עד שחזה העוף מוכן).

2. ממלאים את הקנלוני ומניחים בצד.

3. עוברים להכנת הרוטב: מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את העגבניות ומטגנים עוד 2 דקות. מנמיכים את האש ומכסים ל-7-8 דקות.

4. מגביהים את האש, מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב במשך כ-3 דקות.

5. מסדרים את הקנלוני בסיר, מוסיפים 2.5-2 כוסות מים חמים שיכסו אותו. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים במשך כ-25 דקות, תוך כדי בדיקת מצב הנוזלים וניעור הסיר מצד לצד כדי למנוע הידבקות.

הערה:

ניתן להכין גם בתנור: מכינים את הרוטב לפי ההוראות, שופכים חצי מהכמות לתוך תבנית אפיה, מניחים את הקנלוני ומפזרים מעל את יתר הרוטב. מכסים ואופים בחום של 200 מעלות, במשך 25-30 דקות ובודקים אחרי 20 דקות אם הקנלוני רך.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
ממולאים
ש

אף אחד לא ירגע עד שהסיר הזה לא יחוסל

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

בצלים ממולאים נפלאים שכל אחד יכול להכין

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

אוכל של בית

פלפלים ממולאים בשר ואורז ברוטב עגבניות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מה אוכלים היום?

ריח של בית: פלפלים ממולאים בבשר ואורז

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 27.10.21

לכבוד שבת

כרוב ממולא בבשר ואורז ברוטב עגבניות

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 18.03.21
ש

חדש דנדש

קורס הכנה ללידה, *אבל* עם סגל מומחים וצוות מיילדות 

כיכר בשיתוף מעייני הישועה | מקודם

מה אוכלים היום?

לכבוד הסערה: כך תכינו קובה סלק מושלם

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 16.02.21

מתכונים לשבועות

שבועות - התחלנו: בצלים ממולאים חלומיים

מורן פינטו | 25.05.20

מה נאכל היום?

פלפלים ממולאים בקינואה ושעועית שחורה - בסגנון מקסיקני

כיכר אוכל | 26.11.19

הארוחה החשובה ביום

סירות אבוקדו אפויות עם ביצת עין וסלמון מעושן

כיכר אוכל | 12.11.19
ש

רבנים, דיינים וטוענים רבניים:

אלו האנשים שמרוויחים משכורת הייטק ממשרה תורנית

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

מה נאכל היום?

מפרום בתוספת בצלצלים

אושרית אברג'יל | 02.09.19

מיוחד לתשעת הימים

בצלים ממולאים בריזוטו וגבינות ברוטב פטריות, ערמונים ויין לבן

אושרית אברג'יל | 05.08.19

מה נאכל היום?

בסיר אחד: קישואים ממולאים וקציצות ברוטב עגבניות

אושרית אברג'יל | 02.07.19

מה אוכלים היום?

מה אוכלים היום? עגבניות ממולאות בכל טוב

כיכר אוכל | 22.11.15
ש

פיתוח ישראלי חדשני

כל אחד יכול להרוויח אלפי שקלים בלי לעשות כלום?

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

סירות חצילים עם גבינות ועשבי תיבול

כיכר השבת | 31.08.14

סירות חצילים במילוי עגבניות וגבינות

כיכר השבת | 28.08.14

סירות קישואים במילוי ירקות מוקפצים

כיכר השבת | 19.08.14

ארוחה ל-2 סועדים

ממולאים עסיסיים כמו של סבתא

כיכר אוכל | 14.06.14
ש

"על אלה אני בוכיה"

העדויות, הניצולים והזוועות: ספרי השואה שאתם חייבים לקרוא

כיכר בשיתוף מוסד הרב קוק | מקודם

ארוחה ל-6 סועדים

ממולאים עסיסיים כמו של סבתא

מורן פינטו | 04.06.14