כיכר השבת

חייבים לנסות

מתכון לרוטב פירי פירי חריף אש - לפסטה, לתבשילים או לסנדוויץ'

רוטב מצוין עם חריפות טובה שמתיישבת בדיוק במקומות הנכונים וכובשת בעדינות תקיפה את בלוטות הלשון עד להשתלטות מוחלטת וטעם של עוד שקשה לעמוד בפניו. מתכון לרוטב "פירי פירי" מקסיקני חריף אש (מתכונים, אוכל)

4
כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ט בשבט | 08.02.16
תכינו את הלחם. רוטב פירי פירי חריף אש
תכינו את הלחם. רוטב פירי פירי חריף אש (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 8 פלפלים מסוג חלפיניו טריים
  • 4 פלפלים חריפים ירוקים כהים
  • 1 ראש שום שלם בינוני
  • 2 כפות פפריקה אדומה חריפה / מתוקה
  • 4 כפות וויסקי (לא חובה)
  • 1/2 לימון סחוט היטב
  • 1/2 1 כוסות שמן זית
  • 1/2 1 כפות מלח

אופן הכנת רוטב פירי פירי:

שימו לב: כמות הפלפלים החריפים והשום תקבע את רמת הנועזות של הרוטב.

1. כותשים את השום ומעבירים לקערה.

2. שוטפים וקוצצים את הפלפלים, ומעבירים לסיר. חשוב ללבוש כפפות לטקס בזמן הטיפול בפלפלים, בשל החריפות הרבה שלהם.

3. מוסיפים לסיר את הפפריקה, המלח, הוויסקי ושמן הזית ומבשלים על אש גבוהה במשך 5 דקות.

4. מוסיפים את השום הכתוש, מערבבים ומבשלים יחד במשך חצי דקה ומסירים מהאש.

5. מצננים היטב את התערובת המבושלת. לאחר שהתקררה לגמרי, סוחטים לתוכה חצי לימון ומערבבים היטב.

6. מעבירים את התערובת למעבד מזון וטוחנים במשך 2 דקות במהירות גבוהה, עד לקבלת תערובת סמיכה.

6. מאחסנים בכלי זכוכית אטום ומחכים לפחות 14 שעות עד שבוע לפני השימוש המגוון בו: מרינדה לעוף צלוי, נזידי בשר ותבשילי קדרה או סתם כממרח עם המון לחם.

4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
3
איפה קונים כזה פלפל ומה זה? כמה זמן אפשר להשאיר אותו? ןהאם אפשר להקפיא?
קרפט25.06.15
2
מה זה ואיפה משיגים אותו בשמיטה? כמה זמן הוא עמיד? האם אפשר להקפיא? בתודה מראש
קרפט25.06.15
1
פירי פירי הוא רוטב מפורטוגל ולא ממקסיקו. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אוי גוועלט27.06.16
רטבים וממרחים

רוטב ירוק קטיפתי לסלט ובעצם לכל דבר

כיכר אוכל | 12.12.22

מה אוכלים היום?

מרק שהוא גם רוטב מושלם לפסטות שמנמנות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.11.22

מושלם

מטבל ירקות וגבינה או הממרח הבא לכריך שלכם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.10.22

תוצרת בית

עגבניות מיובשות שהולכות כמעט עם הכל

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.04.22

פורים כבר כאן

למשלוח מנות אישי: ריבת תותים מיוחדת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22
ש

חצי מחיר מתל אביב

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף בריטניה ישראל | מקודם

מנגבים בבית

אוהבים חומוס? כך תכינו בבית ממרח טעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.02.22

בריא יותר

כך תכינו בבית ממרח נוטלה מהדרין - פרווה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22

תוצרת בית

כן, זה אפשרי: מיונז טבעוני טעים ללא ביצים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.12.21

מיוחד

ריבת קישואים שהיא כל מה שטוב בחורף

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.11.21
ש

חדש

בוט תרופות לפסח מאושר על ידי בד"צ העדה החרדית

כיכר בשיתוף כללית | מקודם

תוצרת בית

כך תכינו בעצמכם ממרח נוטלה כשר למהדרין

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.10.21

תוצרת בית

בריאה יותר, טעימה לא פחות: גבינה פרווה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.10.21

סלט לשבת

תראו כמה שזה יפה: חומוס סלק ורוד מהפנט

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.10.21

תוצרת בית

שמנת חמוצה פרווה זה אפשרי ואפילו טעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 27.10.21
ש

'ווסט פארק' בירושלים

הזדמנות חסרת תקדים למשפרי דיור בפארק מגורי היוקרה החדש

כיכר בשיתוף ווסט פארק | מקודם

תוצרת בית

סחוג ירוק חריף שכל אחד צריך תמיד במקרר

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 25.10.21

תוצרת בית

צ'אטני סלק: תוספת מושלמת כמעט לכל דבר

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 24.10.21

תוצרת בית

לכריך מתוחכם יותר: ממרח גרעיני חמנייה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.10.21

תוצרת בית

ממרח תמרים חלק וקרמי מ-2 רכיבים בלבד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.10.21
ש

קשר של תפילין

תפילין ישנות בבוידעם? תן להם עוד צ׳אנס

כיכר בשיתוף קשר של תפילין | מקודם

תוצרת בית

ממרח גרעיני דלעת טבעי, בריא וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 04.10.21

רכיב סודי שמנצח כל מנה

רוטב עשבי תיבול פיקנטי וסמיך שהולך עם הכל

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 29.08.21

מה אוכלים היום?

פסטה ברוטב בשר שכל אחד צריך לדעת להכין

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.08.21