כיכר השבת

תוצרת בית

מתכון לממרח שוקולד "נוטלה" ביתי - שמתעלה על המקור

נוטלה הוא ממרח שוקולד המבוסס על אגוזים. שילובם בתוכו נבע מייצור מוגבל של שוקולד במלחמת העולם השניה. הממרח פופולרי מאד בכל רחבי העולם. אממה, הוא מכיל בתוכו חלב נוכרי, מה שלא מאפשר לנו להנות ממנו. אז הנה הגרסה הכשרה למהדרין (מתכונים, אוכל)

3
כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ח באב | 29.08.19
ממרח שוקולד "נוטלה" תוצרת בית
ממרח שוקולד "נוטלה" תוצרת בית (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 220 גרם אגוזי לוז (2 כוסות)
  • 220 גרם שוקולד חלב (כ-¼1 כוסות של שוקולד קצוץ), מומס
  • 2 כפות שמן קנולה
  • ½ כפית מלח
  • ½ כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מפזרים את אגוזי הלוז על תבנית אפייה קטנה וקולים אותם במשך כ-15 דקות, תוך ניעור התבנית מעת לעת, עד שהם מפיצים ריח והקליפה מתפוררת.

2. מניחים מיד את האגוזים על מגבת מטבח נקיה ומקפלים אותה כך שתכסה את האגוזים. נותנים להם "לעמוד" דקה או שתיים ואז משפשפים את האגוזים במרץ בכדי להסיר כמה שיותר חלקים מהקליפה (זה בסדר אם יוותרו מעט).

3. מכניסים את האגוזים למעבד מזון או לבלנדר בעל עוצמה גבוהה ומערבבים עד שנוצר רסק ואז מוסיפים פנימה את שוקולד החלב המומס, השמן, הווניל והמלח, עד לקבלת תערובת חלקה. התערובת תהיה נוזלית, אך היא תתייצב במקרר.

4. מעבירים לצנצנת, מכסים ומאחסנים במקרר.

3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
3
טוב לפסח
טוב לפסח29.08.19
2
אני מכין עם טחינת אגוזים מוכנה וכל השאר כרגיל.
יאיר29.08.19
1
אפשר במקום שמן קנולה חלב קוקוס טעים טעים טעים
רחל29.08.19
רטבים וממרחים

רוטב ירוק קטיפתי לסלט ובעצם לכל דבר

כיכר אוכל | 12.12.22

מה אוכלים היום?

מרק שהוא גם רוטב מושלם לפסטות שמנמנות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.11.22

מושלם

מטבל ירקות וגבינה או הממרח הבא לכריך שלכם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.10.22

תוצרת בית

עגבניות מיובשות שהולכות כמעט עם הכל

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.04.22

פורים כבר כאן

למשלוח מנות אישי: ריבת תותים מיוחדת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22
ש

כלי קודש

משרה מכובדת: הדרך למיצוי היכולת הלימודית

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מנגבים בבית

אוהבים חומוס? כך תכינו בבית ממרח טעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.02.22

בריא יותר

כך תכינו בבית ממרח נוטלה מהדרין - פרווה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22

תוצרת בית

כן, זה אפשרי: מיונז טבעוני טעים ללא ביצים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.12.21

מיוחד

ריבת קישואים שהיא כל מה שטוב בחורף

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.11.21
ש

דואגים ליופי שלך

מלחמה?- זה לא אומר שאת צריכה להישאר עם שיער מיותר

כיכר בשיתוף אפילוגיק | מקודם

תוצרת בית

כך תכינו בעצמכם ממרח נוטלה כשר למהדרין

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.10.21

תוצרת בית

בריאה יותר, טעימה לא פחות: גבינה פרווה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.10.21

סלט לשבת

תראו כמה שזה יפה: חומוס סלק ורוד מהפנט

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.10.21

תוצרת בית

שמנת חמוצה פרווה זה אפשרי ואפילו טעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 27.10.21
ש

האם הגאולה קרובה?

"בספרא דא יפקון מן גלותא" • אתגרי המלחמה בראי הזוה"ק

כיכר בשיתוף מכון המאו"ר | מקודם

תוצרת בית

סחוג ירוק חריף שכל אחד צריך תמיד במקרר

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 25.10.21

תוצרת בית

צ'אטני סלק: תוספת מושלמת כמעט לכל דבר

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 24.10.21

תוצרת בית

לכריך מתוחכם יותר: ממרח גרעיני חמנייה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.10.21

תוצרת בית

ממרח תמרים חלק וקרמי מ-2 רכיבים בלבד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.10.21
ש

"על אלה אני בוכיה"

העדויות, הניצולים והזוועות: ספרי השואה שאתם חייבים לקרוא

כיכר בשיתוף מוסד הרב קוק | מקודם

תוצרת בית

ממרח גרעיני דלעת טבעי, בריא וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 04.10.21

רכיב סודי שמנצח כל מנה

רוטב עשבי תיבול פיקנטי וסמיך שהולך עם הכל

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 29.08.21

מה אוכלים היום?

פסטה ברוטב בשר שכל אחד צריך לדעת להכין

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.08.21