כיכר השבת

מתכון לתוּם - רוטב שום קרמי נהדר שעובד עם כל דבר

הרוטב הזה מזכיר קצת טחינה או מיונז בגמישות שלו: הוא מתאים לכל מנה - בשר, דגים, קבבים, שווארמה, עוף צלוי, ירקות בתנור, חיתוכי ירקות טריים, כריכים מכל סוג ו...אוקיי, הבנתם כבר שאתם חייבים להכין את הרוטב הזה כן? (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | כ' בתמוז | 30.06.21
תוּם - רוטב שום לבנוני נהדר
תוּם - רוטב שום לבנוני נהדר (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 32 שיני שום שלמות, קלופות
  • 1/2 2 כפיות מלח גס
  • 1/2 כוס מיץ לימון סחוט טרי (מ-3-4 לימונים)
  • 1/2 3 כוסות שמן קנולה או שמן ענבים
  • 2 כפות מי קרח (מים עם קוביות קרח, אך לא משתמשים בקרח)

אופן ההכנה:

מתכון ל-4.5 כוסות רוטב

1. במעבד מזון, טוחנים את שיני השום והמלח במשך 30 שניות, מגרדים עם מרית את דפנות המעבד ואז חוזרים על הפעולה 3 פעמים נוספות, עד שהשום קצוץ היטב.

2. מוסיפים 2 כפות מיץ לימון וממשיכים לטחון במשך 3 דקות, עד לקבלת עיסה חלקה ולא גרגירית שמזכירה במרקמה פירה (לוקחים קצת מהרוטב וממוללים אותו בין קצות באצבעות). כל 45 שניות מגרדים את דפנות המעבד.

3. תוך כדי שמעבד המזון פועל מוזגים לתוכו כוס שמן בזרם איטי ויציב. לאחר מכן מוסיפים 2 כפות מיץ לימון, מוזגים בהדרגה כוס שמן נוספת ואז 2 כפות לימון נוספות. בשלב זה התערובת צריכה להיות במרקם די אוורירי ורך.

4. מעבד המזון עדיין פועל וכעת מוסיפים לסירוגין 1/2 כוס שמן (בזרם איטי ויציב) ואז כף מיץ לימון. חוזרים על הפעולה עד שכל השמן ומיץ הלימון בפנים. לבסוף, מוסיפים גם את מי הקרח (ללא הקרח כמובן).

5. כשהקרם חלק, מעבירים אותו לכלי אטום ומכניסים למקרר למשך שעה לפחות עד 3 שבועות. כדי לשמור על אורך חייו של הרוטב, בכל פעם שתשתמשו בו, העבירו לכלי קטן את הכמות הרצויה והחזירו את הכלי מיד למקרר.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
רטבים וממרחים

רוטב ירוק קטיפתי לסלט ובעצם לכל דבר

כיכר אוכל | 12.12.22

מה אוכלים היום?

מרק שהוא גם רוטב מושלם לפסטות שמנמנות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.11.22

מושלם

מטבל ירקות וגבינה או הממרח הבא לכריך שלכם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.10.22

תוצרת בית

עגבניות מיובשות שהולכות כמעט עם הכל

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.04.22

פורים כבר כאן

למשלוח מנות אישי: ריבת תותים מיוחדת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22
ש

"על אלה אני בוכיה"

העדויות, הניצולים והזוועות: ספרי השואה שאתם חייבים לקרוא

כיכר בשיתוף מוסד הרב קוק | מקודם

מנגבים בבית

אוהבים חומוס? כך תכינו בבית ממרח טעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.02.22

בריא יותר

כך תכינו בבית ממרח נוטלה מהדרין - פרווה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22

תוצרת בית

כן, זה אפשרי: מיונז טבעוני טעים ללא ביצים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.12.21

מיוחד

ריבת קישואים שהיא כל מה שטוב בחורף

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.11.21
ש

תשואה פוטנציאלית של מאות אחוזים!

קרקע להשקעה במרכז הארץ, החל מ- 150,000 ₪

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

תוצרת בית

כך תכינו בעצמכם ממרח נוטלה כשר למהדרין

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.10.21

תוצרת בית

בריאה יותר, טעימה לא פחות: גבינה פרווה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.10.21

סלט לשבת

תראו כמה שזה יפה: חומוס סלק ורוד מהפנט

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.10.21

תוצרת בית

שמנת חמוצה פרווה זה אפשרי ואפילו טעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 27.10.21
ש

מבצעים של פעם בשנה

מוסד הרב קוק; לא הספקתם להגיע למכירה? כנסו >>

כיכר בשיתוף מוסד הרב קוק | מקודם

תוצרת בית

סחוג ירוק חריף שכל אחד צריך תמיד במקרר

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 25.10.21

תוצרת בית

צ'אטני סלק: תוספת מושלמת כמעט לכל דבר

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 24.10.21

תוצרת בית

לכריך מתוחכם יותר: ממרח גרעיני חמנייה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.10.21

תוצרת בית

ממרח תמרים חלק וקרמי מ-2 רכיבים בלבד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.10.21
ש

לסיים מסכת אחרי מסכת

2 מליון ₪ הושקעו בפרוייקט הדיגיטל התורני - הצטרפו >>

כיכר בשיתוף יומי | מקודם

תוצרת בית

ממרח גרעיני דלעת טבעי, בריא וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 04.10.21

רכיב סודי שמנצח כל מנה

רוטב עשבי תיבול פיקנטי וסמיך שהולך עם הכל

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 29.08.21

מה אוכלים היום?

פסטה ברוטב בשר שכל אחד צריך לדעת להכין

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.08.21