כיכר השבת

מנגבים בבית

מתכון לחומוס טעים תוצרת בית שכל אחד יכול להכין

יש שני כללים מרכזיים בהכנת חומוס טוב: טחינה איכותית ובישול ארוך וסבלני של הגרגירים - וחלילה לא להשתמש בכאלה מקופסת שימורים! אוהבים חומוס? כך תכינו בבית ממרח חומוס טעים בקלות (מתכונים, אוכל)

3
כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | כ"ה באדר א' | 26.02.22
חומוס תוצרת בית
חומוס תוצרת בית (צילום: Pronina Marina on Shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 300 גרם גרגירי חומוס יבשים שהושרו במים לילה שלם
  • 1/2 1 כפות טחינה גולמית איכותית
  • 3 שיני שום, מקולפות
  • 50 מ"ל שמן זית
  • 1 לימון, סחוט היטב
  • קמצוץ כמון
  • קמצוץ פפריקה מעושנת
  • קצח - לפי הטעם (לא חובה)
  • מלח - לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. שופכים את מי השריית החומוס, שוטפים את הגרגירים ומעבירים אותם לסיר עמוק. מכסים במים שעוברים ב-10 ס"מ את גובה הגרגירים ומביאים לרתיחה. כשהנוזלים מבעבעים, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך שעתיים, עד לריכוך. בזמן הבישול, מקפים את הקצף והלכלוך שעולים על פני השטח. לאחר הבישול, מסננים את גרגירי החומוס ושומרים בצד את המים.

2. בבלנדר חזק או מעבד מזון עם להב פלדה, מניחים את גרגירי החומוס כשהם חמים, שיני השום, הטחינה הגולמית והתבלינים, וטוחנים תוך כדי שמוסיפים בהדרגה חצי כוס ממי בישול הגרגירים, שמן הזית ומיץ הלימון, עד לקבלת ממרח חלק. טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.

אוכלים מיד או שומרים עד יומיים בכלי אטום במקרר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
3
לא מדויק. יש להכין קופסה של חומוס מיוחד להכנה ,יחד עם המים שלו, מזן זהבית ושמים אותו בבלנדר עם חצי כוס טחינה ויש חומוס ברמה של מסעדה. רוב גרגרי החומוס שנמכרים הם ברמה נחותה
צביקה27.02.22
2
לי אף פעם לא לוקח פחות מארבע שעות בישול, גם אחרי השרייה ארוכה.
למה???27.02.22
1
תודה רבה תבורכו
ללא שם27.02.22
רטבים וממרחים

רוטב ירוק קטיפתי לסלט ובעצם לכל דבר

כיכר אוכל | 12.12.22

מה אוכלים היום?

מרק שהוא גם רוטב מושלם לפסטות שמנמנות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.11.22

מושלם

מטבל ירקות וגבינה או הממרח הבא לכריך שלכם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.10.22

תוצרת בית

עגבניות מיובשות שהולכות כמעט עם הכל

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.04.22

פורים כבר כאן

למשלוח מנות אישי: ריבת תותים מיוחדת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22
ש

ההרשמה בעיצומה

אלו החרדים שעובדים בחטיבה הסודית של מערכת הביטחון

כיכר בשיתןף סייבלו | מקודם

בריא יותר

כך תכינו בבית ממרח נוטלה מהדרין - פרווה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22

תוצרת בית

כן, זה אפשרי: מיונז טבעוני טעים ללא ביצים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.12.21

מיוחד

ריבת קישואים שהיא כל מה שטוב בחורף

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.11.21

תוצרת בית

כך תכינו בעצמכם ממרח נוטלה כשר למהדרין

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.10.21
ש

מודל מנצח

להיות בעל עסק בינלאומי בלי סחורה ושילוח

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

תוצרת בית

בריאה יותר, טעימה לא פחות: גבינה פרווה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.10.21

סלט לשבת

תראו כמה שזה יפה: חומוס סלק ורוד מהפנט

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.10.21

תוצרת בית

שמנת חמוצה פרווה זה אפשרי ואפילו טעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 27.10.21

תוצרת בית

סחוג ירוק חריף שכל אחד צריך תמיד במקרר

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 25.10.21
ש

חצי מחיר מתל אביב

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף בריטניה ישראל | מקודם

תוצרת בית

צ'אטני סלק: תוספת מושלמת כמעט לכל דבר

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 24.10.21

תוצרת בית

לכריך מתוחכם יותר: ממרח גרעיני חמנייה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.10.21

תוצרת בית

ממרח תמרים חלק וקרמי מ-2 רכיבים בלבד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.10.21

תוצרת בית

ממרח גרעיני דלעת טבעי, בריא וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 04.10.21
ש

בזמן המסוגל

הם יהיו שם לבד ביער, במשך כל החג, רק בשביל להתפלל עליכם  במקום הקדוש

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

רכיב סודי שמנצח כל מנה

רוטב עשבי תיבול פיקנטי וסמיך שהולך עם הכל

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 29.08.21

מה אוכלים היום?

פסטה ברוטב בשר שכל אחד צריך לדעת להכין

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.08.21