כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון לסלמון אפוי בציפוי חצילים פריכים וטחינה

מנת פתיחה מרשימה לשולחן השבת עם מגוון טעמים שמשתלבים בהרמוניה נהדרת: מתכון להכנת פילה סלמון אפוי בציפוי חצילים פריכים וטחינה ירוקה מרעננת (מתכונים לשבת, אוכל)

3
כיכר אוכל | כיכר השבת | כ' בחשוון | 09.11.17
סלמון אפוי בציפוי חצילים פריכים וטחינה
סלמון אפוי בציפוי חצילים פריכים וטחינה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

רכיבים

  • 8 פרוסות פילה סלמון
  • 2 חצילים
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 1 כפית גדושה חרדל
  • 1/2 1 כפיות קארי
  • מלח ופלפל שחור
  • שמן לטיגון
  • לטחינה הירוקה:
  • 2 כוסות טחינה גולמית
  • צרור פטרוזיליה
  • 1 שן שום
  • 1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי
  • 1 כפית מלח
  • 1 כוס מים קרים

אופן הכנת סלמון בציפוי חצילים וטחינה:

• מקלפים את החצילים וחותכים אותם לקוביות קטנות.

• טורפים את הביצים בקערה, מוסיפים את קוביות החצילים, מתבלים בקארי חרדל, מלח ופלפל ומערבבים היטב.

• מוסיפים לקערה את פירורי הלחם ומערבבים.

• מחממים שמן לטיגון עמוק וכשהשמן חם מאוד, מטגנים את קוביות החצילים עד שישחימו. מוציאים לנייר סופג.

• מחממים את התנור לחום של 220 מעלות.

• משמנים היטב את נתחי הסלמון, מתבלים במלח ופלפל ומעסים בעדינות את הנתחים.

• מכניסים את התבנית כשהיא ריקה לתנור שתתחמם במשך 10 דקות.

• מוציאים בזהירות את התבנית מהתנור, מסדרים עליה את נתחי הדג, מנמיכים את חום התנור ל-200 מעלות ומכניסים לאפייה למשך 20 דקות.

הכנת הטחינה הירוקה:
• קוצצים דק את הפטרוזיליה וכותשים את השום.

• מערבבים בקערה את המים הקרים עם המלח, עד שהמלח נמס.

• מוסיפים את הטחינה ומערבבים עד לקבלת בלילה לבנה.

• מוסיפים את מיץ הלימון, השום והפטרוזיליה ומערבבים היטב.

• מעבירים לכלי אטום ושומרים בקירור לפחות חצי שעה.

אופן ההגשה: לפני ההגשה, מסדרים כל נתח דג על צלחת, מניחים מעל מהחצילים ויוצקים מעל טחינה בנדיבות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
נשמע מעולה, שבת הבאה חייבת לנסות!
אחת שמבינה31.05.15
1
בס"ד לדג סלמון יש הכנה לפני אפיה לימון?
דליה אלבז20.12.22
מנות פתיחה
ש

סינייה: מנת פתיחה מופלאה לשולחן פורים

אוראל בראל בשיתוף בוצ'רי | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

מוסקה: גלילות חציל אלגנטיות במילוי בשר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

הכי טעים ועסיסי שיש: דג "קבור" במלח גס

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

סלסלות קדאיף אישיות עם בשר וקרם חציל

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

דג בפפיוט: טכניקת בישול פשוט מעולה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם
ש

קליל וטעים

מתכון ממכר של וול דאן: דג לשבת שתכינו שוב ושוב

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מבשלים לשבת עם וול דאן

תכינו את החלה: קציצות דג עסיסיות לשבת

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מבשלים לשבת עם וול דאן

דג מרוקאי לשבת: סלמון ברוטב חריף ועסיסי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 20.01.22

לכבוד שבת

ארוחה זוגית או מנת פתיחה נהדרת לשבת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 16.12.21
ש

כללית לטובת לקוחותיה

זקוקים לשירות רפואי? רובוט חיפוש חכם יסייע לכם

כיכר בשיתוף כללית | מקודם

מבשלים לסוכות

מנת פתיחה מיוחדת לחג: טונה בציפוי פריך

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.09.21

לכבוד שבת

לכבוד שבת: דניס שלם אפוי ברוטב לימוני

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 15.07.21

לכבוד שבת

"חלת סלמון" יפה שמתאימה גם לסעודה שלישית

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 01.07.21

לכבוד שבת

סלמון אפוי בחרדל ודבש עם חומץ בלסמי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 24.06.21
ש

חצי מחיר מתל אביב

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף בריטניה ישראל | מקודם

לכבוד שבת

לכבוד שבת: קציצות דגים ברוטב עגבניות פיקנטי

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 17.06.21

לכבוד שבת

סלמון על כרוב מאודה ברוטב הדרים מעולה

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 04.03.21

לכבוד שבת

חילופי תפקידים: פלפלים חריפים ממולאים בדגים

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 04.02.21

לכבוד שבת

סלמון אפוי ברוטב קרמי של פלפלים קלויים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.01.21
ש

חדש דנדש

קורס הכנה ללידה, *אבל* עם סגל מומחים וצוות מיילדות 

כיכר בשיתוף מעייני הישועה | מקודם

לכבוד שבת

דג ממולא ורוטב פלפלים חריף של מלי יהודיוף

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 28.01.21

לכבוד שבת

לכבוד שבת: לברק עם תפוחי אדמה ועשבי תיבול

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 19.11.20

סוכות תשפ"א 2020

מאפה בצק עלים אישי עם סלמון וחרדל

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 08.10.20