כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון לסלמון ברוטב אנשובי עשיר וחגיגי

לפעמים, כל מה שצריך בשביל שהסלמון יהיה יותר טוב, זה דחיפה קטנה מכיוון הרוטב. וכאן יש לנו שידוך מושלם מקטגוריית "וואו! חובה לנסות" בין פילה סלמון לרוטב אנשובי סמיך בנגיעות שום ותוצאה מושלמת אחת. מתכון לסלמון ברוטב אנשובי עשיר (מתכונים לשבת, אוכל)

2
כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ז בניסן | 05.05.16
סלמון ברוטב אנשובי עשיר. מרשימה ובלתי שגרתית
סלמון ברוטב אנשובי עשיר. מרשימה ובלתי שגרתית (צילום: shutterstock)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 40 גרם מחמאה רכה
  • 4 פילה אנשובי
  • 1 שן שום גדולה או 2 קטנות
  • 1/2 כפית מלח גס
  • פלפל שחור טחון טרי
  • 4 פילה סלמון
  • 2 כפות צלפים
  • 1/2 לימון
  • להגשה: פטרוזיליה קצוצה

אופן הכנת סלמון ברוטב אנשובי:

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.

2. קוצצים דק את האנשובי ומעבירים לקערה קטנה, כותשים את השום ומוסיפים לקערה יחד עם המחמאה המרוככת, המלח ומעט פלפל שחור. מועכים למחית אחידה.

3. שלב ראשון - כיריים: במחבת גדולה, חסינת אש, על אש בינונית ממיסים מחצית מתערובת האנשובי. וכשהרוטב נמס ומבעבע, מוסיפים את פילה הסלמון כשהעור כלפי מטה, מגביהים את הלהבה ומבשלים במשך 3 דקות, עד שהעור משחים.

4. שלב שני - תנור: מפזרים את הצלפים בתחתית המחבת, ומעבירים לתנור שחומם מראש לצלייה במשך 8-10 דקות.

5. מוציאים מהתנור, מוסיפים למחבת את מחצית רוטב האנשובי, ונותנים לו להימס בחום הדגים.

אופן ההגשה: מניחים כל פילה סלמון בצלחת אישית, יוצקים מעל קצת מהרוטב, סוחטים מעט לימון ומפזרים פטרוזיליה קצוצה.

תוכן שאסור לפספס
2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
אנשובי זה דגים קטנים שמגיעים בד"כ בצנצנת זכוכית קטנה או קופסת שימורים קטנה יש בכל סופר וצלפים זה כמו צמח אפשר להשיג בסופר או בחנות תבלינים (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
רות05.05.16
מנות פתיחה
ש

סינייה: מנת פתיחה מופלאה לשולחן פורים

אוראל בראל בשיתוף בוצ'רי | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

מוסקה: גלילות חציל אלגנטיות במילוי בשר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

הכי טעים ועסיסי שיש: דג "קבור" במלח גס

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

סלסלות קדאיף אישיות עם בשר וקרם חציל

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

דג בפפיוט: טכניקת בישול פשוט מעולה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

רבנים, דיינים וטוענים רבניים:

אלו האנשים שמרוויחים משכורת הייטק ממשרה תורנית

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם
ש

קליל וטעים

מתכון ממכר של וול דאן: דג לשבת שתכינו שוב ושוב

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מבשלים לשבת עם וול דאן

תכינו את החלה: קציצות דג עסיסיות לשבת

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מבשלים לשבת עם וול דאן

דג מרוקאי לשבת: סלמון ברוטב חריף ועסיסי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 20.01.22

לכבוד שבת

ארוחה זוגית או מנת פתיחה נהדרת לשבת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 16.12.21
ש

קרקע למכירה ליד ירושלים?

זכות לדירה ירושלמית ב-140 אל"ש - ממש בהישג ידך

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

מבשלים לסוכות

מנת פתיחה מיוחדת לחג: טונה בציפוי פריך

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.09.21

לכבוד שבת

לכבוד שבת: דניס שלם אפוי ברוטב לימוני

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 15.07.21

לכבוד שבת

"חלת סלמון" יפה שמתאימה גם לסעודה שלישית

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 01.07.21

לכבוד שבת

סלמון אפוי בחרדל ודבש עם חומץ בלסמי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 24.06.21
ש

10,000 דונם

פארק הירקון בפ"ת? הכירו את מתחם הנדל"ן הכי מדובר בענף

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

לכבוד שבת

לכבוד שבת: קציצות דגים ברוטב עגבניות פיקנטי

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 17.06.21

לכבוד שבת

סלמון על כרוב מאודה ברוטב הדרים מעולה

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 04.03.21

לכבוד שבת

חילופי תפקידים: פלפלים חריפים ממולאים בדגים

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 04.02.21

לכבוד שבת

סלמון אפוי ברוטב קרמי של פלפלים קלויים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.01.21
ש

בריאות זה הכול

משקפי ראיה חינם לילדים? זה לא הכל

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

לכבוד שבת

דג ממולא ורוטב פלפלים חריף של מלי יהודיוף

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 28.01.21

לכבוד שבת

לכבוד שבת: לברק עם תפוחי אדמה ועשבי תיבול

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 19.11.20

סוכות תשפ"א 2020

מאפה בצק עלים אישי עם סלמון וחרדל

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 08.10.20