כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון לסלמון אפוי ברוטב סויה וג'ינג'ר שכל אחד יכול להכין

עתידות: הולכים להכין את המנה הזו שוב ושוב ושוב. למה? כי יש בה את כל מה שצריך כדי שהיא תצא מושלמת: מתכון לסלמון אפוי ברוטב סויה וג'ינג'ר - זיגוג מתוק שמשלים נהדר את טעמו הבשרני של הסלמון וכיף לנגב עם חלה עסיסית (מתכונים לשבת, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | י"א בשבט | 21.01.16
סלמון אפוי ברוטב סויה וג'ינג'ר
סלמון אפוי ברוטב סויה וג'ינג'ר (צילום: food52)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 פילה סלמון טרי במשקל 450 גרם
  • פרוסת ג'ינג'ר ברוחב 10 ס"מ
  • 1 שן שום
  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 1/2 כוס יין אדום
  • 1/4 כוס יין לבן יבש
  • 2 כפות סוכר חום
  • מיץ מחצי לימון או ליים
  • 1 כף שמן זית

אופן ההכנה:

1. כותשים את השום, ומגרדים בפומפייה דקה את הג'ינג'ר

2. מערבבים במחבת 3/4 מכמות הג'ינג'ר המגורד יחד עם השום הכתוש, רוטב הסויה, היין האדום, היין הלבן והסוכר החום. מבשלים במשך 10 דקות על אש בינונית, עד שהרוטב מצטמצם בחצי ומסמיך.

3. מסירים את הרוטב מהאש, מוסיפים את הג'ינג'ר ומיץ הלימון, מערבבים ומניחים בצד לצינון.

4. מחממים את התנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו בשמן הזית.

5. מניחים את נתח הסלמון בתבנית, כשהעור כלפי מטה. מזלפים כף אחת מהרוטב על הדג, ממתינים 5 דקות, מזלפים כף נוספת ואופים במשך 10 דקות.

6. מוציאים מהתנור, מזלפים את שאר הרוטב על הדג, וממשיכים לאפות במשך 10-15 דקות נוספות, עד שמעטה הדג אפוי.

7. פורסים לנתחים ומגישים חם.

מקור

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
מנות פתיחה
ש

סינייה: מנת פתיחה מופלאה לשולחן פורים

אוראל בראל בשיתוף בוצ'רי | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

מוסקה: גלילות חציל אלגנטיות במילוי בשר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

הכי טעים ועסיסי שיש: דג "קבור" במלח גס

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

סלסלות קדאיף אישיות עם בשר וקרם חציל

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

דג בפפיוט: טכניקת בישול פשוט מעולה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכולם ובחינם

באו לטייל בחול המועד בחינם >>

כיכר בשיתוף בנק הפועלים | מקודם
ש

קליל וטעים

מתכון ממכר של וול דאן: דג לשבת שתכינו שוב ושוב

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מבשלים לשבת עם וול דאן

תכינו את החלה: קציצות דג עסיסיות לשבת

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מבשלים לשבת עם וול דאן

דג מרוקאי לשבת: סלמון ברוטב חריף ועסיסי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 20.01.22

לכבוד שבת

ארוחה זוגית או מנת פתיחה נהדרת לשבת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 16.12.21
ש

תשואה פוטנציאלית של מאות אחוזים!

קרקע להשקעה במרכז הארץ, החל מ- 150,000 ₪

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

מבשלים לסוכות

מנת פתיחה מיוחדת לחג: טונה בציפוי פריך

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.09.21

לכבוד שבת

לכבוד שבת: דניס שלם אפוי ברוטב לימוני

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 15.07.21

לכבוד שבת

"חלת סלמון" יפה שמתאימה גם לסעודה שלישית

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 01.07.21

לכבוד שבת

סלמון אפוי בחרדל ודבש עם חומץ בלסמי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 24.06.21
ש

בריאות זה הכול

מלחמה? אזעקות? דואגים לנפש הילדים!

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

לכבוד שבת

לכבוד שבת: קציצות דגים ברוטב עגבניות פיקנטי

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 17.06.21

לכבוד שבת

סלמון על כרוב מאודה ברוטב הדרים מעולה

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 04.03.21

לכבוד שבת

חילופי תפקידים: פלפלים חריפים ממולאים בדגים

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 04.02.21

לכבוד שבת

סלמון אפוי ברוטב קרמי של פלפלים קלויים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.01.21
ש

הכרות עמוקה עם המגזר

מחדשים תנור או מקרר לפסח? מצאנו לכם את המחיר המשתלם ביותר

כיכר בשיתוף חשמל הקרן | מקודם

לכבוד שבת

דג ממולא ורוטב פלפלים חריף של מלי יהודיוף

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 28.01.21

לכבוד שבת

לכבוד שבת: לברק עם תפוחי אדמה ועשבי תיבול

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 19.11.20

סוכות תשפ"א 2020

מאפה בצק עלים אישי עם סלמון וחרדל

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 08.10.20