כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון לסביצ'ה סלמון דרום אמריקאי

הרמוניית טעמים יש בכל מנה, אבל כאן היא מורגשת במיוחד. מתכון לסביצ'ה סלמון - דג כבוש עם ירקות, ברוטב חמצמץ מרענן. מושלם לשבת של שמש (מתכונים לשבת, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | ט"ו בתמוז | 21.07.16
סביצ'ה סלמון דרום אמריקאי
סביצ'ה סלמון דרום אמריקאי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 500 פילה סלמון טרי ללא עור ועצמות
  • 1 כפית סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 פלפל צ'ילי אדום חריף קטן, קצוץ דק
  • 1/4 כוס מיץ לימון טרי
  • קמצוץ פלפל שחור טחון טרי
  • 1/4 כפית כמון
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 שן שום, כתושה
  • 1/2 בצל סגול קטן, פרוס דק
  • 1 עגבנייה בשלה, חתוכה לקוביות
  • 1 מלפפון קטן, חתוך לקוביות
  • 2 כפות כוסברה או פטרוזיליה קצוצה

אופן הכנת סביצ'ה סלמון:

1. חותכים את הסלמון לקוביות או לפרוסות אלכסוניות בעובי 0.5 ס"מ.

2. בקערה גדולה, מערבבים יחד את הסוכר, המלח, הפלפל האדום הקצוץ ומיץ הלימון. מתבלים בפלפל שחור וכמון, ומוסיפים את שמן הזית, הבצל, השום, העגבניות והכוסברה / הפטרוזיליה.

3. מוסיפים את הסלמון לתערובת, ומערבבים בעדינות. מכסים את הקערה, ומעבירים למקרר למשך 4 שעות.

4. מסדרים את הירקות שבתערובת בצלחת הגשה עם כמה שפחות נוזלים, ומעליהם, מניחים את נתחי הסלמון הכבוש, וממתינים לפני ההגשה 15 דקות שהסביצ'ה יהיה בטמפרטורת החדר.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
מנות פתיחה
ש

סינייה: מנת פתיחה מופלאה לשולחן פורים

אוראל בראל בשיתוף בוצ'רי | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

מוסקה: גלילות חציל אלגנטיות במילוי בשר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

הכי טעים ועסיסי שיש: דג "קבור" במלח גס

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

סלסלות קדאיף אישיות עם בשר וקרם חציל

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

דג בפפיוט: טכניקת בישול פשוט מעולה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

בדוק!!

הלוואת חג מיוחדת 30,000 ש"ח ללא ריבית

כיכר בשיתוף מרכנתיל | מקודם
ש

קליל וטעים

מתכון ממכר של וול דאן: דג לשבת שתכינו שוב ושוב

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מבשלים לשבת עם וול דאן

תכינו את החלה: קציצות דג עסיסיות לשבת

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מבשלים לשבת עם וול דאן

דג מרוקאי לשבת: סלמון ברוטב חריף ועסיסי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 20.01.22

לכבוד שבת

ארוחה זוגית או מנת פתיחה נהדרת לשבת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 16.12.21
ש

בצל הכלכלה המעורערת

מקצוע תורני מפרנס: כך תהפוך לדיין מומחה

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מבשלים לסוכות

מנת פתיחה מיוחדת לחג: טונה בציפוי פריך

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.09.21

לכבוד שבת

לכבוד שבת: דניס שלם אפוי ברוטב לימוני

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 15.07.21

לכבוד שבת

"חלת סלמון" יפה שמתאימה גם לסעודה שלישית

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 01.07.21

לכבוד שבת

סלמון אפוי בחרדל ודבש עם חומץ בלסמי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 24.06.21
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם

לכבוד שבת

לכבוד שבת: קציצות דגים ברוטב עגבניות פיקנטי

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 17.06.21

לכבוד שבת

סלמון על כרוב מאודה ברוטב הדרים מעולה

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 04.03.21

לכבוד שבת

חילופי תפקידים: פלפלים חריפים ממולאים בדגים

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 04.02.21

לכבוד שבת

סלמון אפוי ברוטב קרמי של פלפלים קלויים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.01.21
ש

זה הזמן להזמין

החג הזה, תתרגשו ותתחדשו עם נעם 2! טכנולוגית חם וקר

כיכר בשיתוף נועם2 | מקודם

לכבוד שבת

דג ממולא ורוטב פלפלים חריף של מלי יהודיוף

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 28.01.21

לכבוד שבת

לכבוד שבת: לברק עם תפוחי אדמה ועשבי תיבול

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 19.11.20

סוכות תשפ"א 2020

מאפה בצק עלים אישי עם סלמון וחרדל

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 08.10.20