כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון לפילה טונה ממולא עשבי תיבול ברוטב פלפלים חריף

פילטים של טונה בשרניים ועסיסיים ובתוכם מילוי פטרוזיליה וכוסברה לימוני, רענן ומתובל היטב, עטופים ברוטב פלפלים חריף ומדהים שרק מחכה לחלה שתטבלו בו. מנת פתיחה יפהפייה לשולחן השבת (מתכונים לשבת, אוכל)

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | ט"ו בשבט | 28.01.21
פילה טונה ממולא עשבי תיבול ברוטב פלפלים חריף
פילה טונה ממולא עשבי תיבול ברוטב פלפלים חריף (צילום: מלי יהודיוף)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

רכיבים

  • 8 נתחי פילה טונה דקים בעובי 0.5 ס"מ (רצוי לבקש ממוכר הדגים להכין את הנתחים)
  • מיץ מלימון אחד, סחוט היטב

למילוי הדגים:

  • 1/2 שקית כוסברה, קצוצה דק
  • 1/2 שקית פטרוזיליה, קצוצה דק
  • 1 כף זרעי כוסברה
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 1/2 לימון, קצוץ לקוביות קטנות
  • 1 פלפל חריף, קצוץ (אפשר גם רק 1/2 פלפל)
  • 1 כף פלפל צ'ומה
  • 1 כפית לימון בלאדי
  • 1 כף פפריקה מתוקה בשמן
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כף מלח
  • 1/4 כוס שמן

לרוטב:

  • 2 גמבות, חתוכות לרצועות
  • 1 פלפל צהוב מתוק, חתוך לרצועות
  • 2 פלפלים אדומים או ירוקים חריפים
  • 5 שיני שום, קלופות ושלמות
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כף פלפל צ'ומה
  • 1/2 לימון, פרוס לפרוסות
  • 1 כפית פפריקה
  • 1 כפית כורכום
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. שוטפים היטב את הדגים ומייבשים קלות בעזרת טפיחות עם נייר סופג. מסדרים את הדגים במגש בשכבה אחת ויוצקים מעל מיץ מלימון אחד סחוט היטב. מניחים בצד למשך חצי שעה.

2. הכנת המילוי: לקערה גדולה, מוסיפים את הכוסברה, הפטרוזיליה, השום הכתוש, קוביות הלימון, הפלפל החריף הקצוץ, זרעי הכוסברה, את התבלינים - פלפל צ'ומה, לימון בלאדי, פפריקה, כמון, פלפל שחור, מלח ואת השמן ומערבבים הכל היטב. מניחים בצד לספיגת טעמים.

3. בסיר סוטאז רחב על אש בינונית, מניחים את רצועות הגמבה והפלפל הצהוב, הפלפלים החריפים, שיני השום בשלמותן ו-1/2 כוס שמן. מטגנים הכל יחד במשך 5 דקות.

4. מוסיפים את פרוסות הלימון ומתבלים בפלפל צ'ומה, פפריקה, כורכום, פלפל שחור ומלח. נותנים לרוטב לרתוח לאט ובמקביל ממלאים את הדגים.

5. בקצה כל נתח דג, מניחים כף גדושה מהמילוי, מגלגלים ונועצים קיסם בקצה. מסדרים את הדגים הממולאים בסיר עם הרוטב, ואם נותר עוד מהמילוי, אפשר להוסיף לרוטב.

6. יוצקים כוס מים רותחים לסיר, מכסים ומבשלים במשך 20 דקות.

עד להגשה, שומרים את הדגים בתבנית חסינת חום על הפלטה.

(צילום: מלי יהודיוף)
תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
מנות פתיחה
ש

סינייה: מנת פתיחה מופלאה לשולחן פורים

אוראל בראל בשיתוף בוצ'רי | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

מוסקה: גלילות חציל אלגנטיות במילוי בשר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

הכי טעים ועסיסי שיש: דג "קבור" במלח גס

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

סלסלות קדאיף אישיות עם בשר וקרם חציל

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

דג בפפיוט: טכניקת בישול פשוט מעולה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

פריחתו של יישוב

הפיכתה של גבעת זאב - מפרבר לעיר מתפתחת

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם
ש

קליל וטעים

מתכון ממכר של וול דאן: דג לשבת שתכינו שוב ושוב

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מבשלים לשבת עם וול דאן

תכינו את החלה: קציצות דג עסיסיות לשבת

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מבשלים לשבת עם וול דאן

דג מרוקאי לשבת: סלמון ברוטב חריף ועסיסי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 20.01.22

לכבוד שבת

ארוחה זוגית או מנת פתיחה נהדרת לשבת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 16.12.21
ש

כלי קודש

משרה מכובדת: הדרך למיצוי היכולת הלימודית

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מבשלים לסוכות

מנת פתיחה מיוחדת לחג: טונה בציפוי פריך

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.09.21

לכבוד שבת

לכבוד שבת: דניס שלם אפוי ברוטב לימוני

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 15.07.21

לכבוד שבת

"חלת סלמון" יפה שמתאימה גם לסעודה שלישית

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 01.07.21

לכבוד שבת

סלמון אפוי בחרדל ודבש עם חומץ בלסמי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 24.06.21
ש

לימודי דיינות

כך אלפי בוגרי ישיבה הפכו לדיינים מוסמכים

כיכר בשיתוף מ.ל.מ | מקודם

לכבוד שבת

לכבוד שבת: קציצות דגים ברוטב עגבניות פיקנטי

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 17.06.21

לכבוד שבת

סלמון על כרוב מאודה ברוטב הדרים מעולה

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 04.03.21

לכבוד שבת

חילופי תפקידים: פלפלים חריפים ממולאים בדגים

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 04.02.21

לכבוד שבת

סלמון אפוי ברוטב קרמי של פלפלים קלויים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.01.21
ש

אביב הגיע ואיתו ההוצאות:

 קבלו הלוואה שתחסוך לכם זמן וכסף עם תנאים מעולים!

כיכר בשיתוף בנק הפועלים | מקודם

לכבוד שבת

לכבוד שבת: לברק עם תפוחי אדמה ועשבי תיבול

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 19.11.20

סוכות תשפ"א 2020

מאפה בצק עלים אישי עם סלמון וחרדל

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 08.10.20