כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לפיצה ללא התפחה ומטבל חלומי בצד

רחמו על השליחים בגשם ופשוט הכינו את הפיצה שלכם בבית - זה לא כל כך מסובך וגם יספק לכם תעסוקה מרתקת בסגר ותחושת סיפוק אדירה כשריח של פיצה יתפשט לכם בכל הבית. מורן פינטו עם מתכון לפיצה ללא התפחה ומטבל חלומי בצד, לטבילת הפיצה (מתכונים, אוכל)

5
מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | ה' בשבט | 18.01.21
פיצה ללא התפחה ומטבל חלומי
פיצה ללא התפחה ומטבל חלומי (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
חלבי

לבצק:

  • 500 גרם קמח, מנופה
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף מלח
  • 1/4 1 כוסות מים

לרוטב לפיצה:

  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית אורגנו
  • קמצוץ סוכר
  • 2 כפות שמן

תוספות לפיצה: גבינה צהובה מגוררת, זיתים, פטריות וכל תוספת אהובה אחרת

  • שומשום לקישוט הבצק

למטבל:

  • 5 כפות רסק עגבניות
  • 3 כפות מיונז
  • 1 כף אורגנו
  • 5 שיני שום
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כף מלח
  • 1/2 כוס שמן
  • 1/2 כוס מים

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מערבבים את כל רכיבי הבצק, מלבד המלח, ומעבדים ביד במשך דקה. מוסיפים את המלח ולשים עד לקבלת בצק אחיד.

2. בידיים משומנות, מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים ועל משטח עבודה נקי מרדדים את שני החלקים לעלה בצק. מעבירים כל עלה למגש פיצה עגול (אפשר להשתמש גם בתבנית מרובעת, זה בסדר) ופותחים ביד לפאי דק ועגול. כמובן שניתן לחלק את הבצק למספר שונה של חלקים, כך שיתקבלו פיצות אישיות, רק חשוב שבצק הפיצה יהיה דק.

3. בקערה, מערבבים את כל רכיבי הרוטב ומורחים על הבצק. מפזרים באמצע את הגבינה הצהובה והתוספות ומסביב את השומשום ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15 דקות.

4. כשהפיצה בתנור, מניחים בקערה את כל רכיבי המטבל וטוחנים לרוטב סמיך בעזרת מוט בלנדר, ומגישים לצד הפיצה החמה, לטבילה.

5 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
4
מכירה את המתכון של המטבל! פצצה! יותר טוב מהרוטב של פירה אורי!!! תוסיפו שיפקה גם!
אני19.01.21
3
את המטבל אני עושה בתור רוטב-יוצא טעיםםם למרות שבהתחלה לא הסתכלתי על המתכון בגל המיונז...... אין על הרוטב הזה , אין.
תהילה19.01.21
2
מה הכוונה??
פותחים ביד לפאי19.05.21
פותחים ביד לפאי, מה הכוונה?
פותחים ביד לפאי19.05.21

הצגת כל התגובות

1
תודה רבה !! יצא לי מושלם!
גלי❤29.03.24
פיצות

מוגזמת, אבל מושלמת: פיצה מאק אנד צ'יז

כיכר אוכל | 11.01.23

מה נאכל היום?

צאו מהקופסה: פיצה חומוס עם תוספות מטריפות

כיכר אוכל | 04.01.23

בריא יותר

פיצה מרגריטה שאפשר לאכול גם בדיאטה

כיכר אוכל | 01.01.23

באנו לשדרג

פופקורן פיצה: מזל שהכרנו את החטיף הזה

כיכר אוכל | 26.12.22

תוצרת בית

באחריות: מתכון לבצק הפיצה הכי טוב שהכרתם

כיכר אוכל | 13.12.22
ש

פריחתו של יישוב

הפיכתה של גבעת זאב - מפרבר לעיר מתפתחת

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם
ש

בקונספט PIZZA THEATER

דומינו'ס מהדרין, גם בערב פסח

כיכר בשיתוף דומינוס | מקודם

מה נאכל היום?

פיצה עם ביצה שתמיד רציתם לטעום ולא יצא

כיכר אוכל | 09.02.22

מה אוכלים היום?

פיצה בצק עלים מהירה עם רוטב שמנת פטריות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 17.01.22

מתכונים לחנוכה

השידוך המושלם: כך תכינו סופגניות פיצה

תומר אומנסקי | עריכה: חיה כהן | 30.11.21
ש

בדיקת התאמה בחינם

מחשבון הנחה להסרת משקפיים בלייזר לכל הקופות

כיכר בשיתוף קייר | מקודם

מיוחד

זה קינוח? זה מנה ראשונה? זה פיצה ביאנקה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.11.21

מה אוכלים היום?

פיצה עם מוצרלה נמסה וסלט מרענן מעל

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.10.21

תוצרת בית

מוכן לאפייה תוך פחות משעה: בצק פיצה מהיר

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 11.08.21

מה אוכלים היום?

פיצה נפוליטנית: קלאסיקה איטלקית מבצק משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.07.21
ש

טכנולוגיה למהדרין

להתפנק בשבת וגם לקבל מתנה - מתאים לכם?

כיכר בשיתוף נעם2 | מקודם

מה אוכלים היום?

פיצות אישיות מבצק פריך - התוספות עליכם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 12.07.21

מה אוכלים היום?

שבלולי פיצה מהירים וטעימים שגם הילדים יאהבו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.06.21

מה נאכל היום?

תודו שעל זה טרם שמעתם: פיצה במחבת

כיכר אוכל | 13.04.21

המאפייה

תוך חצי שעה על שולחנכם: פיצה מבצק ללא שמרים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.21
ש

זה וואו

יש תחליף לנדל"ן: אתר שמייצר הכנסה חודשית

כיכר בשיתוף דיגיטל פרופטי | מקודם

מה אוכלים היום?

אושר כפול: פיצה עם שוליים ממולאים בגבינה

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 01.02.21

מה אוכלים היום?

לכבוד ראש חודש: סמבוסק פיצה מושלם

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 13.01.21