כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לפיצה עם שוליים ממולאים בגבינה וזיתים

אם פיצה קלאסית מבצק מושלם לא מספיקה לכם, אנחנו כאן כדי לספק לכם אושר כפול: גם השוליים של הפיצה ממולאים! מלי יהודיוף עם מתכון לפיצה עם רוטב עגבניות פיקנטי ושוליים ממולאים בגבינה וזיתים (מתכונים, אוכל)

4
מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | י"ט בשבט | 01.02.21
פיצה עם שוליים ממולאים בגבינה
פיצה עם שוליים ממולאים בגבינה (צילום: מלי יהודיוף)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח, מנופה (ועוד, לפי הצורך)
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • 1/4 כוס שמן זית (ועוד, לפי הצורך)
  • 2 כוסות מים פושרים
  • 2 ביצים
  • 150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 4 כפות גבינה לבנה
  • 2 כפות גדושות מלח

למילוי שולי הבצק:

  • גבינה צהובה מגוררת
  • זיתים מגולענים, פרוסים

לציפוי:

  • 1 ביצה, טרופה
  • שומשום לבן, שומשום שחור

לרוטב העגבניות:

  • 4 כפות שמן
  • 2 בצלים, קצוצים
  • 3 עגבניות בשלות, מגורדות
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 4 כפות רסק עגבניות
  • 250 מ"ל שמנת לבישול
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כף פפריקה
  • 1 כפית פלפל צ'ומה
  • 1 כפית צ'ילי גרוס

תוספות לפיצה:

  • גבינה צהובה, זיתים ירוקים / שחורים, פטריות - וכל תוספת אהובה אחרת

אופן ההכנה:

שימו לב: זמן העבודה על הפיצה הוא 40 דקות, אך יש לקחת בחשבון גם את זמני ההתפחה הכפולה והאפייה.

1. במיקסר עם וו לישה או בקערה גדולה, לשים במשך 3 דקות את הקמח, השמרים, הסוכר, שמן הזית והמים הפושרים. מוסיפים את הביצים, קוביות החמאה, הגבינה הלבנה והמלח. לשים 5 דקות נוספות, עד שכל הרכיבים נטמעים היטב ומתאחדים לבצק. אם הבצק דביק מדי, מוסיפים עוד קצת קמח. אם הבצק יבש, מוסיפים שמן זית.

2. יוצרים כדור מהבצק, מכסים את הקערה ומניחים להתפחה במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו. לאחר ההתפחה, לשים את הבצק במשך 2-4 דקות ואז שוב מכסים את הקערה ומניחים להתפחה שנייה במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3. במקביל, מכינים את הרוטב: במחבת גדולה, מחממים את השמן, מטגנים את הבצלים עד להזהבה ואז מוסיפים את העגבניות המגורדות, השום הכתוש, השמנת והתבלינים, מערבבים ומבשלים על אש בינונית עד לקבלת רוטב אחיד. מסירים מהאש ונותנים לרוטב להצטנן.

4. מחלקים את הבצק ל-2 כדורים ומרדדים אותם ל-2 עלי בצק עגולים וגדולים (זכרו שאנחנו עומדים לקפל את שולי הבצק פנימה ולכן קוטר הפאי צריך להיות גדול יותר מהרגיל).

5. מפזרים גבינה צהובה מגוררת וזיתים פרוסים "כמסגרת" לכל פאי ומקפלים עליהם את השוליים.

(צילום: מלי יהודיוף)

6. מורחים את הרוטב במרכז כל פאי, מפזרים גבינה מגוררת ותוספות אהובות ואופים בשליש התחתון של תנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 20 דקות, עד שהבצק קריספי והגבינה מבעבעת.

4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
4
יאמי מגרה מאוד
נישמע טעים מאוד07.02.21
3
אני ממליצה את הרוטב לפיצה כמו של פיצה אורי
תהילה01.02.21
2
אויייייי נראה פצצההההההההה אני אלך לנסות, רק בגלל שראיתי שהתמונה שבמתכון באמת של מי שהעלתה את המתכון.
תהילה01.02.21

הצגת כל התגובות

1
ניסיתי, זה מעולה
מרים07.02.21
פיצות

מוגזמת, אבל מושלמת: פיצה מאק אנד צ'יז

כיכר אוכל | 11.01.23

מה נאכל היום?

צאו מהקופסה: פיצה חומוס עם תוספות מטריפות

כיכר אוכל | 04.01.23

בריא יותר

פיצה מרגריטה שאפשר לאכול גם בדיאטה

כיכר אוכל | 01.01.23

באנו לשדרג

פופקורן פיצה: מזל שהכרנו את החטיף הזה

כיכר אוכל | 26.12.22

תוצרת בית

באחריות: מתכון לבצק הפיצה הכי טוב שהכרתם

כיכר אוכל | 13.12.22
ש

זה עובד!

ישראלים רוכשים אתרים וגוזרים "שכר דירה"

כיכר בשיתוף דיגיטל פרופטי | מקודם
ש

בקונספט PIZZA THEATER

דומינו'ס מהדרין, גם בערב פסח

כיכר בשיתוף דומינוס | מקודם

מה נאכל היום?

פיצה עם ביצה שתמיד רציתם לטעום ולא יצא

כיכר אוכל | 09.02.22

מה אוכלים היום?

פיצה בצק עלים מהירה עם רוטב שמנת פטריות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 17.01.22

מתכונים לחנוכה

השידוך המושלם: כך תכינו סופגניות פיצה

תומר אומנסקי | עריכה: חיה כהן | 30.11.21
ש

הצדיק הבטיח והצדיק מקיים

האברך הזה קנה בית בבניין מפואר בגוש דן >>

כיכר בשיתוף הצדיק מיבנאל | מקודם

מיוחד

זה קינוח? זה מנה ראשונה? זה פיצה ביאנקה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.11.21

מה אוכלים היום?

פיצה עם מוצרלה נמסה וסלט מרענן מעל

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.10.21

תוצרת בית

מוכן לאפייה תוך פחות משעה: בצק פיצה מהיר

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 11.08.21

מה אוכלים היום?

פיצה נפוליטנית: קלאסיקה איטלקית מבצק משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.07.21
ש

בדיקת התאמה בחינם

מחשבון הנחה להסרת משקפיים בלייזר לכל הקופות

כיכר בשיתוף קייר | מקודם

מה אוכלים היום?

פיצות אישיות מבצק פריך - התוספות עליכם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 12.07.21

מה אוכלים היום?

שבלולי פיצה מהירים וטעימים שגם הילדים יאהבו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.06.21

מה נאכל היום?

תודו שעל זה טרם שמעתם: פיצה במחבת

כיכר אוכל | 13.04.21

המאפייה

תוך חצי שעה על שולחנכם: פיצה מבצק ללא שמרים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.21
ש

קרקע למכירה ליד ירושלים?

זכות לדירה ירושלמית ב-140 אל"ש - ממש בהישג ידך

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

מה אוכלים היום?

פיצה ללא התפחה ומטבל חלומי (פיצה אורי, מאחוריכם)

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 18.01.21

מה אוכלים היום?

לכבוד ראש חודש: סמבוסק פיצה מושלם

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 13.01.21