כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לשבלולי פיצה מהירים וטעימים שגם הילדים יאהבו

מדובר בביס המושלם לארוחה ולאירוח: שבלולי בצק עלים בסגנון פיצה ביאנקה, כלומר פיצה לבנה ללא רוטב עגבניות. 25 דקות הכנה, 35 דקות בתנור - והם מוכנים (מתכונים, אוכל)

3
כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | כ"ו בסיון | 06.06.21
שבלולי פיצה במילוי תרד, ארטישוק וגבינות
שבלולי פיצה במילוי תרד, ארטישוק וגבינות (צילום: sheri silver on Unsplash)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 500 גרם בצק עלים, מופשר במקרר וקר מאוד
  • 1 ביצה גדולה

למילוי:

  • 1 כף שמן זית
  • 3/4 כוס בצל לבן קצוץ
  • 2 שיני שום, קצוצות היטב
  • קמצוץ שבבי פלפל צ'ילי גרוס
  • 280 גרם תרד קפוא, מופשר, קצוץ היטב ואז סחוט מנוזלים
  • 400 גרם ארטישוק משימורים, מסונן מנוזלים וקצוץ גס
  • 1/2 5 כוסות גבינת אמנטל, מגוררת
  • 1/4 כוס גבינת פרמזן, מגוררת
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. במחבת על אש בינונית, מחממים את שמן הזית ומוסיפים את הבצל, השום ושבבי הצ'ילי. מטגנים אותם יחד במשך 3-4 דקות, עד לריכוך ושקיפות ומוציאים אותם לקערה לצינון.

2. מוסיפים לקערה את התרד והארטישוק הקצוצים, כשהם מסוננים היטב מנוזלים, ואת גבינות האמנטל והפרמזן, מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים.

3. טורפים את הביצה עם כף מים, מרדדים קלות את בצק העלים על משטח עבודה נקי ומחלקים אותו ל-2 מלבנים. מסדרים את שניהם כך שהצד הארוך והרחב של המלבנים יהיה קרוב אליכם. מורחים את הצד הארוך הרחוק יותר של כל מלבן במעט מתערובת הביצה והמים.

4. מורחים על שני המלבנים את תערובת התרד, הארטישוק והגבינות ומגלגלים ל-2 רולדות. רצוי לעבוד עם בצק העלים כשהוא קר, אך אם הוא רך מדי, מניחים את הרולדות במקרר במשך 10-15 דקות להתייצבות.

5. פורסים את הרולדה לעיגולים בעובי שווה ומסדרים אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה (יתכן שתצטרכו 2 תבניות). מברישים קלות כל עיגול בביצה הטרופה ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 25-30 דקות, עד להזהבה יפה. באמצע האפייה, מסובבים את התבנית. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

יש שאלות? אנחנו בתגובות

3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
איפה אפשר להשיג גבינת אמנטל?
לאה 06.06.21
יש לטרה בגבינות של נעם
מ06.06.21
1
דורון
יש אפשרות להחליף את הארטישוק ?08.06.21
פיצות

מוגזמת, אבל מושלמת: פיצה מאק אנד צ'יז

כיכר אוכל | 11.01.23

מה נאכל היום?

צאו מהקופסה: פיצה חומוס עם תוספות מטריפות

כיכר אוכל | 04.01.23

בריא יותר

פיצה מרגריטה שאפשר לאכול גם בדיאטה

כיכר אוכל | 01.01.23

באנו לשדרג

פופקורן פיצה: מזל שהכרנו את החטיף הזה

כיכר אוכל | 26.12.22

תוצרת בית

באחריות: מתכון לבצק הפיצה הכי טוב שהכרתם

כיכר אוכל | 13.12.22
ש

לבעלי הון עצמי של ₪255,000

ההזדמנות: פרויקט יוקרתי בבני ברק, צמידות לפארק ירקון

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם
ש

בקונספט PIZZA THEATER

דומינו'ס מהדרין, גם בערב פסח

כיכר בשיתוף דומינוס | מקודם

מה נאכל היום?

פיצה עם ביצה שתמיד רציתם לטעום ולא יצא

כיכר אוכל | 09.02.22

מה אוכלים היום?

פיצה בצק עלים מהירה עם רוטב שמנת פטריות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 17.01.22

מתכונים לחנוכה

השידוך המושלם: כך תכינו סופגניות פיצה

תומר אומנסקי | עריכה: חיה כהן | 30.11.21
ש

הצדיק הבטיח והצדיק מקיים

האברך הזה קנה בית בבניין מפואר בגוש דן >>

כיכר בשיתוף הצדיק מיבנאל | מקודם

מיוחד

זה קינוח? זה מנה ראשונה? זה פיצה ביאנקה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.11.21

מה אוכלים היום?

פיצה עם מוצרלה נמסה וסלט מרענן מעל

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.10.21

תוצרת בית

מוכן לאפייה תוך פחות משעה: בצק פיצה מהיר

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 11.08.21

מה אוכלים היום?

פיצה נפוליטנית: קלאסיקה איטלקית מבצק משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.07.21
ש

בעלי עסקים?

כך תזהו חשבונית פיקטיבית • מסייעים למניעת פשיעה וטרור 

כיכר בשיתוף רשות המיסים | מקודם

מה אוכלים היום?

פיצות אישיות מבצק פריך - התוספות עליכם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 12.07.21

מה נאכל היום?

תודו שעל זה טרם שמעתם: פיצה במחבת

כיכר אוכל | 13.04.21

המאפייה

תוך חצי שעה על שולחנכם: פיצה מבצק ללא שמרים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.21

מה אוכלים היום?

אושר כפול: פיצה עם שוליים ממולאים בגבינה

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 01.02.21
ש

ספיישל לחג

אפילקציה חדשה למהדרין: מטיילים חוויתי בירושלים

כיכר בשיתוף הרל"י | מקודם

מה אוכלים היום?

פיצה ללא התפחה ומטבל חלומי (פיצה אורי, מאחוריכם)

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 18.01.21

מה אוכלים היום?

לכבוד ראש חודש: סמבוסק פיצה מושלם

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 13.01.21