כיכר השבת

תוצרת בית

מתכון לבצק פיצה מהיר וקל שמוכן לאפייה תוך פחות משעה

במקום משלוח, לכו על פיצה ביתית טעימה! אפשר להכין מראש את הבצק ואף להכפיל כמויות, להקפיא ולהפשיר לערב פיצה משפחתי כיפי ומאחד. מתכון לבצק פיצה מהיר וקל שמוכן לאפייה תוך פחות משעה. הבצק פרווה ויכול לשמש כבסיס לפיצה חלבית או בשרית, לבחירתכם (מתכונים, אוכל)

2
כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | ב' באלול | 10.08.21
בצק פיצה מהיר וקל
בצק פיצה מהיר וקל (צילום: Kajetan Sumila on Unsplash)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 400 גרם קמח לחם - מודדים אחרי הניפוי
  • 7 גרם שמרים יבשים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 225 מ"ל מים חמימים
  • 1 כף דבש

אופן ההכנה:

מתכון ל-2 פאי פיצה

1. בקערה גדולה, מערבבים את הקמח עם השמרים והמלח.

2. בקערה בינונית, מערבבים יחד את המים, הדבש ושמן הזית ויוצקים את התערובת למרכז הקמח. מעבדים ביד עד לקבלת כדור של בצק רך אך מעט דביק וגושי ולא חלק לגמרי, ללא אזורים יבשים כלל או שאריות של קמח. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים עוד כף מים.

הבצק צריך להיראות כך:

3. מניחים את הבצק על משטח מקומח קלות ולשים אותו ביד עד לקבלת בצק חלק מאוד ולא דביק. הבצק הזה אוהב שמעבדים אותו במרץ, מה שבונה רשת גלוטן יציבה ומעניק למאפה מרקם מדהים. איך יודעים שהבצק מוכן להתפחה? נועצים בו אצבע בעדינות - אם הסימן נעלם מיד, יש להמשיך לעבד את הבצק. אם הסימן נשאר שבריר שנייה ואז הבצק חוזר למצבו המקורי - הוא מוכן להתפחה.

כמו בסרטון הבא:

לחצו כאן

4. מניחים את הבצק בקערה משומנת קלות, מכסים במגבת ומניחים במקום חמים במשך 30 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

5. לאחר ההתפחה, מעבדים קצת את הבצק כדי להוציא ממנו אוויר כלוא ואז מחלקים אותו לשניים, מרדדים כל חלק לפאי עגול, מורחים מעל רוטב ותוספות ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להשחמה יפה של שולי הבצק.

באילו תוספות השתמשתם לפיצה שלכם? ספרו לנו בתגובות!

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
האם לאפות לפני הקפאה ? אם כן , כמה זמן ובאיזו טמפרטורה
ללא שם16.08.21
לא, אין צורך לאפות את הבצק לפני הקפאה, רק לעטוף היטב בניילון נצמד.
מערכת כיכר אוכל16.08.21
פיצות

מוגזמת, אבל מושלמת: פיצה מאק אנד צ'יז

כיכר אוכל | 11.01.23

מה נאכל היום?

צאו מהקופסה: פיצה חומוס עם תוספות מטריפות

כיכר אוכל | 04.01.23

בריא יותר

פיצה מרגריטה שאפשר לאכול גם בדיאטה

כיכר אוכל | 01.01.23

באנו לשדרג

פופקורן פיצה: מזל שהכרנו את החטיף הזה

כיכר אוכל | 26.12.22

תוצרת בית

באחריות: מתכון לבצק הפיצה הכי טוב שהכרתם

כיכר אוכל | 13.12.22
ש

בריאות זה הכול

משקפי ראיה חינם לילדים? זה לא הכל

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם
ש

בקונספט PIZZA THEATER

דומינו'ס מהדרין, גם בערב פסח

כיכר בשיתוף דומינוס | מקודם

מה נאכל היום?

פיצה עם ביצה שתמיד רציתם לטעום ולא יצא

כיכר אוכל | 09.02.22

מה אוכלים היום?

פיצה בצק עלים מהירה עם רוטב שמנת פטריות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 17.01.22

מתכונים לחנוכה

השידוך המושלם: כך תכינו סופגניות פיצה

תומר אומנסקי | עריכה: חיה כהן | 30.11.21
ש

מוצף בפניות

התעוררות עצומה למצוות תפילין בכל חלקי העם

אסף מגידו | מקודם

מיוחד

זה קינוח? זה מנה ראשונה? זה פיצה ביאנקה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.11.21

מה אוכלים היום?

פיצה עם מוצרלה נמסה וסלט מרענן מעל

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.10.21

מה אוכלים היום?

פיצה נפוליטנית: קלאסיקה איטלקית מבצק משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.07.21

מה אוכלים היום?

פיצות אישיות מבצק פריך - התוספות עליכם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 12.07.21
ש

כלי קודש

אברכים טוענים: זאת השיטה להישאר בכולל ולהתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מה אוכלים היום?

שבלולי פיצה מהירים וטעימים שגם הילדים יאהבו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.06.21

מה נאכל היום?

תודו שעל זה טרם שמעתם: פיצה במחבת

כיכר אוכל | 13.04.21

המאפייה

תוך חצי שעה על שולחנכם: פיצה מבצק ללא שמרים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.21

מה אוכלים היום?

אושר כפול: פיצה עם שוליים ממולאים בגבינה

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 01.02.21
ש

כללית לטובת לקוחותיה

זקוקים לשירות רפואי? רובוט חיפוש חכם יסייע לכם

כיכר בשיתוף כללית | מקודם

מה אוכלים היום?

פיצה ללא התפחה ומטבל חלומי (פיצה אורי, מאחוריכם)

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 18.01.21

מה אוכלים היום?

לכבוד ראש חודש: סמבוסק פיצה מושלם

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 13.01.21