כיכר השבת

מיוחד

מתכון לפיצה אגסים עם גבינת מוצרלה ורוקפור

פיצה לבנה, ללא רוטב עגבניות, אלא עם טופינג קסום שמשלב גבינה עזת טעם ואגסים עסיסיים ומתוקים. מתכון לפיצה אגסים עם גבינת מוצרלה ורוקפור - פיצה מיוחדת וטעימה שאתם תחליטו אם היא מתאימה לכם כמנה ראשונה או כקינוח מתוחכם (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | ג' בכסלו | 07.11.21
פיצה ביאנקה עם אגסים, גבינת מוצרלה ורוקפור
פיצה ביאנקה עם אגסים, גבינת מוצרלה ורוקפור (צילום: Dilyara Garifullina on Unsplash)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
חלבי

לבצק:

  • 130 מ"ל מים חמים
  • 200 גרם קמח מנופה
  • 3 גרם שמרים יבשים
  • 1 כף שמן זית
  • קורט מלח

לתוספות:

  • 1 אגס, חצוי לשניים ופרוס דק
  • 100 גרם כדורי מוצרלה, חצויים
  • 80 גרם גבינת רוקפור או גורגונזולה
  • 1/4 כוס תערובת עשבי תיבול איטלקיים או אורגנו, רוזמרין ותימין מיובשים
  • שמן זית

אופן ההכנה:

מתכון ל-2 פיצות קטנות

שימו לב: זמן ההכנה הוא רק 40 דקות, אך הבצק דורש שעתיים של התפחה ועוד 12 שעות במקרר כדי להגיע למרקם אופטימלי.

1. בקערה גדולה או בקערת מיקסר, מערבבים את השמרים עם המים. מוסיפים 1/3 מהקמח, מערבבים ומוסיפים את המלח. לשים את הבצק ביד או במיקסר עם וו לישה ותוך כדי מוסיפים בהדרגה את שאר הקמח, עד שמתקבל בצק חלק ולא דביק.

2. מעבירים את הבצק לקערה נקייה, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה במקום חמים במשך שעתיים. לאחר מכן מעבירים את הבצק למקרר למשך 12 שעות.

3. מוציאים את הבצק מהמקרר, לשים אותו במשך 3 דקות ומחלקים אותו ל-2 חלקים שווים. משמנים תבנית אפייה בשמן זית ומעצבים עליה עיגול מחלק בצק אחד.

4. מפזרים על עיגול הבצק מתערובת עשבי התיבול, מסדרים מעל מחצית מכמות כדורי המוצרלה החצויים ומפזרים ביניהם מחצית מהרוקפור או הגורגונזולה, כשהיא מפוררת לחתיכות קטנות. מסדרים על הכל פרוסות מחצי אגס ומפזרים עליהן קצת מתערובת עשבי התיבול.

5. אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות במשך 12-15 דקות. מגישים מיד, עם אגוזי מלך קצוצים מפוזרים מעל.

חוזרים על הפעולה עם המחצית הנותרת של החומרים.

(Dilyara Garifullina on Unsplash)
(צילום: Dilyara Garifullina on Unsplash)
1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
וואוו מהמם
לאה07.11.21
פיצות

מוגזמת, אבל מושלמת: פיצה מאק אנד צ'יז

כיכר אוכל | 11.01.23

מה נאכל היום?

צאו מהקופסה: פיצה חומוס עם תוספות מטריפות

כיכר אוכל | 04.01.23

בריא יותר

פיצה מרגריטה שאפשר לאכול גם בדיאטה

כיכר אוכל | 01.01.23

באנו לשדרג

פופקורן פיצה: מזל שהכרנו את החטיף הזה

כיכר אוכל | 26.12.22

תוצרת בית

באחריות: מתכון לבצק הפיצה הכי טוב שהכרתם

כיכר אוכל | 13.12.22
ש

בריאות זה הכול

מלחמה? אזעקות? דואגים לנפש הילדים!

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם
ש

בקונספט PIZZA THEATER

דומינו'ס מהדרין, גם בערב פסח

כיכר בשיתוף דומינוס | מקודם

מה נאכל היום?

פיצה עם ביצה שתמיד רציתם לטעום ולא יצא

כיכר אוכל | 09.02.22

מה אוכלים היום?

פיצה בצק עלים מהירה עם רוטב שמנת פטריות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 17.01.22

מתכונים לחנוכה

השידוך המושלם: כך תכינו סופגניות פיצה

תומר אומנסקי | עריכה: חיה כהן | 30.11.21
ש

בדוק!!

הלוואת חג מיוחדת 30,000 ש"ח ללא ריבית

כיכר בשיתוף מרכנתיל | מקודם

מה אוכלים היום?

פיצה עם מוצרלה נמסה וסלט מרענן מעל

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.10.21

תוצרת בית

מוכן לאפייה תוך פחות משעה: בצק פיצה מהיר

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 11.08.21

מה אוכלים היום?

פיצה נפוליטנית: קלאסיקה איטלקית מבצק משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.07.21

מה אוכלים היום?

פיצות אישיות מבצק פריך - התוספות עליכם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 12.07.21
ש

לשמוע ללמוד ו.. להצליח:

 משכפלים הצלחות; ככה גם אתה תהיה טוען רבני >>

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

מה אוכלים היום?

שבלולי פיצה מהירים וטעימים שגם הילדים יאהבו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.06.21

מה נאכל היום?

תודו שעל זה טרם שמעתם: פיצה במחבת

כיכר אוכל | 13.04.21

המאפייה

תוך חצי שעה על שולחנכם: פיצה מבצק ללא שמרים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.21

מה אוכלים היום?

אושר כפול: פיצה עם שוליים ממולאים בגבינה

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 01.02.21
ש

זה הזמן להזמין

החג הזה, תתרגשו ותתחדשו עם נעם 2! טכנולוגית חם וקר

כיכר בשיתוף נועם2 | מקודם

מה אוכלים היום?

פיצה ללא התפחה ומטבל חלומי (פיצה אורי, מאחוריכם)

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 18.01.21

מה אוכלים היום?

לכבוד ראש חודש: סמבוסק פיצה מושלם

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 13.01.21