כיכר השבת

מתכון לסופלה שוקולד חם עם אגסים ביין

קינוח קלאסי ויפהפה: מתכון להכנת סופלה שוקולד חם ומפנק עם אגסים ביין. מנה שדורשת מעט מאמץ, אבל התוצאה הנפלאה שווה את העבודה ובעיקר את המחמאות (מתכונים, אוכל)

2
מורן פינטו | כיכר השבת | כ"א בתשרי | 15.10.14
סופלה שוקולד חם עם אגסים ביין
סופלה שוקולד חם עם אגסים ביין (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

רכיבים

  • 6 אגסים גדולים
  • 2 כוסות יין לבן
  • 1 מקל קינמון
  • 300 גרם שוקולד מריר איכותי
  • 250 גרם מחמאה רכה
  • 2 כוסות ריץ׳
  • 8 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 3 כפות קמח

אופן הכנת סופלה שוקולד חם עם אגסים ביין:

רגע לפני: קינוח קלאסי ויפהפה: מתכון להכנת סופלה שוקולד חם ומפנק עם אגסים ביין. מנה שדורשת מעט מאמץ, אבל התוצאה הנפלאה שווה את העבודה ובעיקר את המחמאות.

• מקלפים את האגסים, וחוצים אותם לאורך בדיוק באמצע.

• מרתיחים בסיר גדול את היין ומקל הקינמון. לאחר 10 דקות, כשהיין חם, מוסיפים לסיר את האגסים, ומבשלים את במשך 30 דקות, עד שהאגסים רכים אך יציבים.

• מסננים היטב את האגסים מנוזלים.

הכנת הסופלה:

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• ממיסים את המחמאה, השוקולד המריר והריץ' בשיטת בן מארי - מניחים סיר קטן עם מים מעל אש ומרתיחים את המים. מעל הסיר מניחים קערה ובה החמאה והשוקולד, ומקפידים שתחתית הקערה לא תיגע במים הרותחים. כשמקבלים נוזל שוקולדי מסירים מהאש מסירים מהאש ומערבבים, עד שהנוזל יצטנן מעט.

• מקציפים את הביצים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר, תוך כדי הקצפה, עד לקבלת קצף בהיר ואוורירי.

• מערבבים את השוקולד המומס עם קציפת הביצים, מוסיפים את הקמח והקקאו ומערבבים לתערובת אחידה.

• יוצקים מבלילת הסופלה לתוך כלי חרס אישיים, ומניחים במרכז הכלי חצי אגס.

• מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש, במשך 8-10 דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
פריז בקטנה.
צרפתי15.10.14
קינוחים
ש

גם בריא גם טעים: ניתן ליהנות מקינוח כזה!

כיכר בשיתוף לה לה מגשי פירות ומתנות | מקודם

באנו לשדרג

מתכון לגרניטה תפוזים: ברד ביתי משודרג

כיכר אוכל | 28.02.23

תוצרת בית

כל השביעין חביבין: חטיפי אנרגיה מ-7 מרכיבים

כיכר אוכל | 26.01.23

באנו לשדרג

כזה עוד לא אכלתם: פופקורן קרמל מתובל

כיכר אוכל | 25.12.22

חנוכה

עזבו אתכם מקנויים: דונאטס ביתיים עם עם מרקם חלומי וציפוי יפהפה

כיכר אוכל | 19.12.22
ש

10,000 דונם

פארק הירקון בפ"ת? הכירו את מתחם הנדל"ן הכי מדובר בענף

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

חנוכה

מיני סופגניות עם מילוי מפתיע שיטריף אתכם

כיכר אוכל | 18.12.22

תוצרת בית

לא תוכלו להפסיק לנשנש: אגוזי פקאן מצופים סוכר

כיכר אוכל | 30.11.22

חלבי או פרווה

כך תכינו בקלות קרם ברולה קלאסי מושלם

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.11.22

באנו לשדרג

ללקק את האצבעות: תפוחים מטוגנים ברוטב קרמל

כיכר אוכל | 16.11.22
ש

חדש דנדש

קורס הכנה ללידה, *אבל* עם סגל מומחים וצוות מיילדות 

כיכר בשיתוף מעייני הישועה | מקודם

ליד הקפה

כדורי שוקולד שהמבוגרים יעופו עליהם

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22

ליד הקפה

זהירות, ממכר: חיתוכיות פיסטוק ושוקולד לבן

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.10.22

ליד הקפה

מעדן חלבה ביתית עם פיסטוק והל

כיכר אוכל | 04.09.22

שעת יצירה

מה עושים עם הילדים בחופש? תפוח על מקל

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 04.05.22
ש

הכשרה וניסיון במינימום זמן

בוער בך לתרום? זה המסלול היוקרתי של השירות אזרחי

כיכר בשיתוף מעלות | מקודם

תרבחו ותסעדו

שלב אחר שלב: כך תכינו 'מופלטה' מושלמת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 23.04.22

מאנצ'ינג

נאצ'וס מתוקים שמכינים ברגע עם רוטב שוקולד

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 22.02.22

קינוח חורפי מהיר

מה עושים עם בננות בשלות? מטגנים אותן

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 09.01.22

פינוק לסוף השבוע

תות או פיסטוק? כך תכינו כנאפה מושלמת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 23.12.21
ש

ככה מתחילים את הקיץ

זה לא סתם מים חמים וקרים 24/7 - זה שדרוג מטורף לחיים

כיכר בשיתוף אפיקים | מקודם

מתוק ומנחם

נשארתם בבית? הנה פינוק חורפי ב-10 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 20.12.21

מהיר ובריא

כדורי אנרגיה מתוקים מ-4 רכיבים בלבד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.12.21

באנו לשדרג

מ-5 מרכיבים בלבד: ממתק שוקולד עם פיסטוק וחמוציות

כיכר אוכל | 08.12.21