כיכר השבת

מתוק וממש לא מסובך

מתכון לקסטה מפנקת במילוי גלידת שוקולד עם בלו בנד

עוגיות סנדוויץ' ומילוי שתכינו בעצמכם אבל התוצאה פשוט משובחת שלא ברור למה צריך לקנות אותן כשהגרסה הביתית כל כך מוצלחת. מתכון לקסטה מפנקת במילוי גלידת שוקולד (מתכונים, שיווקי)

קונדיטור מלכי אדלר בשיתוף בלו בנד | מקודם | ט' באלול | 12.09.16
צפו באופן ההכנה שלב אחר שלב. קסטה מפנקת במילוי גלידת שוקולד (צילום: בלו בנד)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • לעוגיות:
  • 1 כוס +1 כף (150 גרם) קמח
  • 1/2 כוס (40 גרם) אבקת שקדים
  • 1/5 כוס (40 גרם) אבקת סוכר
  • 100 גרם מרגרינה בלו-בנד, חתוכה לקוביות
  • 1 חלמון
  • 1 כפית תמצית רום איכותית
  • למילוי:
  • 90 גרם שוקולד מריר קצוץ / שוקולד צ'יפס
  • 250 מ"ל קצפת צמחית / לגרסה החלבית: שמנת מתוקה

אופן הכנת קסטה במילוי גלידת שוקולד:

הכנת העוגיות:

1. שמים במעבד מזון את כל החומרים מלבד החלמון ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים את החלמון ומעבדים מעט עד לקבלת גושים גדולים.

2. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומשטחים לדיסק.

3. ממקמים את הבצק השטוח בין 2 ניירות אפייה, מרדדים לעובי של 1/2 ס"מ ומעבירים למקרר למשך שעה.

4. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 6 ס"מ, מסדרים בתבנית ומעבירים למקפיא למשך 15 דקות.

5. אופים את עיגולי הבצק בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות, במשך 15-18 דקות, עד להזהבה. מוציאים ומקררים על רשת צינון.

הכנת המילוי:

6. מרתיחים 100 מ"ל מהשמנת המתוקה ויוצקים על השוקולד. ממתינים כ-30 שניות ומערבבים על לקבלת תערובת אחידה. מצננים לטמפרטורת החדר.

7. במיקסר, מקציפים את הקצפת הצמחית שנותרה, ומקפלים את הקצפת לתערובת השוקולד.

8. יוצקים את התערובת לרינגים בקוטר 6 ס"מ ובגובה של עד 3 ס"מ, ומעבירים למקפיא עד להתייצבות מוחלטת של הגלידה.

רגע האיחוד:

9. מחלצים את הגלידות מהרינגים, מניחים בין 2 עוגיות ומצמידים. מפזרים מעל מעל אבקת קקאו ומגישים.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
קינוחים
ש

גם בריא גם טעים: ניתן ליהנות מקינוח כזה!

כיכר בשיתוף לה לה מגשי פירות ומתנות | מקודם

באנו לשדרג

מתכון לגרניטה תפוזים: ברד ביתי משודרג

כיכר אוכל | 28.02.23

תוצרת בית

כל השביעין חביבין: חטיפי אנרגיה מ-7 מרכיבים

כיכר אוכל | 26.01.23

באנו לשדרג

כזה עוד לא אכלתם: פופקורן קרמל מתובל

כיכר אוכל | 25.12.22

חנוכה

עזבו אתכם מקנויים: דונאטס ביתיים עם עם מרקם חלומי וציפוי יפהפה

כיכר אוכל | 19.12.22
ש

לימודי דיינות

כך אלפי בוגרי ישיבה הפכו לדיינים מוסמכים

כיכר בשיתוף מ.ל.מ | מקודם

חנוכה

מיני סופגניות עם מילוי מפתיע שיטריף אתכם

כיכר אוכל | 18.12.22

תוצרת בית

לא תוכלו להפסיק לנשנש: אגוזי פקאן מצופים סוכר

כיכר אוכל | 30.11.22

חלבי או פרווה

כך תכינו בקלות קרם ברולה קלאסי מושלם

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.11.22

באנו לשדרג

ללקק את האצבעות: תפוחים מטוגנים ברוטב קרמל

כיכר אוכל | 16.11.22
ש

 לא רק מפגע אסתטי

לא תרופות סבתא ולא ניתוח: הטיפול החדשני לפטרת הציפורניים

כיכר בשיתוף סאן קליניק | מקודם

ליד הקפה

כדורי שוקולד שהמבוגרים יעופו עליהם

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22

ליד הקפה

זהירות, ממכר: חיתוכיות פיסטוק ושוקולד לבן

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.10.22

ליד הקפה

מעדן חלבה ביתית עם פיסטוק והל

כיכר אוכל | 04.09.22

שעת יצירה

מה עושים עם הילדים בחופש? תפוח על מקל

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 04.05.22
ש

דואגים ליופי שלך

מלחמה?- זה לא אומר שאת צריכה להישאר עם שיער מיותר

כיכר בשיתוף אפילוגיק | מקודם

תרבחו ותסעדו

שלב אחר שלב: כך תכינו 'מופלטה' מושלמת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 23.04.22

מאנצ'ינג

נאצ'וס מתוקים שמכינים ברגע עם רוטב שוקולד

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 22.02.22

קינוח חורפי מהיר

מה עושים עם בננות בשלות? מטגנים אותן

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 09.01.22

פינוק לסוף השבוע

תות או פיסטוק? כך תכינו כנאפה מושלמת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 23.12.21
ש

זה עובד!

ישראלים רוכשים אתרים וגוזרים "שכר דירה"

כיכר בשיתוף דיגיטל פרופטי | מקודם

מתוק ומנחם

נשארתם בבית? הנה פינוק חורפי ב-10 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 20.12.21

מהיר ובריא

כדורי אנרגיה מתוקים מ-4 רכיבים בלבד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.12.21

באנו לשדרג

מ-5 מרכיבים בלבד: ממתק שוקולד עם פיסטוק וחמוציות

כיכר אוכל | 08.12.21