כיכר השבת

illusion; הפסיפס של סוניה סודרי

מה גורם לנשים רבות, לקום יום אחד ולרצות לשחק על במה? להתחבר לדמויות, טקסטים ושפה שונה ומיוחדת ולנסות לשלב את הדימיון בתוך המציאות הקיימת * סוניה סודרי שחקנית ויוצרת מנהלת בית ספר 'פסיפס' לאומנויות הבמה לנשים, מסבירה לנו מה ההבדל בין דימיון למציאות ואיך משלבים זאת בלימודי משחק (תרבות)

רבקה אפשטיין | כיכר השבת | כ"ח בתשרי | 30.10.16
סוניה זכתה בפרס מפעל הפיס.
סוניה זכתה בפרס מפעל הפיס.

"שיעורי המשחק במרכז פסיפס - מרכז מקצועי ללימודי משחק, זה החמצן השבועי שלי!" אומרת רחלי, תלמידה במרכז המקצועי ללימודי משחק "פסיפס" בהנהלתה של סוניה סודרי. סוניה עצמה נולדה וגדלה בצרפת למדה משחק ואומנות הבמה באקדמיה כאשר עלתה לארץ, היא התחזקה ביהדות, רכשה את השפה העברית, והחלה ללמד במסגרות שונות. לפני 11 שנה היא פתחה את בית הספר שלה למשחק, המיועד לנשים.

"הבנתי שהכישרון שטמון בתוכי הוא גם טמון בתוך הרבה נשים אחרות. ההבדל הוא שלא היתה להן את האפשרות לפתח אותו" אומרת לנו סוניה. נשים רבות נמשכות לתחום המשחק, סוניה מוסיפה: "המשיכה לתחום המשחק, היא בעצם גורמת לנשים לבטא את עצמן באופן מקצועי, לחוש את הבמה, את הקשר לדמויות שונות, לתת פתח לדמיון שלהן, ולהפוך את הדמיון למציאות".

כשאלתי את סוניה: מה ההבדל בין דימיון למציאות במשחק? היא ענתה: "חוט דק מפריד בין הדמיון למציאות. חוט דק מפריד בין האשליה, האילוזיה, הפנטזיה לחיים וגם בין הרגשות האמיתיים לדמות הלא ריאלית".

פניתי שוב לאחת התלמידות ושאלתי אותה: מה חיפשת כשבאת ללמוד משחק? "מגיל ארבע אני זוכרת את עצמי מציגה, עושה דברים שקשורים למשחק ובתוך בוגרת רציתי להתחבר לרצון, לאהבה הזאת, פשוט להוציא אותה אל הפועל".

האם לימודי המשחק אצל סוניה ענו לדרישות שלך? "מעל ומעבר" עונה רחלי, "זה מקום עם הרבה נשמה ברמה מקצועית ואיכותית, לא חובבנית . סוניה שחקנית ובמאית בחסד עליון וכשהיא מעבירה לתלמידות את השיעורים היא לא מתפשרת על איכות".

הרגשת שחל בך שינוי מאז שהתחלת לשחק? "בהחלט, שינוי גדול, אני קוראת לסוניה התרופה שלי" היא צוחקת ואומרת "השיעורים שלה שינו בי את היכולת להביע דברים, לא לחשוש, לא לפחד מול קהל, הוסיפו לי ביטחון עצמי. זה עזר לי לעבור תהליכים פנימיים. המשחק אפשר לי לשחרר רגשות שהיו עצורים בתוכי. למדתי שלמרות שאני לא אומרת מילה על הבמה, אני נוכחת".

ההתלהבות בדבריה של רחלי סיקרנה אותי להמשיך ולהקשיב לדבריה, מה כל-כך מלהיב בלשחק משחק על במה? "את 'מנכיחה' את עצמך מול הקהל ומשדרת זאת החוצה, גם מבלי לזוז ובלי לדבר מילה, רק את מול קהל על במה אחת.

השפעת שיעורי המשחק מורגשת בבית, בעבודה ובכל מקום. בבית מול הבעל והילדים, בעבודה מול העובדים זה בעצם ההתחברות העמוקה למה שאוהבים למה שאוהבים עובדת 'כהד חוזר' בכל מקום איתו את נפגשת.

גם נורית תלמידה נוספת של סוניה מוסיפה: המקום הזה של: "תיכנסי פנימה אל עצמך, מתוך העבודה של המשחק" – זו שפה ייחודית שפיתחה סוניה, ללכת פנימה - להתחבר לעצמי דרך המשחק, הבימוי, בצניעות ובאמונה הוא מה שדיבר אלי. להיות צמודים לאמת שלנו, דרך המציאות ואז לשחק את החיים עצמם..

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
קישים ופשטידות

תרבות יוון מהסוג הטוב: מאפינס ביצים, ירוקים וגבינה

כיכר אוכל | 11.12.22

מה אוכלים היום?

זה לחם? זה פשטידה? זה פיצה? זה הכל יחד!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.11.22

מה אוכלים היום?

"פרסופיטה" - פאי בצל וכרישה יווני עם עלי פילו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.11.22

התוספת שתופסת

הכי טובים בפלנטה: מאפינס תרד ופטה

כיכר אוכל | 24.10.22

מה נאכל היום?

משגע: טירופיטה בתבנית - מאפה פילו וגבינות מלוחות

חיה דר | 29.08.22
ש

תשואה פוטנציאלית של מאות אחוזים!

קרקע להשקעה במרכז הארץ, החל מ- 150,000 ₪

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: גראטן תפוחי אדמה נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.03.22

מה אוכלים היום?

הו, הפריכות: גאלט במילוי פטריות וגבינות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 22.02.22

מארחים בחנוכה

מנה אלגנטית ויפה לכל סועד: קיש פטריות אישי

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 30.11.21

מיוחד

לארוחה חורפית חמה ומנחמת: קיש בצל וגבינה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.11.21
ש

פריחתו של יישוב

הפיכתה של גבעת זאב - מפרבר לעיר מתפתחת

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

מה אוכלים היום?

קיש עגבניות וגבינות מהיר וסלט יווני בצד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.09.21

מה אוכלים היום?

מה אוכלים היום? פשטידת אורז מפנקת לכל המשפחה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.06.21

מה אוכלים היום?

גאלט עגבניות: המאפה שלכם לקיץ הקרוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.06.21

מה אוכלים היום?

ארוחת קיץ מושלמת: קיש עגבניות שרי ומוצרלה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.06.21
ש

משחקים חינם ונהנים

משועממים? נחים מהנקיונות? כנסו למשחק מלא אנרגיה >>

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם

באנו לשדרג

יקפיץ לכם את ארוחת הערב: קוגל אטריות וגבינות מלוחות

כיכר אוכל | 04.04.21

מה אוכלים היום?

מצאנו דרך מדהימה ומפתיעה להכין פתיתים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 25.01.21

מה אוכלים היום?

פשטידת כרובית עם רוטב בשאמל וטופ פריך

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 22.12.20

מה אוכלים היום?

פשטידת פטריות וגבינות קלה ומעולה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.20
ש

חצי מחיר מת"א

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף ברטניה ישראל | מקודם

מה אוכלים היום?

כן כן כן: פשטידת תפוחי אדמה והמון גבינה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.11.20

ניצול שאריות

מה עושים עם לחם ישן? פשטידת-שקשוקה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 09.11.20

פשטידת תפוחי אדמה וטונות של גבינה נוטפת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.08.20