מה אוכלים היום?

מתכון לפאי בצל וכרישה יווני עם עלי פילו - "פרסופיטה"

מיוון באהבה: הכירו את ה-"פרסופיטה", מאפה מבסיס של עלי פילו, מלית טעימה מתערובת של בצלים, כרישה וגבינת פטה ומעל שכבה נוספת של עלי פילו קריספיים (מתכונים, אוכל)

פרסופיטה - פאי בצל וכרישה יווני עם עלי פילו (צילום: Pronina Marina on Shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 8 עלי פילו (500 גרם), מופשרים במקרר
  • שמן זית
  • 3 בצלים גדולים, חתוכים לחצאי טבעות דקים מאוד
  • 1 כרישה (300-350 גרם), חתוכה לעיגולים דקים
  • 2-3 גבעולי בצל ירוק, פרוסים דק
  • 1/4 צרור פטרוזיליה, קצוץ
  • 200-250 גרם גבינת פטה
  • מלח ופלפל שחור
  • שומשום

אופן ההכנה:

1. במחבת גדולה על אש בינונית, מחממים 2-3 כפות שמן זית ומטגנים את הבצלים הלבנים במשך 5 דקות ואז מוסיפים את הכרישה ומאדים עד שכל הבצלים רכים. מעבירים את תכולת המחבת לקערה גדולה לצינון מלא.

2. מתבלים את הבצלים במלח ופלפל שחור, מוסיפים את הבצל הירוק והפטרוזיליה, מפוררים פנימה את גבינת הפטה ומערבבים לאיחוד מלא.

3. משמנים תבנית אפייה בשמן זית. מרפדים את התבנית בעלה פילו, מברישים בשמן זית, מניחים מעל עלה נוסף, מברישים שוב בשמן זית וחוזרים על הפעולה עם שני עלי פילו נוספים - כך שיתקבל לפאי בסיס של 4 עלי פילו.

4. מוסיפים את מילוי הבצלים, מיישרים את החלק העליון ומברישים קלות בשמן זית.

5. מכסים את המילוי בעלה פילו, מברישים בשמן זית וחוזרים על הפעולה 3 פעמים נוספות - כך שיתקבל כיסוי של 4 עלי פילו מעל.

6. מקפלים את כל שולי עלי הפילו לחלק העליון של הפאי, מברישים בשמן זית ומפזרים בשומשום מעל.

7. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 40 דקות. מוציאים מהתנור, מצננים לחלוטין את הפאי, פורסים ומגישים.

(צילום: Pronina Marina on Shutterstock)

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר