קישים ופשטידות


מה נאכל היום?

מתכון למאפינס ביצים, ירוקים וגבינה בסגנון יווני

מאפיניס הביצים הללו נוצרו בהשראת המאפה היווני המלוח "ספאנקופיטה", שעמוס בתרד, פטרוזיליה, נענע ופטה. הם נשמרים מעולה במקרר 3-4 ימים ולחלופין, ניתן עטוף אותם בנפרד בנייר כסף ולהקפיא עד חודשיים. נהדרים כשזקוקים לארוחת ערב, בוקר או לחטיף עתיר חלבון בהתראה קצרה. וקבלו מאיתנו טריק סודי: קורט אבקת אפייה יהפוך אותם ליפים ואווריריים (מתכונים, אוכל)

1
| כיכר אוכל |

מה אוכלים היום?

זה לחם? זה פשטידה? זה פיצה? זה הכל יחד!

קבלו מתכון מעולה לפשטידת פיצה מהירה - רק לערבב ולתנור. כל היתרונות של לחם, פשטידה ופיצה במאפה אחד מושלם שאתם עומדים להכין שוב ושוב כדי לסגור פינה לארוחה משפחתית טעימה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן |

מה אוכלים היום?

"פרסופיטה" - פאי בצל וכרישה יווני עם עלי פילו

מיוון באהבה: הכירו את ה-"פרסופיטה", מאפה מבסיס של עלי פילו, מלית טעימה מתערובת של בצלים, כרישה וגבינת פטה ומעל שכבה נוספת של עלי פילו קריספיים (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן |

התוספת שתופסת

הכי טובים בפלנטה: מאפינס תרד ופטה

מאפינס התרד והפטה הללו מלוחים במידה המדויקת, מזינים, יפים בטירוף (בל נשכח שאנחנו אוכלים קודם עם העיניים), קלים להכנה ומתאימים לארוחת בוקר, צהריים, בראנץ' או ערב - עם חביתה, סלט קצוץ, סלמון מעושן או מרק לצידם. הניחו אחד (או שניים) כאלו בקופסת האוכל של ילדכם ותקבלו "ראש שקט" עד שישוב מבית הספר (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל |

מה נאכל היום?

משגע: טירופיטה בתבנית - מאפה פילו וגבינות מלוחות

הטירופיטה הוא מאפה נפוץ במטבח היווני ומורכב, כאמור, מבצק פילו במילוי גבינות עשירות כדוגמת פטה. התוצאה נפלאה: ריבועיים קראנצ'יים וטעימים מאד, שהולכים נהדר עם, איך לא, סלט יווני (מתכונים, אוכל)

חיה דר |

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: גראטן תפוחי אדמה נימוח

שכבות של פרוסות תפוחי אדמה רכים וביניהן שמנת קרמית וגבינה נוטפת. מדובר בחתיכת התפרעות קלורית, אבל נראה שיש לנו את כל הסיבות להצדיק אותה. מתכון לגראטן תפוחי אדמה מושלם מהמטבח הצרפתי (מתכונים, אוכל)

2
| כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן |

מה אוכלים היום?

הו, הפריכות: גאלט במילוי פטריות וגבינות

גאלט זה סוג של פאי, רק שמקפלים את הבצק בחופשיות על המילוי - קונספט מושלם אם דיוק זה לא הצד החזק שלכם. מתכון לגאלט ממולא בפטריות, גבינות, שאלוט ועשבי תיבול - מאפה צרפתי מרשים שתמיד יקצור מחמאות (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן |

מארחים בחנוכה

מנה אלגנטית ויפה לכל סועד: קיש פטריות אישי

הקיש הזה יכול להיות מנת פתיחה נהדרת ומרשימה לכל ארוחה חלבית אלגנטית. טעים להגיש לצד מרק מחמם וסלט רענן. מורן פינטו עם מתכון לקיש פטריות אישי שממש לא מסובך להכין (מתכונים, אוכל)

3
| מורן פינטו | עריכה: חיה כהן |

מיוחד

לארוחה חורפית חמה ומנחמת: קיש בצל וגבינה

אחת ממנות הדגל של המטבח הצרפתי שמצליחה לשלב פשטות וטעם עשיר של קלתית חמאתית פריכה ומילוי מושלם של בצל וגבינה. מגישים חם לבראנץ', צהריים או ערב משפחתי. אפשר להכין את הבצק 3 ימים מראש ולשמור במקרר עד לאפייה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן |

מה אוכלים היום?

קיש עגבניות וגבינות מהיר וסלט יווני בצד

מאפה נפלא שמתקתקים בקלות ונהנים מארוחה מזינה וטעימה במינימום עבודה. תוכלו לקנות קלתית בצק מוכנה וכבר חסכתם חצי משלבי ההכנה. מתכון לקיש במילוי עגבניות וגבינות שהכי טעים להגיש עם סלט עגבניות יווני בצד וגבינות לטבילה (מתכונים, אוכל)

1
| כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן |

מה אוכלים היום?

מה אוכלים היום? פשטידת אורז מפנקת לכל המשפחה

הדרך הכי כיפית וטעימה לאכול מגוון עצום של ירוקים זו הפשטידה הנהדרת הזאת: מתכון לפשטידת אורז וכרישה עם עשבי תיבול, רכה מבפנים ופריכה מבחוץ. פשטידה מהמטבח הפרסי, המכונה "פולו סבזי". מוסיפים סלט מרענן בצד ויש לכם ארוחה משפחתית מושלמת (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן |

מה אוכלים היום?

גאלט עגבניות: המאפה שלכם לקיץ הקרוב

גאלט הוא מאפה שמזכיר פאי או קיש, אך ההכנה שלו הרבה פחות מוקפדת וכל ביס ממנו מרגיש כמו כפר צרפתי קסום. אפשר להכין את הבצק יומיים לפני וכשהאורחים מתקשרים שהם בדרך, שולפים אותו ומתקתקים את הגאלט הנפלא הזה (מתכונים, אוכל)

1
| כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן |

מה אוכלים היום?

ארוחת קיץ מושלמת: קיש עגבניות שרי ומוצרלה

קיש צבעוני ויפהפה שמכינים בקלי קלות וסוגרים פינה לארוחה משפחתית קלילה ומזינה או לאירוח עם המון סטייל. מתכון לקיש על בסיס קלתית מבצק פריך ומילוי של עגבניות שרי, מוצרלה ותרד - אפשר להכין קיש אחד גדול, 2 קישים בינוניים או קישים אישיים לכל סועד (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן |

באנו לשדרג

יקפיץ לכם את ארוחת הערב: קוגל אטריות וגבינות מלוחות

מק אנד צ'יז? תנו לנו את הגרסה היהודית: קוגל אטריות וגבינות עשיר וטעים להפליא. לחוצים בזמן? את הקוגל הזה ניתן להרכיב ולאפות כמה שעות מראש ואז להניח בצד עד ההגשה - כל מה שתצטרכו לעשות זה לחמם אותו ולהנות (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל |

מה אוכלים היום?

מצאנו דרך מדהימה ומפתיעה להכין פתיתים

אם פתיתים נשמעים לכם כמו מנה בסיסית ולא מעוררת תיאבון במיוחד מתפריט ילדים - המתכון הזה יגרום לכם לחשוב שנית: מתכון לפשטידת פתיתים עם גבינות ותרד שמגישים לצד סלט ירוק ענק ורוטב פלפלים קלויים משגע (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן |

מה אוכלים היום?

פשטידת כרובית עם רוטב בשאמל וטופ פריך

"רוטב בשאמל" זה שם מפוצץ כשבסך הכל מדובר ברוטב חלבי סמיך שהופך את הפשטידה למוקרמת ועסיסית ומעל פירורי לחם מטוגנים בחמאה לציפוי קריספי. מתכון לפשטידת כרובית עם רוטב בשאמל וטופ פריך. תוך פחות משעה על שולחנכם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן |

מה אוכלים היום?

פשטידת פטריות וגבינות קלה ומעולה

הפשטידה הזו טובה כל כך כיוון שהמרקם שלה אינו דחוס ויבש, אלא רוטט ולח, מעין פודינג שנמס בפה - וכל מה שנדרש מכם זה לנעוץ כף ולחסל אותה. מתכון לפשטידת פטריות וגבינות קלה ומעולה שכולם יאהבו (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן |

מה אוכלים היום?

כן כן כן: פשטידת תפוחי אדמה והמון גבינה

שימו את המצפון על השתק ובואו להתנחם עם הפשטידה הכי פשוטה ומחממת לב שיש. פשטידה שדורשת מינימום עבודה ושווה כל ביס. מתכון לפשטידת תפוחי אדמה עם חמאה, גבינת שמנת וגבינה צהובה (מתכונים, אוכל)

3
| כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן |

ניצול שאריות

מה עושים עם לחם ישן? פשטידת-שקשוקה

מתכון לפשטידת בצל עם גבינות נמסות על מצע שאריות לחם מאתמול או חלה של שבת עם תוספת מדליקה: ביצי עין שמקשטות את הפשטידה מלמעלה. מתחילים את ההכנה על הכיריים ועוברים לתנור - ואם אין לכם מחבת שמתאימה לבישול ואפייה, זה בסדר. יש פתרון (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן |

פשטידת תפוחי אדמה וטונות של גבינה נוטפת

אין דרך לטעות עם המתכון הזה - באחריות. מדובר באחת הפשטידות הפשוטות והמוצלחות שתכינו אי פעם. זה מתחיל מפירה ונגמר בתבנית אפייה עם המון גבינה ותיבול מדויק (מתכונים, אוכל)

2
| כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן |

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר