מה נאכל היום?

תרבות יוון מהסוג הטוב: מאפינס ביצים, ירוקים וגבינה

מאפיניס הביצים הללו נוצרו בהשראת המאפה היווני המלוח "ספאנקופיטה", שעמוס בתרד, פטרוזיליה, נענע ופטה. הם נשמרים מעולה במקרר 3-4 ימים ולחלופין, ניתן עטוף אותם בנפרד בנייר כסף ולהקפיא עד חודשיים. נהדרים כשזקוקים לארוחת ערב, בוקר או לחטיף עתיר חלבון בהתראה קצרה. וקבלו מאיתנו טריק סודי: קורט אבקת אפייה יהפוך אותם ליפים ואווריריים (מתכונים, אוכל)

תרבות יוון מהסוג הטוב: מאפינס ביצים, ירוקים וגבינה (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • שמן זית
  • 8 ביצים גדולות
  • 1 כפית אורגנו
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/4 כפית אבקת אפייה
  • מלח גס
  • 170 גרם תרד, קצוץ דק
  • 1/2 בצל קטן, קצוץ דק
  • 1 כוס פטרוזיליה, קצוצה דק
  • 3 כפות עלי נענע, קצוצים דק
  • 3 שיני שום גדולות, כתושות
  • 1 כוס גבינת פטה, מפוררת

אופן ההכנה:

1. מניחים את רשת התנור במרכזו ומחממים ל-180 מעלות. מברישים בנדיבות בשמן זית את התחתית והדפנות של 8 שקעים בתבנית מאפינס. (אם בתבנית המאפינס שלכם יש יותר מ-8 שקעים, מלאו את הנותרים במים.)

2. מערבבים בקערה בינונית עם פיה את הביצים, האורגנו, הפלפל השחור, הפפריקה, אבקת האפייה וקורט מלח. (שימוש בקערה עם פיה מקל על יציקת התערובת לתבנית המאפינס.) מקציפים היטב ולאחר מכן מוסיפים את התרד, הבצל, הפטרוזיליה, הנענע, השום והפטה. מקציפים עד לקבלת תערובת אחידה.

3. יוצקים את התערובת לתוך כל שקע מאפין עד לגובה של כשלושה רבעים ממנו (מקפידים להשאיר מספיק מקום להתפחה). אופים עד שהביצים מתייצבות במלואן, 25 עד 30 דקות. מצננים לזמן קצר ואז מעבירים סכין המרוחה בחמאה מסביב לקצה של כל מאפין כדי לשחרר אותו. מוציאים מהתבנית ומגישים.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

1
כותרת לא מתאימה לאתר חרדי.
תרבות יון בקטע טוב?

אולי גם יעניין אותך:

עוד בקישים ופשטידות:

פינוק מושלם

אם אתם מחפשים מתכון קל, מהיר ומלא בטעמים – פשטידת הברוקולי והקוטג' הזאת היא בדיוק מה שאתם צריכים! שילוב מושלם של פרחי ברוקולי רכים, קוטג' קרמי וגבינה צהובה נמסה, יוצרים פשטידה חלומית המתאימה לארוחת ערב משפחתית או לפינוק של אמצע השבוע (אוכל ומתכונים)

||
4

מה נאכל היום?

מאפיניס הביצים הללו נוצרו בהשראת המאפה היווני המלוח "ספאנקופיטה", שעמוס בתרד, פטרוזיליה, נענע ופטה. הם נשמרים מעולה במקרר 3-4 ימים ולחלופין, ניתן עטוף אותם בנפרד בנייר כסף ולהקפיא עד חודשיים. נהדרים כשזקוקים לארוחת ערב, בוקר או לחטיף עתיר חלבון בהתראה קצרה. וקבלו מאיתנו טריק סודי: קורט אבקת אפייה יהפוך אותם ליפים ואווריריים (מתכונים, אוכל)

||
1

מה אוכלים היום?

קבלו מתכון מעולה לפשטידת פיצה מהירה - רק לערבב ולתנור. כל היתרונות של לחם, פשטידה ופיצה במאפה אחד מושלם שאתם עומדים להכין שוב ושוב כדי לסגור פינה לארוחה משפחתית טעימה (מתכונים, אוכל)

|

מה אוכלים היום?

מיוון באהבה: הכירו את ה-"פרסופיטה", מאפה מבסיס של עלי פילו, מלית טעימה מתערובת של בצלים, כרישה וגבינת פטה ומעל שכבה נוספת של עלי פילו קריספיים (מתכונים, אוכל)

|

התוספת שתופסת

מאפינס התרד והפטה הללו מלוחים במידה המדויקת, מזינים, יפים בטירוף (בל נשכח שאנחנו אוכלים קודם עם העיניים), קלים להכנה ומתאימים לארוחת בוקר, צהריים, בראנץ' או ערב - עם חביתה, סלט קצוץ, סלמון מעושן או מרק לצידם. הניחו אחד (או שניים) כאלו בקופסת האוכל של ילדכם ותקבלו "ראש שקט" עד שישוב מבית הספר (מתכונים, אוכל)

|
ש

תורה וגדולה

מחזור נוסף של רבנים ודיינים יוצא לדרך • במכון 'תורת המשפט' מבית מל"מ פותחים קורסים חדשים עבור מי שרוצים לעבור את מבחני הרבנות בצורה יעילה ולמי שרוצים להצטרף ליושבים על מדין. גם מי שרוצים ללמוד מקצוע מתגמל במיוחד ולהישאר בעולמה של תורה, יוכלו לנצל את שיטת שש הנקודות שכבר הוכיחה את עצמה אצל אלפי בוגרי המכון בשנים האחרונות (לימודים)

כיכר בשיתוף מלמ|מקודם

מה נאכל היום?

הטירופיטה הוא מאפה נפוץ במטבח היווני ומורכב, כאמור, מבצק פילו במילוי גבינות עשירות כדוגמת פטה. התוצאה נפלאה: ריבועיים קראנצ'יים וטעימים מאד, שהולכים נהדר עם, איך לא, סלט יווני (מתכונים, אוכל)

|

מה אוכלים היום?

שכבות של פרוסות תפוחי אדמה רכים וביניהן שמנת קרמית וגבינה נוטפת. מדובר בחתיכת התפרעות קלורית, אבל נראה שיש לנו את כל הסיבות להצדיק אותה. מתכון לגראטן תפוחי אדמה מושלם מהמטבח הצרפתי (מתכונים, אוכל)

||
3

מה אוכלים היום?

גאלט זה סוג של פאי, רק שמקפלים את הבצק בחופשיות על המילוי - קונספט מושלם אם דיוק זה לא הצד החזק שלכם. מתכון לגאלט ממולא בפטריות, גבינות, שאלוט ועשבי תיבול - מאפה צרפתי מרשים שתמיד יקצור מחמאות (מתכונים, אוכל)

|

מארחים בחנוכה

הקיש הזה יכול להיות מנת פתיחה נהדרת ומרשימה לכל ארוחה חלבית אלגנטית. טעים להגיש לצד מרק מחמם וסלט רענן. מורן פינטו עם מתכון לקיש פטריות אישי שממש לא מסובך להכין (מתכונים, אוכל)

||
3

מיוחד

אחת ממנות הדגל של המטבח הצרפתי שמצליחה לשלב פשטות וטעם עשיר של קלתית חמאתית פריכה ומילוי מושלם של בצל וגבינה. מגישים חם לבראנץ', צהריים או ערב משפחתי. אפשר להכין את הבצק 3 ימים מראש ולשמור במקרר עד לאפייה (מתכונים, אוכל)

|
ש

מבצע מטורף

מבצע נדיר: גלו את הדרך הנכונה ללמוד אנגלית - מהיסודות ועד להצלחה | בקורס אנגלית למתחילים תכירו את יסודות השפה האנגלית, תרכשו מיומנויות הנחוצות לידיעת השפה ותצמיחו כנפיים שיעזרו לכם לעוף על השפה הכי מדוברת בעולם. והכול בקורס אונליין מתומצת, ברור וקולע (לימודים)

ציקי גל|מקודם

מה אוכלים היום?

מאפה נפלא שמתקתקים בקלות ונהנים מארוחה מזינה וטעימה במינימום עבודה. תוכלו לקנות קלתית בצק מוכנה וכבר חסכתם חצי משלבי ההכנה. מתכון לקיש במילוי עגבניות וגבינות שהכי טעים להגיש עם סלט עגבניות יווני בצד וגבינות לטבילה (מתכונים, אוכל)

||
1

מה אוכלים היום?

הדרך הכי כיפית וטעימה לאכול מגוון עצום של ירוקים זו הפשטידה הנהדרת הזאת: מתכון לפשטידת אורז וכרישה עם עשבי תיבול, רכה מבפנים ופריכה מבחוץ. פשטידה מהמטבח הפרסי, המכונה "פולו סבזי". מוסיפים סלט מרענן בצד ויש לכם ארוחה משפחתית מושלמת (מתכונים, אוכל)

|

מה אוכלים היום?

גאלט הוא מאפה שמזכיר פאי או קיש, אך ההכנה שלו הרבה פחות מוקפדת וכל ביס ממנו מרגיש כמו כפר צרפתי קסום. אפשר להכין את הבצק יומיים לפני וכשהאורחים מתקשרים שהם בדרך, שולפים אותו ומתקתקים את הגאלט הנפלא הזה (מתכונים, אוכל)

||
1

מה אוכלים היום?

קיש צבעוני ויפהפה שמכינים בקלי קלות וסוגרים פינה לארוחה משפחתית קלילה ומזינה או לאירוח עם המון סטייל. מתכון לקיש על בסיס קלתית מבצק פריך ומילוי של עגבניות שרי, מוצרלה ותרד - אפשר להכין קיש אחד גדול, 2 קישים בינוניים או קישים אישיים לכל סועד (מתכונים, אוכל)

|

באנו לשדרג

מק אנד צ'יז? תנו לנו את הגרסה היהודית: קוגל אטריות וגבינות עשיר וטעים להפליא. לחוצים בזמן? את הקוגל הזה ניתן להרכיב ולאפות כמה שעות מראש ואז להניח בצד עד ההגשה - כל מה שתצטרכו לעשות זה לחמם אותו ולהנות (מתכונים, אוכל)

|

מה אוכלים היום?

אם פתיתים נשמעים לכם כמו מנה בסיסית ולא מעוררת תיאבון במיוחד מתפריט ילדים - המתכון הזה יגרום לכם לחשוב שנית: מתכון לפשטידת פתיתים עם גבינות ותרד שמגישים לצד סלט ירוק ענק ורוטב פלפלים קלויים משגע (מתכונים, אוכל)

|

מה אוכלים היום?

"רוטב בשאמל" זה שם מפוצץ כשבסך הכל מדובר ברוטב חלבי סמיך שהופך את הפשטידה למוקרמת ועסיסית ומעל פירורי לחם מטוגנים בחמאה לציפוי קריספי. מתכון לפשטידת כרובית עם רוטב בשאמל וטופ פריך. תוך פחות משעה על שולחנכם (מתכונים, אוכל)

|

מה אוכלים היום?

הפשטידה הזו טובה כל כך כיוון שהמרקם שלה אינו דחוס ויבש, אלא רוטט ולח, מעין פודינג שנמס בפה - וכל מה שנדרש מכם זה לנעוץ כף ולחסל אותה. מתכון לפשטידת פטריות וגבינות קלה ומעולה שכולם יאהבו (מתכונים, אוכל)

|

מה אוכלים היום?

שימו את המצפון על השתק ובואו להתנחם עם הפשטידה הכי פשוטה ומחממת לב שיש. פשטידה שדורשת מינימום עבודה ושווה כל ביס. מתכון לפשטידת תפוחי אדמה עם חמאה, גבינת שמנת וגבינה צהובה (מתכונים, אוכל)

||
3

ניצול שאריות

מתכון לפשטידת בצל עם גבינות נמסות על מצע שאריות לחם מאתמול או חלה של שבת עם תוספת מדליקה: ביצי עין שמקשטות את הפשטידה מלמעלה. מתחילים את ההכנה על הכיריים ועוברים לתנור - ואם אין לכם מחבת שמתאימה לבישול ואפייה, זה בסדר. יש פתרון (מתכונים, אוכל)

|
ש

במסע מיוחד לקברי הצדיקים 

מאחורי ההבטחה הנדירה עומד סיפור מזעזע של משפחה שהתפרקה בין רגע. אמא לשישה ילדים קטנים, שנכנסה למשבר נפשי חמור, והילדים שנותרו לבדם במערכה • רה"י הגר"א סאלים נחלץ לעזרת תלמידו, ומתחנן לעזרתנו (חרדים)

אסף מגידו|מקודם
זמני היוםמזג אווירפנו אלינוקריירהמדיניות פרטיות