מה נאכל היום?

מתכון לטירופיטה בתבנית: מאפה פילו וגבינות מלוחות פשוט משגע

הטירופיטה הוא מאפה נפוץ במטבח היווני ומורכב, כאמור, מבצק פילו במילוי גבינות עשירות כדוגמת פטה. התוצאה נפלאה: ריבועיים קראנצ'יים וטעימים מאד, שהולכים נהדר עם, איך לא, סלט יווני (מתכונים, אוכל)

חיה דר | כיכר השבת |
משגע: טירופיטה בתבנית - מאפה פילו וגבינות מלוחות (צילום: חיה דר)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 6 עלי פילו
  • 250 גרם גבינת פטה
  • 100 גרם מוצרלה מגוררת
  • 100 גרם קשקבל מגורר
  • 150 גרם יוגורט סמיך
  • 2 ביצים
  • כ-100 גרם חמאה - לשימון

אופן ההכנה:

1. מפשירים את עלי הפילו לילה במקרר.

2. מערבבים את חומרי המלית ושומרים בצד עד השימוש.

3. משמנים תבנית ומחממים תנור ל-190 מעלות.

4. מברישים עלה פילו בחמאה ומניחים בתבנית. מברישים עלה נוסף ומניחים על העלה הראשון וכך גם עם העלה השלישי.

5. יוצקים מעל את המלית. שוב מברישים באותו האופן 3 עלים ומניחים מעל המלית. מסמנים על פני העלים מנות (להקל בחיתוך בעת ההגשה). מברישים בחמאה הנותרת ואופים כ-30 דקות עד להזהבה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר