כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לפשטידת כרובית עם רוטב בשאמל וטופ פריך

"רוטב בשאמל" זה שם מפוצץ כשבסך הכל מדובר ברוטב חלבי סמיך שהופך את הפשטידה למוקרמת ועסיסית ומעל פירורי לחם מטוגנים בחמאה לציפוי קריספי. מתכון לפשטידת כרובית עם רוטב בשאמל וטופ פריך. תוך פחות משעה על שולחנכם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | ז' בטבת | 22.12.20
פשטידת כרובית עם רוטב בשמל וטופ פריך
פשטידת כרובית עם רוטב בשמל וטופ פריך (צילום: Le Creuset on Unsplash)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

לציפוי:

  • 60 גרם חמאה
  • 1/2 כוס פירורי לחם מוזהבים
  • מלח

לרוטב הבשאמל:

  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות קמח תפוחי אדמה
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1/2 1 כוסות חלב
  • מלח ופלפל שחור

להרכבת הפשטידה:

  • 1 ראש כרובית, חתוך לפרחים
  • מלח ופלפל שחור
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 שאלוט גדול, חתוך לקוביות
  • 1 שן שום גדולה, קצוצה
  • צרור קייל / תרד / מנגולד, קצוץ
  • 1 כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1. מתחילים מהכנת הציפוי לפשטידה: במחבת על אש בינונית-גבוהה, ממיסים את החמאה במשך 2 דקות ואז מוסיפים את פירורי הלחם ומטגנים אותם עד שהם מקבלים גוון זהוב-שחום. מסירים מהאש, מפזרים את הפירורים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתבלים במלח.

2. הכנת רוטב הבשאמל: מחממים את שמן הזית בסיר קטן על אש בינונית. מוסיפים את קמח תפוחי האדמה ומבשלים תוך כדי ערבוב עד להיווצרות עיסה סמיכה. מוסיפים את מיץ הלימון והחלב וטורפים הכל יחד בעזרת מטריפה ידנית, עד שהתערובת מתחילה לבעבע. מנמיכים לאש קטנה ומבשלים תוך טריפה מתמדת במשך 10 דקות, עד שהרוטב סמיך (אם הרוטב "נדבק" לגב של כף ונוזל ממנו באיטיות - הוא מוכן). מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים ומסירים מהאש.

3. מחממים את התנור ל-220 מעלות.

4. בקערה גדולה, מערבבים את פרחי הכרובית עם 2 כפות שמן זית ומתבלים מעל במלח ופלפל שחור. מפזרים את פרחי הכרובית בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 15-20 דקות או עד שהם רכים. מוציאים מהתנור.

5. במקביל, במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה מחממים את 2 כפות שמן הזית שנותר, מוסיפים את השאלוט ומטגנים במשך 1-2 דקות. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את עלי הקייל / התרד / המנגולד הקצוצים ומטגנים עד שהם מתחילים להתכווץ. מעבירים את העלים לקערה גדולה ומערבבים עם פרחי הכרובית.

6. משמנים בשמן זית את החלק הפנימי של תבנית אפייה עמוקה (עם קיבולת של 2 ליטר), מוסיפים את הכרובית והעלים, יוצקים מעל את רוטב הבשאמל ואז מפזרים את הפרמזן המגוררת ומעליה את פירורי הלחם. מכסים את התבנית ואופים במשך 10 דקות. מסירים את הכיסוי ואופים במשך 5 דקות נוספות או עד שהגבינה נמסה ומבעבעת. מקשטים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים מיד.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
קישים ופשטידות

תרבות יוון מהסוג הטוב: מאפינס ביצים, ירוקים וגבינה

כיכר אוכל | 11.12.22

מה אוכלים היום?

זה לחם? זה פשטידה? זה פיצה? זה הכל יחד!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.11.22

מה אוכלים היום?

"פרסופיטה" - פאי בצל וכרישה יווני עם עלי פילו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.11.22

התוספת שתופסת

הכי טובים בפלנטה: מאפינס תרד ופטה

כיכר אוכל | 24.10.22

מה נאכל היום?

משגע: טירופיטה בתבנית - מאפה פילו וגבינות מלוחות

חיה דר | 29.08.22
ש

הבריאות שלכם קודמת

סל הריון מקיף - ההטבה שתלווה אתכן בחוויית ההריון

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: גראטן תפוחי אדמה נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.03.22

מה אוכלים היום?

הו, הפריכות: גאלט במילוי פטריות וגבינות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 22.02.22

מארחים בחנוכה

מנה אלגנטית ויפה לכל סועד: קיש פטריות אישי

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 30.11.21

מיוחד

לארוחה חורפית חמה ומנחמת: קיש בצל וגבינה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.11.21
ש

זה הזמן להזמין

החג הזה, תתרגשו ותתחדשו עם נעם 2! טכנולוגית חם וקר

כיכר בשיתוף נועם2 | מקודם

מה אוכלים היום?

קיש עגבניות וגבינות מהיר וסלט יווני בצד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.09.21

מה אוכלים היום?

מה אוכלים היום? פשטידת אורז מפנקת לכל המשפחה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.06.21

מה אוכלים היום?

גאלט עגבניות: המאפה שלכם לקיץ הקרוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.06.21

מה אוכלים היום?

ארוחת קיץ מושלמת: קיש עגבניות שרי ומוצרלה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.06.21
ש

תורה וגדולה

גם להישאר בעולם התורה וגם להתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

באנו לשדרג

יקפיץ לכם את ארוחת הערב: קוגל אטריות וגבינות מלוחות

כיכר אוכל | 04.04.21

מה אוכלים היום?

מצאנו דרך מדהימה ומפתיעה להכין פתיתים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 25.01.21

מה אוכלים היום?

פשטידת פטריות וגבינות קלה ומעולה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.20

מה אוכלים היום?

כן כן כן: פשטידת תפוחי אדמה והמון גבינה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.11.20
ש

אין מחירים כאלה!

מטורף: דירה על הים בפחות מ-16,000 שקלים למ"ר

כיכר בשיתוף פוואר גרופ | מקודם

ניצול שאריות

מה עושים עם לחם ישן? פשטידת-שקשוקה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 09.11.20

פשטידת תפוחי אדמה וטונות של גבינה נוטפת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.08.20