כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לפשטידת פתיתים עם גבינות ותרד

אם פתיתים נשמעים לכם כמו מנה בסיסית ולא מעוררת תיאבון במיוחד מתפריט ילדים - המתכון הזה יגרום לכם לחשוב שנית: מתכון לפשטידת פתיתים עם גבינות ותרד שמגישים לצד סלט ירוק ענק ורוטב פלפלים קלויים משגע (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | י"ב בשבט | 25.01.21
פשטידת פתיתים עם גבינות ותרד
פשטידת פתיתים עם גבינות ותרד (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 1/2 1 כוסות (250 גרם) פתיתים
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס טרי
  • 1/3 1 כוסות (320 מ"ל) מים רותחים
  • 10 ענפי בצל ירוק, שלמים ונקיים בקצוות
  • 7 כפות שמן זית
  • 140 גרם (כ -4 כוסות) עלי בייבי תרד
  • 1 כוס (220 גרם) יוגורט יווני
  • 1 כוס (100 גרם) מוצרלה מגוררת גס - בחרו במוצרלה בעלת אחוזי לחות נמוכים
  • 1/2 כוס (50 גרם) גבינת פקורינו מגוררת דק
  • 1/3 כוס + 1 כף קמח, מנופה
  • 2 ביצים גדולות
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 כף שטוחה זרעי כוסברה טחונים
  • חופן נדיב של עלי בזיליקום קרועים גס

אופן ההכנה:

1. בסיר בינוני על אש בינונית-גבוהה, מביאים לרתיחה את הפתיתים עם 1/2 כפית מלח והמים הרותחים. כשהכל מבעבע, מכסים את הסיר, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מבשלים במשך 10 דקות, מכבים את האש ומניחים בצד לצינון.

2. מחממים מחבת טפלון גדולה על אש גבוהה. מוסיפים את ענפי הבצל הירוק בשלמותם ו-1/2 כף שמן ומטגנים במשך כ-4 דקות, עד לריכוך. מוציאים את הבצל לצלחת, מנמיכים לאש בינונית-גבוהה ואז מוסיפים למחבת 1/2 כף שמן ואת עלי התרד. מטגנים במשך כ-90 שניות, עד שהתרד מתכווץ ומוציאים אותו לקערה גדולה.

3. קוצצים גס את ענפי הבצל הירוק ומוסיפים 2/3 מהבצל הקצוץ לקערה עם התרד, וגם את הפתיתים המבושלים, היוגורט, המוצרלה, הפקורינו, הקמח, הביצים, השום, הכוסברה הטחונה, עלי הבזיליקום, 1/2 כפית מלח וקמצוץ נדיב של פלפל שחור. מערבבים הכל היטב.

4. מנגבים את המחבת עם נייר סופג, ואז יוצקים פנימה 5 כפות שמן ומחממים אותו על אש בינונית-גבוהה. כשהשמן חם, מוסיפים את תערובת הפתיתים והגבינות ומיישרים את החלק העליון. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך 20 דקות, עד שהקצוות זהובים, הפשטידה מתחילה להתייצב במרכז וניתן לנתק אותה בקלות מתחתית המחבת.

5. בעזרת מרית, מפרידים את הפשטידה מדפנות המחבת ומעבירים את המרית גם מתחת לפשטידה כדי לנתק אותה מהתחתית. בעדינות רבה הופכים את תכולת המחבת לצלחת גדולה. מחזירים את המחבת לכיריים ומחליקים לתוכה את הפשטידה בחזרה, כשהצד שהיה למעלה כעת למטה. מבשלים במשך 8 דקות על אש בינונית, מכבים את האש ומעבירים את הפשטידה למגש הגשה גדול.

6. בכלי קטן, מערבבים את הבצל הירוק הקצוץ שנותר עם כף השמן הנותרת ומעט עלי בזיליקום. מקשטים את הפשטידה בגבינת פקורינו או פרמזן מגוררת, מפזרים מעל את תערובת הבצל הירוק והבזיליקום ומגישים מיד, לצד רוטב הפלפלים האדיר הזה - לחצו כאן למתכון!

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
קישים ופשטידות

תרבות יוון מהסוג הטוב: מאפינס ביצים, ירוקים וגבינה

כיכר אוכל | 11.12.22

מה אוכלים היום?

זה לחם? זה פשטידה? זה פיצה? זה הכל יחד!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.11.22

מה אוכלים היום?

"פרסופיטה" - פאי בצל וכרישה יווני עם עלי פילו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.11.22

התוספת שתופסת

הכי טובים בפלנטה: מאפינס תרד ופטה

כיכר אוכל | 24.10.22

מה נאכל היום?

משגע: טירופיטה בתבנית - מאפה פילו וגבינות מלוחות

חיה דר | 29.08.22
ש

לימודי דיינות

כך אלפי בוגרי ישיבה הפכו לדיינים מוסמכים

כיכר בשיתוף מ.ל.מ | מקודם

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: גראטן תפוחי אדמה נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.03.22

מה אוכלים היום?

הו, הפריכות: גאלט במילוי פטריות וגבינות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 22.02.22

מארחים בחנוכה

מנה אלגנטית ויפה לכל סועד: קיש פטריות אישי

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 30.11.21

מיוחד

לארוחה חורפית חמה ומנחמת: קיש בצל וגבינה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.11.21
ש

חדש

בוט תרופות לפסח מאושר על ידי בד"צ העדה החרדית

כיכר בשיתוף כללית | מקודם

מה אוכלים היום?

קיש עגבניות וגבינות מהיר וסלט יווני בצד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.09.21

מה אוכלים היום?

מה אוכלים היום? פשטידת אורז מפנקת לכל המשפחה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.06.21

מה אוכלים היום?

גאלט עגבניות: המאפה שלכם לקיץ הקרוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.06.21

מה אוכלים היום?

ארוחת קיץ מושלמת: קיש עגבניות שרי ומוצרלה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.06.21
ש

קורע לב:

איך אפשר להסביר לתינוקת בת שנה שאמא לא תשוב יותר???

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

באנו לשדרג

יקפיץ לכם את ארוחת הערב: קוגל אטריות וגבינות מלוחות

כיכר אוכל | 04.04.21

מה אוכלים היום?

פשטידת כרובית עם רוטב בשאמל וטופ פריך

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 22.12.20

מה אוכלים היום?

פשטידת פטריות וגבינות קלה ומעולה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.20

מה אוכלים היום?

כן כן כן: פשטידת תפוחי אדמה והמון גבינה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.11.20
ש

הצדיק הבטיח והצדיק מקיים

האברך הזה קנה בית בבניין מפואר בגוש דן >>

כיכר בשיתוף הצדיק מיבנאל | מקודם

ניצול שאריות

מה עושים עם לחם ישן? פשטידת-שקשוקה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 09.11.20

פשטידת תפוחי אדמה וטונות של גבינה נוטפת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.08.20