כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לקיש עגבניות שרי ומוצרלה עם תרד

קיש צבעוני ויפהפה שמכינים בקלי קלות וסוגרים פינה לארוחה משפחתית קלילה ומזינה או לאירוח עם המון סטייל. מתכון לקיש על בסיס קלתית מבצק פריך ומילוי של עגבניות שרי, מוצרלה ותרד - אפשר להכין קיש אחד גדול, 2 קישים בינוניים או קישים אישיים לכל סועד (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | כ"ז בסיון | 07.06.21
קיש עגבניות שרי ומוצרלה עם תרד
קיש עגבניות שרי ומוצרלה עם תרד (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

לבצק:

  • 1 חלמון גדול
  • 1/4 כוס סוכר
  • 5 כפות מים
  • 2 כוסות קמח
  • קורט מלח
  • 120 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

למילוי:

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל, קצוץ
  • 1 שן שום, כתושה
  • חבילת עלי תרד, שטופים
  • מלח ופלפל שחור
  • 5 ביצים
  • 1/2 1 כוסות שמנת מתוקה
  • 1/2 1 כוסות גבינת מוצרלה מגוררת
  • 25 עגבניות שרי שלמות ושטופות

אופן ההכנה:

1. מניחים בקערה את חלמון הביצה, שופכים מעל את הסוכר ואת המים וטורפים יחד.

2. מנפים את הקמח לקערה נפרדת, מוסיפים את המלח ואת החמאה ולשים ביד עד שהחמאה נטמעת ומתקבלים פירורים קטנים.

3. יוצרים גומה במרכז קערת הקמח והחמאה ויוצקים לתוכה את תערובת החלמון. לשים ביד עד לקבלת בצק אחיד (היזהרו לא ללוש יותר מדי), יוצרים ממנו כדור קטן, עוטפים אותו בניילון ומעבירים למקרר למשך שעה לפחות ובינתיים עוברים להכנת המילוי.

4. בקערה גדולה, טורפים את הביצים עם קורט מלח והשמנת המתוקה. מוסיפים את המוצרלה, מערבבים ומניחים בצד.

5. במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה, מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את השום, מטגנים עוד דקה ואז מוסיפים את עלי התרד ומקפיצים אותם תוך ערבוב מתמיד, עד שהעלים מתכווצים. מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים ומסירים מהאש. מניחים בצד לצינון מוחלט.

6. מוסיפים את התרד לקערת הביצים, השמנת המתוקה והמוצרלה ומערבבים לאיחוד.

7. כשהבצק קר מאוד, מרדדים אותו על משטח עבודה נקי ומרפדים איתו תבנית פאי קפיצית עם שוליים גבוהים (גם את התחתית וגם את הדפנות) ובעזרת מזלג, דוקרים את הבצק.

8. יוצקים את המילוי לתבנית, מפזרים מעל את עגבניות השרי ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 40 דקות. ממתינים 5 דקות לאחר שמוציאים מהתנור לפני שפורסים ומגישים.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
קישים ופשטידות

תרבות יוון מהסוג הטוב: מאפינס ביצים, ירוקים וגבינה

כיכר אוכל | 11.12.22

מה אוכלים היום?

זה לחם? זה פשטידה? זה פיצה? זה הכל יחד!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.11.22

מה אוכלים היום?

"פרסופיטה" - פאי בצל וכרישה יווני עם עלי פילו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.11.22

התוספת שתופסת

הכי טובים בפלנטה: מאפינס תרד ופטה

כיכר אוכל | 24.10.22

מה נאכל היום?

משגע: טירופיטה בתבנית - מאפה פילו וגבינות מלוחות

חיה דר | 29.08.22
ש

זה וואו

יש תחליף לנדל"ן: אתר שמייצר הכנסה חודשית

כיכר בשיתוף דיגיטל פרופטי | מקודם

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: גראטן תפוחי אדמה נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.03.22

מה אוכלים היום?

הו, הפריכות: גאלט במילוי פטריות וגבינות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 22.02.22

מארחים בחנוכה

מנה אלגנטית ויפה לכל סועד: קיש פטריות אישי

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 30.11.21

מיוחד

לארוחה חורפית חמה ומנחמת: קיש בצל וגבינה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.11.21
ש

קורע לב:

איך אפשר להסביר לתינוקת בת שנה שאמא לא תשוב יותר???

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

מה אוכלים היום?

קיש עגבניות וגבינות מהיר וסלט יווני בצד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.09.21

מה אוכלים היום?

מה אוכלים היום? פשטידת אורז מפנקת לכל המשפחה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.06.21

מה אוכלים היום?

גאלט עגבניות: המאפה שלכם לקיץ הקרוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.06.21

באנו לשדרג

יקפיץ לכם את ארוחת הערב: קוגל אטריות וגבינות מלוחות

כיכר אוכל | 04.04.21
ש

תעשו לעצמכם טובה ותכנסו

יותר זול ממחיר למשתכן - הכירו את ההזדמנות הנדל"נית

כיכר בשיתוף פוואר גרופ | מקודם

מה אוכלים היום?

מצאנו דרך מדהימה ומפתיעה להכין פתיתים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 25.01.21

מה אוכלים היום?

פשטידת כרובית עם רוטב בשאמל וטופ פריך

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 22.12.20

מה אוכלים היום?

פשטידת פטריות וגבינות קלה ומעולה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.20

מה אוכלים היום?

כן כן כן: פשטידת תפוחי אדמה והמון גבינה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.11.20
ש

 באורח חרדי

ישיבת טל חרמון - הבחירה המושלמת לנוער חרדי המעוניין להשכלה מקצועית

כיכר בשיתוף שניר חרמון שיאון | מקודם

ניצול שאריות

מה עושים עם לחם ישן? פשטידת-שקשוקה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 09.11.20

פשטידת תפוחי אדמה וטונות של גבינה נוטפת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.08.20