כיכר השבת

מיוחד

מתכון לקיש בצל וגבינה לארוחה חורפית חמה ומנחמת

אחת ממנות הדגל של המטבח הצרפתי שמצליחה לשלב פשטות וטעם עשיר של קלתית חמאתית פריכה ומילוי מושלם של בצל וגבינה. מגישים חם לבראנץ', צהריים או ערב משפחתי. אפשר להכין את הבצק 3 ימים מראש ולשמור במקרר עד לאפייה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | י"ז בכסלו | 21.11.21
קיש בצל וגבינה
קיש בצל וגבינה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

לקלתית:

  • 2 כוסות (250 גרם) קמח מנופה
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כפית סוכר
  • 225 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות בגודל 1 ס"מ
  • 1/2 כוס מי קרח (מים קרים עם קרח)

למילוי:

  • 60 גרם חמאה 
  • 1 כף שמן זית 
  • 6-8 בצלים (1 ק"ג), קצוצים דק
  • 1/2 1 כפיות קמח מנופה
  • 2 ביצים גדולות
  • 2/3 כוס (180 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס טרי
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט טרי מגורר
  • 1/2 כוס גבינת גרוייר או גבינת עמק מגוררת

אופן ההכנה:

הכנת הקלתית:
1. במעבד מזון, מערבבים את הקמח, המלח והסוכר. מוסיפים את החמאה ומעבדים יחד עד לקבלת פירורי בצק. מוסיפים את מי הקרח (רק את המים, ללא הקרח) בהדרגה ומעבדים עוד קצת, רק עד שהמים נטמעים והבצק מתאחד. אם זה לא קורה, מוסיפים עוד כף מים קרים.

2. מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות, מעצבים אותו לכדור ואז משטחים אותו לדיסקית. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה לפחות עד 3 ימים.

הכנת המילוי:
3. במחבת גדולה על אש בינונית, ממיסים 45 גרם חמאה יחד עם שמן הזית. כשהחמאה נמסה, מנמיכים לאש קטנה מוסיפים את הבצל הקצוץ ונותנים לו להתבשל תוך ערבוב מדי פעם, במשך שעה, עד שהבצל מקבל גוון זהוב חיוור והנוזלים מצטמצמים.

4. מוסיפים את הקמח, מערבבים, מבשלים במשך 5 דקות נוספות, מכבים את האש ונותנים לתערובת להצטנן.

הרכבת הקיש:
5. על משטח מקומח, מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר 28 ס"מ. משמנים בחמאה תבנית פאי עגולה בקוטר 22 ס"מ עם תחתית נשלפת ומרפדים אותה בעיגול הבצק - את התחתית והדפנות. בעזרת סכין, חותכים את עודפי הבצק ומהדקים בידיים את הבצק לתבנית. מחוררים את הבצק בעזרת מזלג במרווחים שווים, מכסים ומעבירים למקרר ל-30 דקות.

6. מרפדים בנייר כסף את פאי הבצק הקר, מפזרים מעל משקולות אפייה או שעועית יבשה. מניחים את תבנית הפאי על תבנית אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 15 דקות.

7. מוציאים מהתנור, מסירים בזהירות את נייר הכסף והמשקולות / השעועית ומחזירים את הפאי לתנור לאפייה ללא כיסוי במשך 5 דקות, עד שהבצק מתחיל להיות אפוי ומזהיב קלות בשוליים. מוציאים מהתנור, מצננים לטמפרטורת החדר ובינתיים מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות.

8. בקערה גדולה, טורפים את הביצים עם השמנת המתוקה, מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט. בתנועות קיפול, מערבבים פנימה את תערובת הבצל ולבסוף גם 1/4 כוס גבינה מגוררת.

9. יוצקים את התערובת על הקלתית ומשטחים את החלק העליון. חותכים את החמאה שנותרה (15 גרם) לפיסות קטנות ומפזרים אותן מעל יחד עם 1/4 כוס הגבינה המגוררת שנותרה.

10. אופים במשך 25-30 דקות, עד שהקיש תפוח ושחום. מוציאים מהתנור, ממתינים כמה דקות ואז מפרקים את דפנות התבנית, ממתינים כ-10 דקות ומגישים את הקיש חם או בטמפרטורת החדר.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
קישים ופשטידות

תרבות יוון מהסוג הטוב: מאפינס ביצים, ירוקים וגבינה

כיכר אוכל | 11.12.22

מה אוכלים היום?

זה לחם? זה פשטידה? זה פיצה? זה הכל יחד!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.11.22

מה אוכלים היום?

"פרסופיטה" - פאי בצל וכרישה יווני עם עלי פילו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.11.22

התוספת שתופסת

הכי טובים בפלנטה: מאפינס תרד ופטה

כיכר אוכל | 24.10.22

מה נאכל היום?

משגע: טירופיטה בתבנית - מאפה פילו וגבינות מלוחות

חיה דר | 29.08.22
ש

חצי מחיר מת"א

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף ברטניה ישראל | מקודם

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: גראטן תפוחי אדמה נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.03.22

מה אוכלים היום?

הו, הפריכות: גאלט במילוי פטריות וגבינות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 22.02.22

מארחים בחנוכה

מנה אלגנטית ויפה לכל סועד: קיש פטריות אישי

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 30.11.21

מה אוכלים היום?

קיש עגבניות וגבינות מהיר וסלט יווני בצד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.09.21
ש

כלי קודש

אברכים טוענים: זאת השיטה להישאר בכולל ולהתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מה אוכלים היום?

מה אוכלים היום? פשטידת אורז מפנקת לכל המשפחה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.06.21

מה אוכלים היום?

גאלט עגבניות: המאפה שלכם לקיץ הקרוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.06.21

מה אוכלים היום?

ארוחת קיץ מושלמת: קיש עגבניות שרי ומוצרלה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.06.21

באנו לשדרג

יקפיץ לכם את ארוחת הערב: קוגל אטריות וגבינות מלוחות

כיכר אוכל | 04.04.21
ש

קרקע למכירה ליד ירושלים?

זכות לדירה ירושלמית ב-140 אל"ש - ממש בהישג ידך

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

מה אוכלים היום?

מצאנו דרך מדהימה ומפתיעה להכין פתיתים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 25.01.21

מה אוכלים היום?

פשטידת כרובית עם רוטב בשאמל וטופ פריך

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 22.12.20

מה אוכלים היום?

פשטידת פטריות וגבינות קלה ומעולה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.20

מה אוכלים היום?

כן כן כן: פשטידת תפוחי אדמה והמון גבינה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.11.20
ש

השקעה בטוחה ויציבה

נדל"ן מניב בשליש מחיר? הכירו את ההשקעה החכמה בפתח תקווה

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

ניצול שאריות

מה עושים עם לחם ישן? פשטידת-שקשוקה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 09.11.20

פשטידת תפוחי אדמה וטונות של גבינה נוטפת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.08.20