כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לגראטן תפוחי אדמה נימוח וקרמי

שכבות של פרוסות תפוחי אדמה רכים וביניהן שמנת קרמית וגבינה נוטפת. מדובר בחתיכת התפרעות קלורית, אבל נראה שיש לנו את כל הסיבות להצדיק אותה. מתכון לגראטן תפוחי אדמה מושלם מהמטבח הצרפתי (מתכונים, אוכל)

2
כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | כ"ז באדר ב' | 30.03.22
גראטן תפוחי אדמה
גראטן תפוחי אדמה (צילום: Atsushi Hirao on Shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 ק"ג תפוחי אדמה, פרוסים דק במנדולינה או בסכין חדה
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 1/2 1 כוסות גבינת מוצרלה מגוררת
  • 1 שן שום, קצוצה
  • 25 גרם חמאה, מומסת
  • מלח ופלפל שחור
  • חופן קטן של עלי רוזמרין ותימין טריים (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מערבבים היטב את החמאה, השמנת והשום.

2. משמנים קלות בשמן זית או בחמאה תבנית מרובעת או עגולה בנפח 2 ליטר עם שוליים גבוהים.

3. מסדרים שכבה של פרוסות תפוחי אדמה בתחתית התבנית, יוצקים מעל שליש מתערובת השמנת, מתבלים במעט מלח ופלפל שחור ומפזרים מעל שליש מכמות הגבינה. חוזרים על הפעולה עד שנוצרות 3 שכבות (כשהגבינה היא השכבה האחרונה). מפזרים מעל רוזמרין וטימין, אם רוצים.

4. מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך שעה. מסירים את הכיסוי ואופים 20 דקות נוספות, עד שהגראטן זהוב ותפוחי האדמה רכים ומבושלים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
ממתי אוכל "מנחם"??????????
אביב30.03.22
1
למה לא שמן זית איכותי????
ריטה31.03.22
קישים ופשטידות

תרבות יוון מהסוג הטוב: מאפינס ביצים, ירוקים וגבינה

כיכר אוכל | 11.12.22

מה אוכלים היום?

זה לחם? זה פשטידה? זה פיצה? זה הכל יחד!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.11.22

מה אוכלים היום?

"פרסופיטה" - פאי בצל וכרישה יווני עם עלי פילו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.11.22

התוספת שתופסת

הכי טובים בפלנטה: מאפינס תרד ופטה

כיכר אוכל | 24.10.22

מה נאכל היום?

משגע: טירופיטה בתבנית - מאפה פילו וגבינות מלוחות

חיה דר | 29.08.22
ש

כלי קודש

משרה מכובדת: הדרך למיצוי היכולת הלימודית

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מה אוכלים היום?

הו, הפריכות: גאלט במילוי פטריות וגבינות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 22.02.22

מארחים בחנוכה

מנה אלגנטית ויפה לכל סועד: קיש פטריות אישי

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 30.11.21

מיוחד

לארוחה חורפית חמה ומנחמת: קיש בצל וגבינה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.11.21

מה אוכלים היום?

קיש עגבניות וגבינות מהיר וסלט יווני בצד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.09.21
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם

מה אוכלים היום?

מה אוכלים היום? פשטידת אורז מפנקת לכל המשפחה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.06.21

מה אוכלים היום?

גאלט עגבניות: המאפה שלכם לקיץ הקרוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.06.21

מה אוכלים היום?

ארוחת קיץ מושלמת: קיש עגבניות שרי ומוצרלה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.06.21

באנו לשדרג

יקפיץ לכם את ארוחת הערב: קוגל אטריות וגבינות מלוחות

כיכר אוכל | 04.04.21
ש

בדיקת התאמה בחינם

מחשבון הנחה להסרת משקפיים בלייזר לכל הקופות

כיכר בשיתוף קייר | מקודם

מה אוכלים היום?

מצאנו דרך מדהימה ומפתיעה להכין פתיתים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 25.01.21

מה אוכלים היום?

פשטידת כרובית עם רוטב בשאמל וטופ פריך

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 22.12.20

מה אוכלים היום?

פשטידת פטריות וגבינות קלה ומעולה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.20

מה אוכלים היום?

כן כן כן: פשטידת תפוחי אדמה והמון גבינה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.11.20
ש

דואגים ליופי שלך

מלחמה?- זה לא אומר שאת צריכה להישאר עם שיער מיותר

כיכר בשיתוף אפילוגיק | מקודם

ניצול שאריות

מה עושים עם לחם ישן? פשטידת-שקשוקה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 09.11.20

פשטידת תפוחי אדמה וטונות של גבינה נוטפת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.08.20