כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לפאי בצל וכרישה יווני עם עלי פילו - "פרסופיטה"

מיוון באהבה: הכירו את ה-"פרסופיטה", מאפה מבסיס של עלי פילו, מלית טעימה מתערובת של בצלים, כרישה וגבינת פטה ומעל שכבה נוספת של עלי פילו קריספיים (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | י"ב בחשוון | 06.11.22
פרסופיטה - פאי בצל וכרישה יווני עם עלי פילו
פרסופיטה - פאי בצל וכרישה יווני עם עלי פילו (צילום: Pronina Marina on Shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 8 עלי פילו (500 גרם), מופשרים במקרר
  • שמן זית
  • 3 בצלים גדולים, חתוכים לחצאי טבעות דקים מאוד
  • 1 כרישה (300-350 גרם), חתוכה לעיגולים דקים
  • 2-3 גבעולי בצל ירוק, פרוסים דק
  • 1/4 צרור פטרוזיליה, קצוץ
  • 200-250 גרם גבינת פטה
  • מלח ופלפל שחור
  • שומשום

אופן ההכנה:

1. במחבת גדולה על אש בינונית, מחממים 2-3 כפות שמן זית ומטגנים את הבצלים הלבנים במשך 5 דקות ואז מוסיפים את הכרישה ומאדים עד שכל הבצלים רכים. מעבירים את תכולת המחבת לקערה גדולה לצינון מלא.

2. מתבלים את הבצלים במלח ופלפל שחור, מוסיפים את הבצל הירוק והפטרוזיליה, מפוררים פנימה את גבינת הפטה ומערבבים לאיחוד מלא.

3. משמנים תבנית אפייה בשמן זית. מרפדים את התבנית בעלה פילו, מברישים בשמן זית, מניחים מעל עלה נוסף, מברישים שוב בשמן זית וחוזרים על הפעולה עם שני עלי פילו נוספים - כך שיתקבל לפאי בסיס של 4 עלי פילו.

4. מוסיפים את מילוי הבצלים, מיישרים את החלק העליון ומברישים קלות בשמן זית.

5. מכסים את המילוי בעלה פילו, מברישים בשמן זית וחוזרים על הפעולה 3 פעמים נוספות - כך שיתקבל כיסוי של 4 עלי פילו מעל.

6. מקפלים את כל שולי עלי הפילו לחלק העליון של הפאי, מברישים בשמן זית ומפזרים בשומשום מעל.

7. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 40 דקות. מוציאים מהתנור, מצננים לחלוטין את הפאי, פורסים ומגישים.

(צילום: Pronina Marina on Shutterstock)
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
קישים ופשטידות

תרבות יוון מהסוג הטוב: מאפינס ביצים, ירוקים וגבינה

כיכר אוכל | 11.12.22

מה אוכלים היום?

זה לחם? זה פשטידה? זה פיצה? זה הכל יחד!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.11.22

התוספת שתופסת

הכי טובים בפלנטה: מאפינס תרד ופטה

כיכר אוכל | 24.10.22

מה נאכל היום?

משגע: טירופיטה בתבנית - מאפה פילו וגבינות מלוחות

חיה דר | 29.08.22

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: גראטן תפוחי אדמה נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.03.22
ש

דואגים ליופי שלך

מלחמה?- זה לא אומר שאת צריכה להישאר עם שיער מיותר

כיכר בשיתוף אפילוגיק | מקודם

מה אוכלים היום?

הו, הפריכות: גאלט במילוי פטריות וגבינות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 22.02.22

מארחים בחנוכה

מנה אלגנטית ויפה לכל סועד: קיש פטריות אישי

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 30.11.21

מיוחד

לארוחה חורפית חמה ומנחמת: קיש בצל וגבינה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.11.21

מה אוכלים היום?

קיש עגבניות וגבינות מהיר וסלט יווני בצד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.09.21
ש

פריחתו של יישוב

הפיכתה של גבעת זאב - מפרבר לעיר מתפתחת

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

מה אוכלים היום?

מה אוכלים היום? פשטידת אורז מפנקת לכל המשפחה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.06.21

מה אוכלים היום?

גאלט עגבניות: המאפה שלכם לקיץ הקרוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.06.21

מה אוכלים היום?

ארוחת קיץ מושלמת: קיש עגבניות שרי ומוצרלה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.06.21

באנו לשדרג

יקפיץ לכם את ארוחת הערב: קוגל אטריות וגבינות מלוחות

כיכר אוכל | 04.04.21
ש

חובה בכל בית

"יצאנו בנס בריאים ושלמים": סוד הקמיע של ר' ישעיה מקרסטיר

כיכר בשיתוף, ברכת ישעיה | מקודם

מה אוכלים היום?

מצאנו דרך מדהימה ומפתיעה להכין פתיתים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 25.01.21

מה אוכלים היום?

פשטידת כרובית עם רוטב בשאמל וטופ פריך

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 22.12.20

מה אוכלים היום?

פשטידת פטריות וגבינות קלה ומעולה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.20

מה אוכלים היום?

כן כן כן: פשטידת תפוחי אדמה והמון גבינה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.11.20
ש

ללא הלוואות או גמ"חים!

האפליקציה שתשאיר אתכם בסוף כל חודש עם יתרה בעו"ש

כיכר בשיתוף רייז אפ | מקודם

ניצול שאריות

מה עושים עם לחם ישן? פשטידת-שקשוקה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 09.11.20

פשטידת תפוחי אדמה וטונות של גבינה נוטפת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.08.20