כיכר השבת

מתכון לריבועי לימון על בצק פריך - קינוח עדין מושלם

רוצו לשוק, קנו לימונים טריים והכינו את הקינוח המושלם הזה: מתכון להכנת ריבועי לימון על בצק פריך. לקרם הלימוני יש גוון מתקתק שמשתלב נפלא עם בסיס הפריך העדין (מתכונים, אוכל)

5
כיכר אוכל | כיכר השבת | ז' באדר | 26.02.15
ריבועי קרם לימון מתקתקים
ריבועי קרם לימון מתקתקים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

רכיבים

  • 3/4 כוס קמח
  • 2 כפות קורנפלור
  • 1/4 כוס סוכר
  • 100 גרם חמאה קרה / 1/2 כוס שמן (100 מ"ל)
  • קורט מלח
  • לקרם הלימון:
  • 1/4 כוס קמח
  • 4 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 2/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • גרידת קליפה מלימון אחד

אופן הכנת ריבועי לימון:

רגע לפני: רוצו לשוק, קנו לימונים טריים והכינו את הקינוח המושלם הזה: מתכון להכנת ריבועי לימון על בצק פריך. לקרם הלימוני יש גוון מתקתק שמשתלב נפלא עם בסיס הפריך העדין.

עקבו היטב אחר ההוראות, כדי שהריבועים יצאו מושלמים, כל שלב קריטי. שימו לב, את המלית יש להכין לפני שהבצק מוכן.

הכנת הבסיס הפריך:
• מערבבים בקערה את הקמח יחד עם הקורנפלור, הסוכר וקורט מלח.

• חותכים את החמאה לקוביות (להצלחת המתכון, חובה שהחמאה תהיה קרה) ולשים אותן יחד עם הקמח, עד לקבלת תערובת גושי בצק פירוריים.

• מרפדים תבנית בגודל 25X25 ס"מ בנייר אפייה ומשטחים עליה את הבצק בעזרת כריות האצבעות לשכבה אחידה בעובי של קצת פחות מס"מ אחד. מכניסים את הבצק למקפיא למשך רבע שעה לפחות ואפשר גם עד 24 שעות, כשהוא מכוסה.

• מחממים את התנור לחום של 180 מעלות ולאחר שהתנור חם, מכניסים אליו את הבצק לאפייה במשך 12 דקות, עד שהבצק מזהיב. תציצו מידי פעם לתנור, ותוודאו שהבצק לא משחים.

הכנת קרם הלימון
• טורפים בקערה את הביצים עם כוס הסוכר חזק ומהר במשך 30 שניות עד שהבלילה תתבהר מעט, בעזרת מטרפה ידנית (ולא בחשמלית, אחרת הקרם ייצא יותר מידי אוורירי).

• מגרדים קליפת לימון שלמה לתוך הבלילה בצד הדק של הפומפייה, כאשר הלימון עצמו שלם ולא סחוט.

• סוחטים לימונים בכמות של שני שלישים מהכוס ומוסיפים לבלילה. מערבבים קלות עם המטרפה ומוסיפים את הקמח ואבקת האפייה וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה.

רגע האיחוד:
• כשהבצק מוכן, מורידים את חום התנור ל-150 מעלות, ומשאירים את דלת התנור פתוחה למשך חצי דקה, כדי שהחום יפוג מעט.

• שופכים את המלית על בצק, כשהוא בתנור ואופים במשך 25 דקות נוספות.

• כשהמלית מתייצבת (וזה קורה מהר, אז שימו לב) מוציאים מהתנור ומעבירים לקירור למשך 30 דקות לפחות, רק אחרי שהריבועים הצטננו ניתן לחתוך אותם. לפני כן הם יתפרקו ויתפוררו.

• מפדרים באבקת סוכר ושומרים במקרר / מקפיא, עד שבוע.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

5 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
4
באמת להוסיף עוד קמח כפי שנכתב בתגובה 1
תמר01.04.15
3
עוגה טעימה
רימונה זכריה12.09.20
2
הכנתי למשלוחי מנות ויצא מצוין, למעט:בבצק היה צריך לשים כוס ו3/4 קמח ולא כפי שנאמר לעיל (הבצק יצא נוזלי מדי) ולאפות יותר זמן.
ביתריסטית09.03.15

הצגת כל התגובות

1
אין על המתכונים של מאיה- מדוייקים, מפורטים ומוצלחים. הכנתי בגרסה החלבית, בדיוק לפי הכמויות. היה מאוזן וטעים ממש.
קרן20.10.18
מבשלים, שבתות וחגים , עיקריות וקינוחים- אתר כיכר השבת

פבלובה- הקינוח המושלם לסעודת שבת

אוראל בראל | 17.08.23

חדיש וטעים

עוגת גלידת לוטוס ממכרת וקלה להכנה

אוראל בראל | 10.08.23

פורים

מעולים למשלוחי מנות: ממתקי 'תפוחי אדמה' בסגנון אירי

כיכר אוכל | 01.03.23

לכבוד שבת

קינוח פרווה לשבת או פינוק חלבי ליד הקפה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 10.11.21

לכבוד שבת

ולקינוח אנחנו מגישים: "כובע של רוסים"

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.10.21
ש

דואגים ליופי שלך

מלחמה?- זה לא אומר שאת צריכה להישאר עם שיער מיותר

כיכר בשיתוף אפילוגיק | מקודם

לכבוד שבת

קינוח לשבת ברגע האחרון: טראפלס יפהפיים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.09.21

לא רק לילדים

קריספי פופס: קינוח חלבי או פרווה מנצח לחג

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 19.09.21

אנחנו כבר מתכוננים לסוכות

עוגת טרייפל עם טראפלס וגנאש אגוזי לוז

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 14.09.21

15 דקות ולתנור

קינוח לחג: פבלובה עם אפרסקים מקורמלים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.09.21
ש

בריאות זה הכול

משקפי ראיה חינם לילדים? זה לא הכל

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

מכינים היום ומקפיאים לר"ה

החגים לא שלמים בלי הסיגרים המשגעים האלה

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 29.08.21

ראש השנה כבר כאן

מלי יהודיוף מסדרת אתכם עם עוגת דבש משגעת

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 24.08.21

לכבוד שבת

קינוח כוסות פרווה משגע לשבת שרק נראה מסובך

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 18.02.21

לכבוד שבת

קינוח לשבת: פאי פירות במילוי קרם פטיסייר מפנק

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 29.01.21
ש

מבצעים של פעם בשנה

מוסד הרב קוק; לא הספקתם להגיע למכירה? כנסו >>

כיכר בשיתוף מוסד הרב קוק | מקודם

לכבוד שבת

קינוח קרם לימון מהיר מקושט בפירות טריים

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 08.01.21

לכבוד שבת

קאפקייקס שוקולד עם ציפוי שוקולד - פרווה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 12.11.20

לכבוד שבת

ממתק לשבת: כדורי פיסטוק ממכרים ללא אפייה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 29.10.20

פאוור בולס: כדורי אנרגיה מתוקים לשבוע טוב יותר

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 17.10.20
ש

בזמן המסוגל

הם יהיו שם לבד ביער, במשך כל החג, רק בשביל להתפלל עליכם  במקום הקדוש

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

סוכות תשפ"א 2020

חטיף פצפוצי אורז מצופה שוקולד וחמאת בוטנים

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 08.10.20

לכבוד שבת

הקינוח המושלם לשבת קיצית: פירות ברוטב

כיכר אוכל | 31.07.20

קינוח לשבת

ממש לא מסובך להכין גלידת פרווה אדירה

כיכר אוכל | 16.07.20