כיכר השבת

ספיישל ראש השנה

מתכון לתפוח אפוי בציפוי קראמבל שקדים ברוטב וניל

קינוח לאמיצים? לאו דווקא. שימו בצד את כל הדעות הקדומות על מה שאתם חושבים שקורה לתפוח בתנור, ותתמסרו לדבר הבא: מתכון לתפוח אפוי בציפוי קראמבל שקדים ברוטב וניל. במילה אחת - ממכר. ויש גם מדריך מצולם שלב אחרי שלב (מתכוני חג, אוכל)

2
ברכי ק. | כיכר השבת | כ"ט באלול | 13.09.15
תפוח אפוי בציפוי קראמבל שקדים ברוטב וניל
תפוח אפוי בציפוי קראמבל שקדים ברוטב וניל (צילום: ברכי ק.)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

רכיבים

  • 6 תפוחים ירוקים
  • 3 כפות דבש
  • 5 כפות סוכר
  • 1/2 כוס יין קינוח עדין (כמו נינווה או מוסקטו) או תרכיז תפוחים + קצת מים
  • לקראמבל:
  • 4 כפות גדושות שקדים קצוצים מעט גס
  • 4 כפות גדושות סוכר חום
  • 4 כפות קמח
  • 80 גרם מרגרינה בטמפרטורת החדר
  • קמצוץ קינמון (לא חובה)
  • לרוטב הווניל:
  • 1 כוס חלב סויה / חלב קוקוס / ריץ' קפה פרווה | לגרסה החלבית: חלב
  • 3 חלמונים
  • 1/4 מקל וניל / 1 כף תמצית וניל
  • 1/2 2 כפות סוכר

אופן ההכנה:

• מחממים את התנור ל-165 מעלות.

• חותכים את ראש התפוח (ומנשנשים אותו...). בעזרת סכין או תפוחן, מרוקנים את ליבת התפוח ומסדרים את התפוחים בתבנית.

(צילום: ברכי ק.)

• מברישים בדבש את התפוח פני התפוח והתעלה שיצרנו.

(צילום: ברכי ק.)

ומפזרים סוכר מלמעלה.

(צילום: ברכי ק.)

הכנת הקראמבל: מערבבים בקערה את כל מרכיבי הקראמבל, בעזרת האצבעות, עד שמתקבל בצק פירורי מאוד.

(צילום: ברכי ק.)
(צילום: ברכי ק.)
(צילום: ברכי ק.)

• ממלאים את תעלת התפוח בקראמבל. חשוב לא לדחוס לתוכו את הפירורים, כדי שלא ייווצר בצק דחוס שלא נאפה. ומניחים למעלה תלולית נדיבה.

(צילום: ברכי ק.)
(צילום: ברכי ק.)

• יוצקים את היין לתחתית התבנית ומכניסים לאפייה למשך 40 דקות.

הכנת רוטב הווניל:

• מרתיחים בסיר את חלב הסויה (או אחת האופציות האחרות) יחד עם הסוכר והווניל (אם בחרתם במקל וניל, חוצים את המקל לאורכו, ומגרדים החוצה את הגרגרים, ומכניסים לסיר גם את הגרגרים וגם את המקל הריק).

• טורפים את החלמונים בכלי נפרד (בחרו בקערה גדולה דיה), וכשהחלב רותח, מסירים מהאש ויוצקים אותו בזרם דקיק לאט לאט ותוך כדי ערבוב מתמיד לתוך החלבונים בטכניקת השוואת טמפרטורות* - אתם לא רוצים שהרוטב שלכם יהפוך לחביתה.

• כאשר רוב התערובת חמה, מחזירים הכל לסיר, ותוך ערבוב מתמיד מרתיחים את הרוטב במשך 2 דקות בלבד, ומסירים מהאש. מסננים מיד לכלי אחר, ומניחים את הרוטב לצינון.

הרכבת המנה: ממלאים תחתית צלחת אישית ברוטב וניל, ומשטחים על כל הצלחת. מניחים במרכז את התפוח, מקשטים ברימונים מסביב או בטיפות של תותים טחונים.

*השוואת טמפרטורות - פעולה בה משווים את טמפרטורת המסה הקרה והחמה על ידי העברת מעט מהמסה החמה לתוך הקרה תוך ערבוב ובכך מעלים את טמפרטורת המסה הקרה. לאחר מכן מעבירים את המסה המחוממת (זו שהייתה קרה) לתוך המסה החמה. משתמשים בשיטה זו בעיקר בשימוש עם ביצים (למשל בהכנת קרם פטיסייר) וזאת על מנת למנוע את התקרשות הביצים.

המתכון באדיבות אתר רחוב האומן מתחם עיצוב ויצירה

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
תוספות. התפוח עצמו טעים באפייה. (בלי סוכר , יין וכו')
..17.09.15
1
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
רותילה16.09.15
מבשלים, שבתות וחגים , עיקריות וקינוחים- אתר כיכר השבת

פבלובה- הקינוח המושלם לסעודת שבת

אוראל בראל | 17.08.23

חדיש וטעים

עוגת גלידת לוטוס ממכרת וקלה להכנה

אוראל בראל | 10.08.23

פורים

מעולים למשלוחי מנות: ממתקי 'תפוחי אדמה' בסגנון אירי

כיכר אוכל | 01.03.23

לכבוד שבת

קינוח פרווה לשבת או פינוק חלבי ליד הקפה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 10.11.21

לכבוד שבת

ולקינוח אנחנו מגישים: "כובע של רוסים"

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.10.21
ש

לסיים מסכת אחרי מסכת

2 מליון ₪ הושקעו בפרוייקט הדיגיטל התורני - הצטרפו >>

כיכר בשיתוף יומי | מקודם

לכבוד שבת

קינוח לשבת ברגע האחרון: טראפלס יפהפיים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.09.21

לא רק לילדים

קריספי פופס: קינוח חלבי או פרווה מנצח לחג

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 19.09.21

אנחנו כבר מתכוננים לסוכות

עוגת טרייפל עם טראפלס וגנאש אגוזי לוז

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 14.09.21

15 דקות ולתנור

קינוח לחג: פבלובה עם אפרסקים מקורמלים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.09.21
ש

בצל הכלכלה המעורערת

מקצוע תורני מפרנס: כך תהפוך לדיין מומחה

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מכינים היום ומקפיאים לר"ה

החגים לא שלמים בלי הסיגרים המשגעים האלה

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 29.08.21

ראש השנה כבר כאן

מלי יהודיוף מסדרת אתכם עם עוגת דבש משגעת

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 24.08.21

לכבוד שבת

קינוח כוסות פרווה משגע לשבת שרק נראה מסובך

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 18.02.21

לכבוד שבת

קינוח לשבת: פאי פירות במילוי קרם פטיסייר מפנק

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 29.01.21
ש

 לא רק מפגע אסתטי

לא תרופות סבתא ולא ניתוח: הטיפול החדשני לפטרת הציפורניים

כיכר בשיתוף סאן קליניק | מקודם

לכבוד שבת

קינוח קרם לימון מהיר מקושט בפירות טריים

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 08.01.21

לכבוד שבת

קאפקייקס שוקולד עם ציפוי שוקולד - פרווה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 12.11.20

לכבוד שבת

ממתק לשבת: כדורי פיסטוק ממכרים ללא אפייה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 29.10.20

פאוור בולס: כדורי אנרגיה מתוקים לשבוע טוב יותר

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 17.10.20
ש

האיש שחלם חלום:

לא תאמינו מה הוצע לדוד (60) שחלם כל חייו להרוויח מנדל"ן

כיכר בשיתוף סיני השקעות | מקודם

סוכות תשפ"א 2020

חטיף פצפוצי אורז מצופה שוקולד וחמאת בוטנים

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 08.10.20

לכבוד שבת

הקינוח המושלם לשבת קיצית: פירות ברוטב

כיכר אוכל | 31.07.20

קינוח לשבת

ממש לא מסובך להכין גלידת פרווה אדירה

כיכר אוכל | 16.07.20