כיכר השבת

ליד הקפה

מתכון לבראוניז עם בייגלה ומלח גס

השילוב של מיני מתיקה עם תוספות מלוחות נכנס לחיינו לפני שנים מספר. הוא הפך מטרנד תמוה לדייר קבוע בתפריטי הקינוחים של מסעדות רבות ולמה שלא תנסו אותו גם אתם בבית? (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ד בסיון | 27.06.19
בראוניז עם בייגלה ומלח גס
בראוניז עם בייגלה ומלח גס (צילום: shutterstock)
זמן הכנה90 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1/4 כוס שוקולד מריר קצוץ
  • (8 כפות) חמאה ללא מלח
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1/2 כוס סוכר מגורען
  • 2 ביצים
  • 1 חלמון ביצה
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1 כוס קמח מנופה
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1 כוס כעכי בייגלה ללא מלח, טחונים
  • 24 כעכי בייגלה ללא מלח
  • 1/2 1 כפות מלח גס
  • 1 כוס שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס. מרפדים תבנית מלבנית בגודל של 26X32 בנייר אפיה ומתיזים עליו תרסיס שמן.

2. בקערה גדולה המתאימה לשימוש בחום, מאחדים את השוקולד צ'יפס עם השוקולד הקצוץ, החמאה, הסוכר החום והסוכר המגורען. מניחים את הקערה בסיר בינוני עם מים רותחים ומחממים את התערובת, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהשוקולד נמס במלואו. מניחים בצד להתקררות קלה, במשך 5 עד 10 דקות.

3. מקציפים את הביצים, חלמון הביצה ותמצית הווניל בתוך תערובת השוקולד. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים בעדינות את כעכי הבייגלה.

4. יוצקים את בלילת הבראוניז לתוך התבנית המוכנה ומשתמשים במרית כדי להחליק אותה לשכבה אחידה.

5. ממקמים את הבייגלה על הבלילה באופן שווה (4 שורות על 6 עמודות). מקשטים עם מלח גס.

6. אופים עד שהבראוניז נראים מוכנים בחלק העליון וקיסם שהוכנס למרכזם, יוצא נקי, במשך 20-25 דקות. מקררים במשך 30 דקות לפחות. חותכים את הבראוניז לריבועים כך שעל כל קוביה מונח כעך שלם במרכזה ולאחר מכן מגישים.

תוכן שאסור לפספס
1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
מבשלים, שבתות וחגים , עיקריות וקינוחים- אתר כיכר השבת

פבלובה- הקינוח המושלם לסעודת שבת

אוראל בראל | 17.08.23

חדיש וטעים

עוגת גלידת לוטוס ממכרת וקלה להכנה

אוראל בראל | 10.08.23

פורים

מעולים למשלוחי מנות: ממתקי 'תפוחי אדמה' בסגנון אירי

כיכר אוכל | 01.03.23

לכבוד שבת

קינוח פרווה לשבת או פינוק חלבי ליד הקפה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 10.11.21

לכבוד שבת

ולקינוח אנחנו מגישים: "כובע של רוסים"

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.10.21
ש

פארק מגורים חדשני

דירת החלומות שלכם במיקום הכי מבוקש בירושלים >>

כיכר בשיתוף ווסט פארק | מקודם

לכבוד שבת

קינוח לשבת ברגע האחרון: טראפלס יפהפיים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.09.21

לא רק לילדים

קריספי פופס: קינוח חלבי או פרווה מנצח לחג

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 19.09.21

אנחנו כבר מתכוננים לסוכות

עוגת טרייפל עם טראפלס וגנאש אגוזי לוז

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 14.09.21

15 דקות ולתנור

קינוח לחג: פבלובה עם אפרסקים מקורמלים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.09.21
ש

האיש שחלם חלום:

לא תאמינו מה הוצע לדוד (60) שחלם כל חייו להרוויח מנדל"ן

כיכר בשיתוף סיני השקעות | מקודם

מכינים היום ומקפיאים לר"ה

החגים לא שלמים בלי הסיגרים המשגעים האלה

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 29.08.21

ראש השנה כבר כאן

מלי יהודיוף מסדרת אתכם עם עוגת דבש משגעת

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 24.08.21

לכבוד שבת

קינוח כוסות פרווה משגע לשבת שרק נראה מסובך

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 18.02.21

לכבוד שבת

קינוח לשבת: פאי פירות במילוי קרם פטיסייר מפנק

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 29.01.21
ש

טכנולוגיה חסכנית

כך תתחילו את הקיץ עם עו"ש מאוזן- חודש ראשון חינם>>> 

כיכר בשיתוף רייז אפ | מקודם

לכבוד שבת

קינוח קרם לימון מהיר מקושט בפירות טריים

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 08.01.21

לכבוד שבת

קאפקייקס שוקולד עם ציפוי שוקולד - פרווה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 12.11.20

לכבוד שבת

ממתק לשבת: כדורי פיסטוק ממכרים ללא אפייה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 29.10.20

פאוור בולס: כדורי אנרגיה מתוקים לשבוע טוב יותר

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 17.10.20
ש

הרי אתה מקדש!

מאות כבר הוכשרו: קורס מקיף לעריכת חופה וקידושין

כיכר בשיתוף למען ילמדו | מקודם

סוכות תשפ"א 2020

חטיף פצפוצי אורז מצופה שוקולד וחמאת בוטנים

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 08.10.20

לכבוד שבת

הקינוח המושלם לשבת קיצית: פירות ברוטב

כיכר אוכל | 31.07.20

קינוח לשבת

ממש לא מסובך להכין גלידת פרווה אדירה

כיכר אוכל | 16.07.20