כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון לחטיף "סניקרס" ביתי בגרסת הפרווה - הטובה לא פחות

כשאני צריכה להכין קינוחים פרווה, אני "שוברת את הראש", משום שתחליפים למיניהם לא באים בחשבון. לכן, בהכנת מתוקים שכאלו, חשוב להקפיד שחומרי הגלם יהיו ברמה הכי גבוהה ואיכותית שיש. חטיף ה"סניקרס" המוכר מכיל נוגט, קרמל ובוטנים, בציפוי שוקולד העשוי מחלב עכו"ם. הנה גרסת הפרווה הכשרה למהדרין (מתכונים, אוכל)

5
חסי סגל | כיכר השבת | ט' בחשוון | 07.11.19
חטיף "סניקרס" ביתי פרווה
חטיף "סניקרס" ביתי פרווה (צילום: מתוך האינסטגרם chasisegal@)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

לבסיס - שכבה ראשונה:

  • 120 גרם שוקולד מריר
  • 60 גרם חמאת בוטנים / ממרח נוגט
  • 60 גרם פצפוצי אורז / קורנפלקס גרוס
  • 60 גרם בוטנים מלוחים, ללא קליפה, גרוסים

לקרמל - שכבה שניה:

  • 150 גרם סוכר לבן
  • 250 גרם קרם קוקוס (החלק הנוקשה בלבד)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כף שמן קוקוס

למרנג - שכבה שלישית:

  • 130 גרם סוכר
  • 80 מ״ל מים
  • 2 חלבונים
  • 130 גרם חמאת בוטנים
  • קורט מלח

לציפוי:

  • 300 גרם שוקולד מריר
  • 30 גרם חמאת קקאו / 2 כפות שמן קנולה
  • 50 גרם ברס בוטנים, מסונן

אופן ההכנה:

הכנת הבסיס:

1. בקערה, ממסים לגמרי את השוקולד המריר בפולסים במיקרוגל.

2. מוסיפים את חמאת הבוטנים / ממרח הנוגט, הפצפוצים והבוטנים הגרוסים ומערבבים לתערובת אחידה.

3. מעבירים לתבנית בגודל 20*20 ס"מ ומשטחים בעזרת כף לשכבה אחידה והדוקה. מקפיאים.

הכנת הקרמל:

4. בקערה, מחממים במיקרוגל את קרם הקוקוס לטמפרטורה חמימה.

5. במחבת גדולה וקרמית ממסים את הסוכר הלבן על אש בינונית. ממתינים (לא עוזבים את המחבת ומשגיחים כל הזמן) עד שהסוכר נמס ומתחיל לקבל צבע "ענברי". מערבבים בעזרת כף עץ.

6. ברגע שכל הסוכר התקרמל, מוסיפים את קרם הקוקוס המומס ומערבבים בזריזות ובזהירות - התערובת מאד מבעבעת.

7. ברגע שנוצר טופי קרמל חלק, מוסיפים את המלח ושמן הקוקוס. מבשלים עוד דקות בודדות לאיחוד ומצננים. (אם נותרו גושים קטנים, מסננים.)

8. כשהקרמל מתקרר מעט (בטמפרטורת החדר), מוזגים אותו מעל הבסיס הקפוא ומיישרים בעזרת פלטה. מקפיאים.

הכנת המרנג:

9. בסיר קטן מניחים את הסוכר והמים וממסים על להבה בינונית. מחממים 5 דקות עד שהסוכר נמס ויש בועות (עם מדחום - 117 מעלות.)

10. בקערת המיקסר עם בלון הקצפה, מניחים את החלבונים ומתחילים להקציף. כשסירופ הסוכר מוכן, מוזגים אותו בזרם דק, תוך כדי הקצפה וממשיכים להקציף כ-5 דקות נוספות, לקבלת מרנג יציב ומבריק.

11. מוסיפים את המלח וחמאת הבוטנים ומקציפים עד לאיחוד.

12. משטחים את מרנג חמאת הבוטנים מעל הקרמל ומקפיאים במשך 3/4 שעה (שימו לב! המרנג לא לגמרי קופא.)

13. מחלצים מהתבנית, מניחים על משטח העבודה ופורסים לקוביות.

הכנת הציפוי:

14. מחממים במיקרוגל את השוקולד המריר בפולסים קצרים, עד להמסה.

15. בנפרד, ממסים את חמאת הקקאו (אם משתמשים בה.)

16. מאחדים את השוקולד, חמאת הקקאו המומסת והברס ומניחים בכלי צר.

17. טובלים כל קוביה בציפוי, בעזרת קיסם שנתחב בה.

החטיף נשמר במקפיא. מוציאים כמה דקות לפני האכילה.

5 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
נראה טוב, אבל יותר מדי מרכיבים ועבודה/שלבים בשביל עצלניות כמוני ... :-)
אני07.11.19
תמיסו בסיר כף לטוס קראנץ' כפית נס קפה 2חבילות שוקולד חלב 1 חבילת שוקולד מריר להמיס הכל בסוף לשים כוס פיצפוצי אורז למלאות בכפית קטנה בתבניות שקעים והנה לכם חטיף טעמי בייתי
וגם כמוני08.11.19
מישהו ניסה?
יצחק14.11.19
יקר מלא חומרים משמין ולא בריא
סיגל29.12.19
1
מי שיאכל קבוע את הדבר הזה שיזמין מראש תור לקרדיולוג. בעולם של היום שיש כזו מודעות לבריאות המתכון הזה לא ראוי נקודה.
תמי10.11.19
מבשלים, שבתות וחגים , עיקריות וקינוחים- אתר כיכר השבת

פבלובה- הקינוח המושלם לסעודת שבת

אוראל בראל | 17.08.23

חדיש וטעים

עוגת גלידת לוטוס ממכרת וקלה להכנה

אוראל בראל | 10.08.23

פורים

מעולים למשלוחי מנות: ממתקי 'תפוחי אדמה' בסגנון אירי

כיכר אוכל | 01.03.23

לכבוד שבת

קינוח פרווה לשבת או פינוק חלבי ליד הקפה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 10.11.21

לכבוד שבת

ולקינוח אנחנו מגישים: "כובע של רוסים"

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.10.21
ש

בדיקת התאמה בחינם

מחשבון הנחה להסרת משקפיים בלייזר לכל הקופות

כיכר בשיתוף קייר | מקודם

לכבוד שבת

קינוח לשבת ברגע האחרון: טראפלס יפהפיים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.09.21

לא רק לילדים

קריספי פופס: קינוח חלבי או פרווה מנצח לחג

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 19.09.21

אנחנו כבר מתכוננים לסוכות

עוגת טרייפל עם טראפלס וגנאש אגוזי לוז

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 14.09.21

15 דקות ולתנור

קינוח לחג: פבלובה עם אפרסקים מקורמלים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.09.21
ש

חווית הלידה

מלון או מחלקת יולדות? תקראו ותחליטו

כיכר בשיתוף מעיני הישועה | מקודם

מכינים היום ומקפיאים לר"ה

החגים לא שלמים בלי הסיגרים המשגעים האלה

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 29.08.21

ראש השנה כבר כאן

מלי יהודיוף מסדרת אתכם עם עוגת דבש משגעת

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 24.08.21

לכבוד שבת

קינוח כוסות פרווה משגע לשבת שרק נראה מסובך

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 18.02.21

לכבוד שבת

קינוח לשבת: פאי פירות במילוי קרם פטיסייר מפנק

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 29.01.21
ש

עם הצלחה לא מתווכחים

ככה ניצחתי את הפחד מהרבנות

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

לכבוד שבת

קינוח קרם לימון מהיר מקושט בפירות טריים

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 08.01.21

לכבוד שבת

קאפקייקס שוקולד עם ציפוי שוקולד - פרווה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 12.11.20

לכבוד שבת

ממתק לשבת: כדורי פיסטוק ממכרים ללא אפייה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 29.10.20

פאוור בולס: כדורי אנרגיה מתוקים לשבוע טוב יותר

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 17.10.20
ש

השקעה בטוחה ויציבה

נדל"ן מניב בשליש מחיר? הכירו את ההשקעה החכמה בפתח תקווה

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

סוכות תשפ"א 2020

חטיף פצפוצי אורז מצופה שוקולד וחמאת בוטנים

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 08.10.20

לכבוד שבת

הקינוח המושלם לשבת קיצית: פירות ברוטב

כיכר אוכל | 31.07.20

קינוח לשבת

ממש לא מסובך להכין גלידת פרווה אדירה

כיכר אוכל | 16.07.20