כיכר השבת

ארוחה בסיר אחד

מתכון לצ'ילי קון קרנה עסיסי לכל המשפחה - פרווה

חורף ישראלי אמיתי שטף בסערה את הארץ, וב'אמיתי' אנחנו מתכוונים לטמפרטורות שמסרבות לרדת. כך או כך, זה תירוץ מספיק טוב להכין את זה: מתכון לתבשיל צ'ילי קון קרנה עסיסי, מחמם ומזין, בגרסת פרווה מהירת הכנה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | י"ב בחשוון | 25.10.15
תבשיל צי'לי קון קרנה מהיר וצמחוני
תבשיל צי'לי קון קרנה מהיר וצמחוני (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 כפות שמן זית כתית מעולה
  • 1 בצל לבן
  • 2 פלפלי פובלאנו גדולים או 4 קטנים
  • 1 בטטה גדולה
  • 4 שיני שום
  • 1 כף צ'ילי טחון
  • 2 כפיות כמון טחון
  • 1 כפית כוסברה טחונה
  • 3/4 כפית פפריקה חריפה
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • 800 גרם רסק עגבניות
  • 4 כוסות ציר מרק ירקות או מים
  • 400 גרם גרגרי חומוס מקופסת שימורים
  • 400 גרם שעועית שחורה מקופסת שימורים
  • 2 כוסות תירס קפוא, מופשר
  • לקישוט: שמנת חמוצה, אבוקדו חתוך לקוביות, כוסברה קצוצה

אופן הכנת צ'ילי קון קרנה פרווה:

ובכן, זו הגרסה המהירה והצמחונית לתבשיל המקסיקני המפורסם - צ'ילי קון קרנה. מתכון לארוחה-בסיר-אחד, מזין ומשביע.

כדי להעצים את טעמו של התבשיל, מומלץ להשתמש בציר ירקות, ולא מים. כך תכינו ציר ירקות עשיר.

• חותכים את הבצל לקוביות, כותשים את השום, מרוקנים את הפלפלים מזרעים וחותכים לקוביות, מקלפים את הבטטה ו-כמה מפתיע, חותכים לקוביות.

• מחממים את השמן בסיר גדול על אש בינונית, ומוסיפים את קוביות הבצל, הפלפל והבטטה. מטגנים במשך 6-8 דקות, עד שהבצל נהיה שקוף. מוסיפים את השום, ומטגנים במשך דקה נוספת, עד שעולה ריח שום.

• מתבלים בצ'ילי, כמון, פפריקה חריפה, כוסברה, מלח ופלפל שחור. מבשלים במשך 1-2 דקות, ומוסיפים את רסק העגבניות וציר המרק (או המים). מביאים לרתיחה על אש בינונית, מנמיכים ללהבה קטנה, ומבשלים במשך 30-35 דקות, עד שהירקות רכים מאוד.

• מוסיפים את השעועית, החומוס והתירס, מערבבים, מבשלים במשך 2-3 דקות ומסירים מהאש.

אופן ההגשה: יוצקים את המרק חם לקעריות אישיות, מניחים מעל כל מנה 3 כפות שמנת חמוצה, מפזרים כמה קוביות אבוקדו מעל וכוסברה קצוצה.

• ניתן לשמור במקרר עד שבוע.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תבשילי קדרה

למבינים: חזה עוף ושעועית ירוקה ברוטב חמצמץ 

ורד כהן | 14.12.23

לכבוד שבת

מומלץ בחום: תבשיל קוביות דלעת ברוטב עגבניות עשיר

כיכר אוכל | 22.12.22

מה נאכל היום?

כך מתמודדים עם מזג האוויר הקודר: תבשיל שעועית לבנה מוקרמת

כיכר אוכל | 24.10.22

לכבוד שבת

קדירת עוף בתפו״א ובטטות של אושרית אברג'יל

כיכר אוכל | 08.04.21

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית מהיר ברוטב עגבניות צלויות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.12.20
ש

כלי קודש

אברכים טוענים: זאת השיטה להישאר בכולל ולהתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מה אוכלים היום?

תבשיל קינואה ועוף שיסגור לכם פינה לצהריים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.08.20

מה אוכלים היום?

ג'מבליה: בלגן טעים שמכינים בסיר אחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 11.08.20

מה נאכל היום?

ארוחה בסיר אחד: תבשיל נקניקיות, גרגרי כוסמין ופלפלים

כיכר אוכל | 02.04.20

מה אוכלים היום?

קדרת עוף עם ירקות שורש ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 02.12.19
ש

טכנולוגיה למהדרין

להתפנק בשבת וגם לקבל מתנה - מתאים לכם?

כיכר בשיתוף נעם2 | מקודם

מה נאכל היום?

נודלס עם פרגיות בנוסח סצ׳ואן שמכינים בסיר אחד

אושרית אברג'יל | 09.09.19

מה אוכלים היום?

בריא יותר: גראטן ברוקולי וכרובית מוקרם

כיכר אוכל | 19.06.19

מה אוכלים היום?

כן, ארוחה חמה גם בקיץ: תבשיל חומוס ופטריות

כיכר אוכל | 17.06.19

מה אוכלים היום?

זה כל מה שאתם צריכים לאכול בחורף שפתאום בא

כיכר אוכל | 26.03.19
ש

תנופת פיתוח אדירה

הדרך הנכונה לדירה משלכם: עפולה הופכת ליעד נדל"ן אטרקטיבי למשפחות

כיכר בשיתוף ויסל נדל"ן | מקודם

מה אוכלים היום? 3 תבשילים חצי-חורפיים

כיכר אוכל | 19.11.17

מה אוכלים היום?

מה עושים עם קישואים? תבשיל גיבץ' עסיסי

כיכר אוכל | 06.03.16

ארוחה בסיר אחד

ארוחה בסיר אחד שאתם חייבים לדעת להכין

מורן פינטו | 17.11.15