כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לגראטן ברוקולי וכרובית עם אגוז מוסקט

כל אמא זקוקה לכמה מנות בריאות, אך עם זאת מפתות, שתוכל לשלוף מהשרוול ולהכין לצאצאיה מדי פעם. תנו לנו להכיר לכם אחת שכוללת 2 סוגי ירקות המצופים בשכבות של גבינה נמסה וממתיקת סוד (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | כיכר השבת | ט"ז בסיון | 19.06.19
גראטן ברוקולי וכרובית עם אגוז מוסקט
גראטן ברוקולי וכרובית עם אגוז מוסקט (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה70 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 5 כפות חמאה
  • 1 בצל מתוק קצוץ דק
  • 1 שן שום, גרוסה
  • ¼ כוס קמח לכל מטרה
  • ½1 כוסות חלב
  • ½ כוס שמנת
  • ¼ כפית אגוז מוסקט
  • מלח ופלפל שחור טרי
  • 1 ראש ברוקולי, מופרד לפרחים
  • 1 ראש כרובית, מופרד לפרחים
  • 1 כוס גבינת גרוייר מגוררת
  • ¾ כוס גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומשמנים תבנית מרובעת בינונית עם כף אחת של חמאה.

2. ממסים בסיר כף אחת של חמאה, בחום בינוני. מוסיפים את הבצל ומקפיצים אותו עד עד שנהיה שקוף, במשך 4 עד 5 דקות. לאחר מכן מוסיפים את השום ומבשלים עוד דקה.

3. מוסיפים את 3 כפות החמאה הנותרות לסיר וממסים לחלוטין ואז את הקמח. מבשלים, מערבבים מדי פעם, עד שצבע התערובת הופך לזהוב קל, במשך 2 עד 3 דקות.

4. מוסיפים את החלב בהדרגה לסיר, תוך שימוש בכף כדי לאחד את התערובת. עושים את אותו הדבר עם שמנת ולאחר מכן מביאים את התערובת למצב רתיחה ומערבבים כל הזמן עד שהרוטב סמיך מספיק, במשך 5 עד 7 דקות.

5. מתבלים את הרוטב עם אגוז המוסקט, מלח ופלפל. מוסיפים את הברוקולי והכרובית לסיר ומכסים אותם היטב עם הרוטב.

6. יוצקים את תערובת הירקות והרוטב לתוך התבנית המוכנה. מפזרים את שתי הגבינות המגורדות באופן שווה על פני השטח.

7. אופים עד שהרוטב תוסס והגבינה מזהיבה, במשך 35 עד 40 דקות. נותנים לתבשיל "לשבת" במשך 5 עד 10 דקות לפני ההגשה.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
במתכון ציינתם לאפות ב-400 מעלות איך יתכן?
לאה21.06.19
תבשילי קדרה

למבינים: חזה עוף ושעועית ירוקה ברוטב חמצמץ 

ורד כהן | 14.12.23

לכבוד שבת

מומלץ בחום: תבשיל קוביות דלעת ברוטב עגבניות עשיר

כיכר אוכל | 22.12.22

מה נאכל היום?

כך מתמודדים עם מזג האוויר הקודר: תבשיל שעועית לבנה מוקרמת

כיכר אוכל | 24.10.22

לכבוד שבת

קדירת עוף בתפו״א ובטטות של אושרית אברג'יל

כיכר אוכל | 08.04.21

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית מהיר ברוטב עגבניות צלויות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.12.20
ש

מרגש • צפו בראיון

התפילין של הזולת: סיפורים מרגשים מפרויקט החיבור בין יהודים

אסף מגידו | מקודם

מה אוכלים היום?

תבשיל קינואה ועוף שיסגור לכם פינה לצהריים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.08.20

מה אוכלים היום?

ג'מבליה: בלגן טעים שמכינים בסיר אחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 11.08.20

מה נאכל היום?

ארוחה בסיר אחד: תבשיל נקניקיות, גרגרי כוסמין ופלפלים

כיכר אוכל | 02.04.20

מה אוכלים היום?

קדרת עוף עם ירקות שורש ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 02.12.19
ש

משחקים חינם ונהנים

משועממים? נחים מהנקיונות? כנסו למשחק מלא אנרגיה >>

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם

מה נאכל היום?

נודלס עם פרגיות בנוסח סצ׳ואן שמכינים בסיר אחד

אושרית אברג'יל | 09.09.19

מה אוכלים היום?

כן, ארוחה חמה גם בקיץ: תבשיל חומוס ופטריות

כיכר אוכל | 17.06.19

מה אוכלים היום?

זה כל מה שאתם צריכים לאכול בחורף שפתאום בא

כיכר אוכל | 26.03.19

מה אוכלים היום? 3 תבשילים חצי-חורפיים

כיכר אוכל | 19.11.17
ש

ספיישל לחג

אפילקציה חדשה למהדרין: מטיילים חוויתי בירושלים

כיכר בשיתוף הרל"י | מקודם

מה אוכלים היום?

מה עושים עם קישואים? תבשיל גיבץ' עסיסי

כיכר אוכל | 06.03.16

ארוחה בסיר אחד

ארוחה בסיר אחד שאתם חייבים לדעת להכין

מורן פינטו | 17.11.15

ארוחה בסיר אחד

ספיישל שעון חורף: תבשיל צ'ילי עסיסי ומהיר

כיכר אוכל | 25.10.15