כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לג'מבליה - תבשיל אורז עם עוף וירקות מניו אורלינס

יש אינסוף וריאציות למנות שכוללות עוף עם אורז וירקות - וזו אחת הטובה שבהן והיא אף מנת הדגל של העיר ניו אורלינס המיתולוגית שבלואיזיאנה, ארה"ב. כמו ניו אורלינס הססגונית, גם המנה הזו צבעונית, עשירה בטעמים וסופר פשוטה להכנה (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | כ"א באב | 11.08.20
ג'מבליה. תבשיל אורז עם עוף וירקות מניו אורלינס
ג'מבליה. תבשיל אורז עם עוף וירקות מניו אורלינס (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 500-700 גרם פרגיות או משולשי עוף
  • מלח ופלפל שחור
  • 1/2 כוס שמן צמחי
  • 1/2 כוס קמח, מנופה
  • 1 בצל צהוב, חתוך לקוביות
  • 1 פלפל ירוק / כתום / צהוב, חתוך לקוביות
  • 2 ענפי סלרי, חתוכים לקוביות
  • 6 שיני שום, קצוצות
  • 1 פלפל חלפיניו (או כל פלפל ירוק חריף אחר), חתוך לקוביות
  • 6 כוסות <a href="https://www.kikar.co.il/335196.html">ציר עוף</a> או מים + אבקת מרק
  • 400 עגבניות מרוסקות משימורים
  • 1 כפית אורגנו מיובש
  • 1 כפית תימין מיובש
  • 1 כפית פפריקה
  • 1 עלה דפנה
  • 450 גרם נקניק בשרי, פרוס (לא חובה)
  • 2 כוסות אורז מלא ארוך
  • 30 גרם מרגרינה בטעם חמאה ללא מלח או 2 כפות שמן זית
  • בצל ירוק, פרוס דק - לקישוט

אופן ההכנה:

1. מתבלים את העופות במלח ופלפל שחור משני הצדדים. מחממים מעט שמן בסיר גדול שמתאים גם לאפייה בתנור, מניחים את העופות כשהעור כלפי מטה ומשחימים משני הצדדים. מוציאים את העופות לצלחת.

2. לאותו הסיר, מוסיפים 1/2 כוס שמן ואז את הקמח ומערבבים ללא הפסקה, עד שמתקבל רוטב בגוון חום כהה. מוסיפים את הבצל, הפלפל הירוק (לא החריף) והסלרי ומטגנים עד שהבצל רך ושקוף. מוסיפים גם את השום והפלפל החריף ומטגנים עוד דקה-דקה וחצי, עד שעולה ריח שום.

3. יוצקים לסיר את ציר העוף והעגבניות המרוסקות, מתבלים במלח, פלפל שחור, פפריקה, אורגנו ותימין, מוסיפים את עלה הדפנה ומביאים הכל לרתיחה.

4. במקביל, מחממים את התנור ל-180 מעלות.

5. כשהתבשיל מבעבע, מוסיפים פנימה את האורז ופרוסות הנקניק ומערבבים היטב. מחזירים את העופות לסיר, מסירים מהאש, מכסים את הסיר ואופים במשך 30 דקות.

6. בסוף האפייה, מחלקים את העופות בלבד בין צלחות הסועדים (כמה שתבחרו לשים לכל אחד), מערבבים את המרגרינה או שמן הזית לתוך התבשיל ויוצקים לצלחות ההגשה. מגישים מיד, חם.

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
בלאגן בסיר? קוראים לזה חמין
אני11.08.20
תבשילי קדרה

למבינים: חזה עוף ושעועית ירוקה ברוטב חמצמץ 

ורד כהן | 14.12.23

לכבוד שבת

מומלץ בחום: תבשיל קוביות דלעת ברוטב עגבניות עשיר

כיכר אוכל | 22.12.22

מה נאכל היום?

כך מתמודדים עם מזג האוויר הקודר: תבשיל שעועית לבנה מוקרמת

כיכר אוכל | 24.10.22

לכבוד שבת

קדירת עוף בתפו״א ובטטות של אושרית אברג'יל

כיכר אוכל | 08.04.21

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית מהיר ברוטב עגבניות צלויות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.12.20
ש

הכרות עמוקה עם המגזר

מחדשים תנור או מקרר לפסח? מצאנו לכם את המחיר המשתלם ביותר

כיכר בשיתוף חשמל הקרן | מקודם

מה אוכלים היום?

תבשיל קינואה ועוף שיסגור לכם פינה לצהריים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.08.20

מה נאכל היום?

ארוחה בסיר אחד: תבשיל נקניקיות, גרגרי כוסמין ופלפלים

כיכר אוכל | 02.04.20

מה אוכלים היום?

קדרת עוף עם ירקות שורש ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 02.12.19

מה נאכל היום?

נודלס עם פרגיות בנוסח סצ׳ואן שמכינים בסיר אחד

אושרית אברג'יל | 09.09.19
ש

חצי מחיר מתל אביב

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף בריטניה ישראל | מקודם

מה אוכלים היום?

בריא יותר: גראטן ברוקולי וכרובית מוקרם

כיכר אוכל | 19.06.19

מה אוכלים היום?

כן, ארוחה חמה גם בקיץ: תבשיל חומוס ופטריות

כיכר אוכל | 17.06.19

מה אוכלים היום?

זה כל מה שאתם צריכים לאכול בחורף שפתאום בא

כיכר אוכל | 26.03.19

מה אוכלים היום? 3 תבשילים חצי-חורפיים

כיכר אוכל | 19.11.17
ש

מודל מנצח

להיות בעל עסק בינלאומי בלי סחורה ושילוח

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

מה אוכלים היום?

מה עושים עם קישואים? תבשיל גיבץ' עסיסי

כיכר אוכל | 06.03.16

ארוחה בסיר אחד

ארוחה בסיר אחד שאתם חייבים לדעת להכין

מורן פינטו | 17.11.15

ארוחה בסיר אחד

ספיישל שעון חורף: תבשיל צ'ילי עסיסי ומהיר

כיכר אוכל | 25.10.15