Home Made

מתכון לבורקס גבינה ביתי מהיר ומוצלח

כי למה לקנות אם אפשר פשוט להכין את זה בבית?מתכון לבורקס גבינה ביתי מהיר ומוצלח שקל להכין, הרכיבים זמינים ולא יומרניים ובגדול, אתם יכולים להגיד שלום למאפייה. שימו לב, זה מתכון בסיסי בהחלט ותוכלו להוסיף למילוי מגוון אופציות טעימות נוספות (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
בורקס גבינה ביתי תוך חצי שעה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • חבילת בצק עלים (1 ק"ג)
  • 500 גרם גבינה לבנה
  • 1 כף מלח
  • 1 ביצה להברשה
  • לקישוט: שומשום לבן או שחור / כצח / זרעי דלעת / גרעיני חמנייה

אופן הכנת בורקס גבינה:

רגע לפני: אפשר לערבב את הגבינה עם עשבי תיבול אהובים, או להחליף את הגבינה ב: פירה תפוחי אדמה, ריבת תפוזים / אוכמניות ואפילו...שוקולד! (אם בחרתם בשוקולד, הניחו 2-3 קוביות שוקולד חלבי/מריר בכל בורקס ואל תפזרו מעל שומשום.

1. מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות, ומפשירים במקרר את בצק העלים, כך שיהיה רך, אך יישאר קר.

2. מקמחים משטח עבודה, ומרדדים עליו את בצק העלים למלבן גדול ודק, בעובי 2 מ"מ.

3. מחלקים את הבצק לריבועים בגודל 10X10 ס"מ.

4. במקביל, מערבבים את הגבינה עם כף המלח - או מכינים את אופציית המילוי העדיפה עליכם.

5. מניחים כף גדושה מהמלית במרכז כל ריבוע.

6. מקפלים באלכסון כל ריבוע, ומהדקים את הקצוות, לקבלת משולש.

7. מסדרים את המשולשים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

8. טורפים את הביצה, מברישים את המשולשים ומפזרים מעל שומשום לבן או שחור / כצח / זרעי דלעת / גרעיני חמנייה.

9. אופים במשך 10-15 דקות, עד שהבורקסים אפויים היטב ומקבלים גוון זהוב-שחום יפה.

חשבתם על מילוי מעניין אחר? שתפו אותנו בתגובות!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר