מתכון לעוגת תפוחים מיוחדת

נכון שכולנו רוצים לסיים את כל החמץ ולא לזרוק שאריות. אבל מה עם שבת הגדול? עוגת תפוחים בקלי קלות. זכרו ששבת היא מקור הברכה, תכבדו אותה במטעמים ובנעימים (שבת הגדול תשע"ה)

מורן פינטו | כיכר השבת |
מרכיבים(8 מנות):
  • 6 ביצים מופרדות
  • 1 כוס סוכר
  • 3/4 כוס שמן
  • 6 תפוחי עץ גראנד סמית
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/2 כוס צימוקים כהים
  • 1/2+1 כוסות קמח
  • 1/2 כוס מיץ תפוחים
  • 1 אבקת אפיה
  • לפירורים:
  • 50 גר׳ חמאה
  • 1 כוס סוכר חום
  • 3/4 כוס קמח
  • 1/4 כוס קוואקר

אופן ההכנה:

אופן ההכנה:

קולפים ומגרדים את תפוחי העץ.

בקערה א׳: מקציפים את החלבונים עם חצי מכמות הסוכר.

בקערה ב׳: מקציפים רת החלמונים עם חצי מכמות הסוכר שנותרה.

מוסיפים לקערה ב׳ שמן, תפוחים מגורדים, קמח, אבקת אפיה, קינמון.

מערבבים בתנועות קיפול עד קבלת בלילה אחידה.

מוסיפים את החלבונים המוקצפים.

ומערבבים היטב יחד.

מוסיפים את המיץ תפוחים.

מעבירים ל-2 תבניות אנגלישקייק.

מכינים פירורים:

במעבד מזון עם להב פלדה מערבלים את כל חומרי הפירורים עד קבלת בצק פירורי (לא ללוש עד מתקבל בצק)

מפזרים את הפירורים מעל שני התבניות

ואופים ב180 מעלות למשך 50 דק׳

או עד שקיסם יוצא יבש

]]>
תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

Mame לאישה הדתית