חלבי של ראשון: לזניה אנטיפסטי ובאשמל

למרות שמצווה לאכול ביום ראשון את שאריות השבת. טובי שפיגל הירשלר מפתיעה בלזניה אנטיפסטי ובשמל חלומית שגם המבוגרים וגם הילדים יאהבו * (מדור אוכל mame)

טובי שפיגל הירשלר | כיכר השבת |
מרכיבים(8 מנות):
  • חבילת דפי לזניה
  • לאנטיפסטי:
  • 2 פלפלים אדומים
  • 2 פלפלים צהובים
  • 1 חציל
  • 1 זוקיני
  • לרוטב בשמל:
  • 50 גרם חמאה
  • 2 כפות גדושות קמח לבן
  • 750 מ"ל שמנת מתוקה
  • חצי כוס חלב (לפי הצורך)
  • מלח
  • פלפל שחור
  • חצי סלסלת פטריות שמפניון טריות
  • לרוטב עגבניות:
  • 3 שיני שום פרוסות
  • 5 עגבניות גדולות בשלות
  • צרור עלי בזיליקום טריים
  • מלח ופלפל
  • כף שמן זית
  • גבינה צהובה מגוררת
  • גבינת פרמזן

אופן ההכנה:

מחממים תנור למצב גריל, שוטפים וחוצים את הפלפלים ומנקים אותם מתכן. פורסים את החציל והזוקיני ושוטחים על תבנית שלא יעלה אחד על השני, בוזקים מעל שמן זית, מלח גס ומעט פלפל שחור, צולים בגריל בערך כ-15 עד 20 דקות עד שהירקות משחימים אך לא נשרפים. מקלפים את הפלפלים מניחים את כל הירקות בצד לקירור.

לרוטב בשמל:

ממיסים 50 גרם חמאה על אש נמוכה ומוסיפים את הקמח ובוחשים על להבה נמוכה עד שכל הקמח נטמע בחמאה, מוסיפים את הפטריות החתוכות ואז את הקמח ומערבבים על אש נמוכה, נזהרים שלא יישרף ובעת הצורך מוסיפים עוד חמאה.

מטגנים מעט, מוסיפים את השמנת המתוקה, מלח ופלפל, ואגוז מוסקט ומביאים לרתיחה. במידה והרוטב סמיך מידי ניתן לדלל במעט חלב, טועמים ומתקנים תיבול . מסירים מהאש. הרוטב צריך להיות סמיך (במרקם דייסה)

לרוטב העגבניות:

מטגנים שום בשמן זית, קוצצים את העגבניות לקוביות גדולות, מוסיפים לסיר את העגבניות ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה עד להפרשת נוזלים. מוסיפים עלי בזיליקום ומביאים לרתיחה נוספת. מעט מלח, פלפל וחצי כפית סוכר. טועמים ומתקנים במידת הצורך.

הרכבת הלזניה:

בתבנית מלבנית שוטחים כ- 4 כפות מהרוטב בשמל ומסדרים מעל דפי לזניה, שוטחים כשליש מרוטב העגבניות מעליו מסדררים שכבה של ירקות צלויים, מוסיפים מעל גבינה מגוררת, ושוב שליש נוסף מרוטב הבשמל מסדרים שכבה נוספת של דפי לזניה, רוטב עגבניות, ירקות צלויים, גבינה. השליש האחרון של הבשמל דפי לזניה רוטב עגבניות וגבינה צהובה. אופים כ- 30 דקות בחום 200 מעלות במשך חצי שעה, עד שמזהיב למעלה.

הטיפ של טובי:

אל תתנפלו על הלזניה בעודה לוהטת מהתנור, תנו לה זמן הסתגלות בחדר להתייצבות הנוזלים ורק אז תנעצו בה את הסכין. מומלץ, להגיש לצד סלט עלים רענן , שיהיה לכם משהו טוב להגיד לדיאטנית..

לתשומת ליבכם: אם יש לכם שעה פנוי הביום או עגבניות מזדקנות במקרר, תקתקו את הרטבים הנ"ל ושימרו בהקפאה לכל צרה שלא תבוא (על פסטות, דגים ומה שתתחשק)

בתאבון!!

חבילת דפי לזניה לאנטיפסטי: 2 פלפלים אדומים2 פלפלים צהובים1 חציל 1 זוקיני לרוטב בשמל: 50 גרם חמאה 2 כפות גדושות קמח לבן750 מ"ל שמנת מתוקה חצי כוס חלב (לפי הצורך)מלחפלפל שחור חצי סלסלת פטריות שמפניון טריותלרוטב עגבניות:3 שיני שום פרוסות 5 עגבניות גדולות בשלות צרור עלי בזיליקום טריים מלח ופלפלכף שמן זית גבינה צהובה מגוררת גבינת פרמזן ,אופן ההכנה:,מחממים תנור למצב גריל, שוטפים וחוצים את הפלפלים ומנקים אותם מתכן. פורסים את החציל והזוקיני ושוטחים על תבנית שלא יעלה אחד על השני, בוזקים מעל שמן זית, מלח גס ומעט פלפל שחור, צולים בגריל בערך כ-15 עד 20 דקות עד שהירקות משחימים אך לא נשרפים. מקלפים את הפלפלים מניחים את כל הירקות בצד לקירור.,לרוטב בשמל:,ממיסים 50 גרם חמאה על אש נמוכה ומוסיפים את הקמח ובוחשים על להבה נמוכה עד שכל הקמח נטמע בחמאה, מוסיפים את הפטריות החתוכות ואז את הקמח ומערבבים על אש נמוכה, נזהרים שלא יישרף ובעת הצורך מוסיפים עוד חמאה.,מטגנים מעט, מוסיפים את השמנת המתוקה, מלח ופלפל, ואגוז מוסקט ומביאים לרתיחה. במידה והרוטב סמיך מידי ניתן לדלל במעט חלב, טועמים ומתקנים תיבול . מסירים מהאש. הרוטב צריך להיות סמיך (במרקם דייסה),לרוטב העגבניות:,מטגנים שום בשמן זית, קוצצים את העגבניות לקוביות גדולות, מוסיפים לסיר את העגבניות ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה עד להפרשת נוזלים. מוסיפים עלי בזיליקום ומביאים לרתיחה נוספת. מעט מלח, פלפל וחצי כפית סוכר. טועמים ומתקנים במידת הצורך.,הרכבת הלזניה:,בתבנית מלבנית שוטחים כ- 4 כפות מהרוטב בשמל ומסדרים מעל דפי לזניה, שוטחים כשליש מרוטב העגבניות מעליו מסדררים שכבה של ירקות צלויים, מוסיפים מעל גבינה מגוררת, ושוב שליש נוסף מרוטב הבשמל מסדרים שכבה נוספת של דפי לזניה, רוטב עגבניות, ירקות צלויים, גבינה. השליש האחרון של הבשמל דפי לזניה רוטב עגבניות וגבינה צהובה. אופים כ- 30 דקות בחום 200 מעלות במשך חצי שעה, עד שמזהיב למעלה. ,הטיפ של טובי:,אל תתנפלו על הלזניה בעודה לוהטת מהתנור, תנו לה זמן הסתגלות בחדר להתייצבות הנוזלים ורק אז תנעצו בה את הסכין. מומלץ, להגיש לצד סלט עלים רענן , שיהיה לכם משהו טוב להגיד לדיאטנית.. ,לתשומת ליבכם: אם יש לכם שעה פנוי הביום או עגבניות מזדקנות במקרר, תקתקו את הרטבים הנ"ל ושימרו בהקפאה לכל צרה שלא תבוא (על פסטות, דגים ומה שתתחשק)

זהירות מתחסל מהר!!

]]>
תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

Mame לאישה הדתית