מתכון למושט אפוי בחמאה ורוזמרין

יש לכם אורחים בהתראה קצרה? קבלו מנה נפלאה ופשוטה להכנה, בעלת ניחוח נהדר של דגי מושט אפויים בגרסה חלבית או פרווה, לבחירתכם (אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
הצעת הגשה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 4 דגי מושט שלמים
  • 2 ענפי רוזמרין טריים
  • 100 גר' חמאה 4 כפות שמן זית
  • 1 כף שטוחה מלח גס
  • 1 לימון
  • 4 כפות יין לבן

אופן ההכנה:

• חממו מראש את התנור על 180 מעלות, והכינו את הדגים: חרצו 2 פסים אלכסוניים לאורך הדגים כדי לסייע לדג להיאפות באופן אחיד, משני צדדיו. הניחו את הדגים כשהם שלמים בתבנית. כדאי להשתמש בתבנית חסינת אש (עשויה חרס או פיירקס), כדי להבטיח פיזור שווה של חום התנור.

• חתכו לקוביות את החמאה ופזרו אותה סביב הדגים. בגרסת הפרווה, ניתן לזלף מעל את שמן הזית. סחטו את הלימון על הדגים, זרו את המלח והניחו את ענפי הרוזמרין. לבסוף, הוסיפו את היין הלבן.

• הכניסו את התבנית לתנור לאפיה במשך 25 דקות.

אופן ההגשה: חם מהתנור

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר