לכבוד שבת

מתכון לפילה מושט ותפו"א בסיר אחד - של אושרית אברג'יל

אין כמו הדגים של שבת, עם החלה החמה והסלטים המרעננים. זהו הרגע שאליו אנו משתוקקים ולו אנו מצפים במשך כל ימות השבוע. יש לו קסם מיוחד במינו. המתכון הבא פשוט להכנה ובתוספת של תפוחי האדמה הוא כמעט מייתר את הצורך במנה עיקרית (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
פילה מושט ותפוחי אדמה (צילום: מתוך האינסטגרם oshritabergil@)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 4 יחידות פילה מושט (או 2 דגים שלמים, חצויים)
  • 1 עגבניה קלופה, חתוכה לקוביות
  • 4 שיני שום, חתוכות לקוביות
  • 3 שיני שום כתושות
  • 2 תפוחי אדמה, חתוכים לפרוסות
  • 6-8 פלפל מתוק יבש (חותכים את הראש ושוטפים את הפנים במים - להוצאת הגרעינים)
  • צרור כוסברה קצוצה
  • 1 כף גדושה פלפל אדום גרוס
  • 1 כפית פפריקה מרוקאית
  • 1/2 כפית שטוחה כורכום
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • מלח
  • 1/2 כוס שמן

אופן ההכנה:

1. שופכים את השמן לסיר רחב ומטגנים את העגבניות, עד לצמצום הנוזלים.

2. מוסיפים את תפוחי האדמה והשום וממשיכים לטגן עוד 3-4 דקות.

3. מוסיפים את הכוסברה והתבלינים.

4. מוסיפים את הפלפלים היבשים ומעליהם את הדגים.

5. ממלאים את הסיר במים, עד לגובה הדג. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש גבוהה במשך 10 דקות.

6. מנמיכים ומבשלים כשהסיר מכוסה במשך 20 דקות נוספות.

7. פותחים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה עד שהנוזלים מצטמצמים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר