מה אוכלים היום?

מתכון למרק ירקות מהביל

הגשם מטפטף בחוץ והטמפרטורות מתחילות לצנוח? אתם יודעים מה זה אומר - שזו הזדמנות מצוינת לשלוף סיר גדול ולהכין מרק ירקות מהביל ומזין בטעם בלתי נשכח (מתכונים, אוכל)

מרק ירקות מהביל שיחמם אתכם (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 בצלים בינוניים
  • 2 גזרים
  • 3 תפוחי אדמה
  • 3 קישואים
  • 1/2 חבילת כוסברה
  • 1/2 חבילת עלי סלרי
  • 4 שיני שום
  • 1 ליטר מים או ציר מרק
  • 1/2 כוס גריסים (למרק סמיך - לא חובה)
  • מלח
  • מעט שמן

אופן הכנת מרק ירקות:

רגע לפני: הגשם מטפטף בחוץ והטמפרטורות מתחילות לצנוח? אתם יודעים מה זה אומר - שזו הזדמנות מצוינת לשלוף סיר גדול ולהכין מרק ירקות מהביל ומזין בטעם בלתי נשכח.

• קולפים את הגזרים ותפוחי האדמה, שוטפים את הקישואים היטב - לא קולפים - וחותכים לקוביות בגודל שווה.

• קוצצים דק את הבצל והסלרי.

• מחממים מעט שמן בסיר גדול ועמוק, ומאדים בו את הבצל עד לקבלת גוון זהוב-שחום.

• מוסיפים לסיר את קוביות הגזר וגבעולי הסלרי הקצוצים, מערבבים ומתבלים במלח.

• לאחר 3 דקות, מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה והקישואים, ומערבבים.

• מוסיפים את המים לסיר, את שיני השום בשלמותן, הכוסברה ועלי הסלרי, מתבלים לפי הטעם ומביאים לרתיחה.

• מנמיכים את האש ומבשלים במשך שעה על אש נמוכה ככל הניתן.

• להסמכת המרק, ניתן להוסיף לאחר הבישול, חצי כוס גריסים למרק, להגביה את האש ולבשל במשך 20 דקות נוספות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר