מה נאכל היום?

מתכון למאפה בסגנון סביח שמעולה לאירוח ולא רק

כולנו מכירים את הסביח בפיתה, אחת ממנות הרחוב הפופולריות והאהובות ביותר בישראל. הפעם השפית חיה דר החליטה לקחת אותה צעד אחד קדימה וליצור מאפה מבצק עלים ולמלא אותו בדומה לסביח: עם חצילים, טחינה ועוד כמה הפתעות משדרגות. שימו לב לאופן הכנת החצילים: הטבילה בביצים מפחיתה משמעותית את ספיגת השמן בטיגון. מנה שהולכת מעולה לצד סלט ירקות רענן (מתכונים, אוכל)

חיה דר | כיכר השבת |
מעולה לאירוח ולא רק: מאפה בסגנון סביח (צילום: חיה דר)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 1 חבילת בצק עלים מרודד / 600 גרם בצק על בסיס חמאה
  • 1 בטטה בינונית, מבושלת וחתוכה לפרוסות
  • 1 חציל בינוני
  • 2 ביצים טרופות (לטבילה ומריחה)
  • 2 ביצים קשות, פרוסות
  • 1 בצל מטוגן
  • טחינה מוכנה (למלית ולהגשה)
  • מלח גס

אופן ההכנה:

1. חותכים את החציל לפרוסות דקות ובוזקים עליהן מלח גס. משהים בצד כשעה. שוטפים, מנגבים וטובלים בביצים הטרופות. מטגנים מכל צד עד להזהבה ומעבירים לצלחת המרופדת בנייר סופג.

2. מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה. פותחים את הבצק ומרדדים מעט יותר מהרידוד המוכן. חוצים לשניים ומניחים חלק אחד בתבנית. מורחים מעל שכבת טחינה, מסדרים את פרוסות החצילים, הבטטה, הביצים והבצל וסוגרים עם חצי הבצק הנותר. מורחים על הבצק את הביצים הטרופות. מכניסים לתנור המחומם לאפייה, עד הזהבה יפה. מגישים חם עם זילוף נוסף של טחינה מעל וטחינה בצד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר