בריא יותר

מתכון לחטיפי גרנולה ושוקולד צ'יפס משובחים

היש דבר יותר נוח ומטעין מחטיפי אנרגיה קנויים? כנראה שלא, אבל נפילת הסוכר שמגיעה אחרי אכילתם פחות קוסמת לנו, אז המתכון הזה לחטיפי גרנולה ושוקולד צ'יפס לעיסים בא להחליף אותם. הם נוחים וזמינים באותה מידה, אבל נטולים מרכיבים מסתוריים וקצת יותר טובים לגוף שלכם ושל ילדיכם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
חטיפי גרנולה ושוקולד צ'יפס משובחים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/2 כוס דבש
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ¼1 כוסות שיבולת שועל (קוואקר)
  • 1 כוס דגני בוקר פריכים (כמו קורנפלקס או שוגי)
  • 1/4 כוס שוקולד צ'יפס, מחולקת לשניים

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-150 מעלות.

2. בסיר בינוני, על אש בינונית, מערבבים את השמן, הדבש והמלח. מבשלים עד לאיחוד וחימום, כ-2 דקות. מסירים מהאש ומוסיפים את הווניל ושיבולת השועל. מערבבים עד לאיחוד. מניחים לתערובת 'לשבת' 5 דקות בזמן הכנת התבנית. מרפדים תבנית בגודל של כ-20X20 סנטימטרים בנייר אפייה.

3. מערבבים את דגני הבוקר לתערובת שיבולת השועל. מפזרים מחצית מכמות השוקולד צ'יפס על נייר הפרגמנט שבתחתית התבנית. מורחים את תערובת שיבולת השועל מעל ומפזרים את 2 כפות השוקולד צ'יפס הנותרות. מניחים מעל פיסת נייר פרגמנט ולוחצים כלפי מטה, מהדקים את השוקולד צ'יפס לתוך החטיפים ומחליקים את החלק העליון.

4. אופים עד שהחטיפים מקבלים גוון חום בהיר מסביב לקצוות, 25-30 דקות. מצננים את החטיפים לגמרי בתבנית לפני שפורסים אותם. שומרים במזווה בכלי אטום עד שבוע, או מקפיאים בכלי אטום עד 6 חודשים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר